www.engineering-suomi.com
Schneider Electric News

Acti 9 K -sarjan komponentit on valmistettu 56-prosenttisesti kierrätysmuovista sähköturvallisuudesta tinkimättä

Tiesitkö, että nykyiseltä tuotantolinjalta maailmalle vapautetut Acti 9 iK60 -sarjan johdonsuojakatkaisijat on tehty 56-prosenttisesti kierrätysmuovista? Valmistuksessa käytettyä kierrätysmuovia valmistetaan vanhoista autonrenkaista ja muusta kuluttajien muovijätteestä.

Acti 9 K -sarjan komponentit on valmistettu 56-prosenttisesti kierrätysmuovista sähköturvallisuudesta tinkimättä

Elinkaarensa päässä olevat autonrenkaat ovat loistava kierrätysmuovin lähde, sillä kaatopaikalla ne aiheuttavat merkittäviä ympäristöhaittoja mm. hajoamisprosessinsa ja tulipaloriskin (haitalliset päästöt) vuoksi.

Kierrätysmuovin käytöllä neitsytmuovin sijaan on monia eri hyötyjä – johdonsuojakatkaisijan valmistus tällä kierrätysmuovin ja neitsytmuovin suhteella säästää 40 % CO2-ekv. tehtaan tuotantoprosessin hiilidioksidipäästöissä. Aina, kun komponentin tuotantoprosessissa käytetään 1 kilo kierrätysmuovia neitsytmuovin sijaan, säästetään 30 % CO2-ekv. hiilidioksidipäästöissä. Kierrätysmuovin käyttö vähentää syntyvää muovijätettä ja jätteen loppusijoitusta kaatopaikalle sekä päästää muovin takaisin kiertoon hyötykäytettäväksi.


Acti 9 K -sarjan komponentit on valmistettu 56-prosenttisesti kierrätysmuovista sähköturvallisuudesta tinkimättä

Tuotteiden kierrätysmateriaalin lisäksi kaikissa pakkausmateriaaleissa on pikkuhiljaa siirrytty ympäristöystävällisempiin ruskeisiin, kierrätettäviin tuotepakkauksiin valkoisten sijaan. Tällä tavoin vältytään kokonaan pakkauksen valkaisemisprosessilta. Pakkaus itsessään on valmistettu 70-prosenttisesti kierrätetystä materiaalista.

Videolla Schneider Electric ja BASF kuvailevat, kuinka yhteistyössä on saatu valmistettua ympäristöystävällinen kierrätysmuoviyhdiste, joka kuitenkin kattaa kaikki sähköturvallisuuden standardit.www.se.com

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan