Tapaustutkimuksia

www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n NH-sarjan lineaarijohteiden edut näkyvät selvästi lasin työstösovelluksessa

Italialainen lasinjalostuskoneiden valmistaja hyötyy NSK:n NH-sarjan lineaarijohteiden käyttöönotosta. Nyt tasolasituotteiden pystysuorassa poraus- ja jyrsintäkoneessa käytettävät NH30-lineaariohjaimet (ruostumattomasta teräksestä valmistettu versio) ratkaisevat monia haasteita ja tarjoavat loppukäyttäjille optimaalisen suorituskyvyn.

Tämän tasolasin ja eristyslasin käsittelykoneisiin erikoistuneen yrityksen filosofia perustuu asiakkaiden erityisvaatimusten ymmärtämiseen. Näin voidaan kehittää yhä suorituskykyisempiä ratkaisuja, joilla voidaan käsitellä »huomispäivän lasia». Tämä eetos edellyttää jatkuvia ja merkittäviä investointeja tutkimus- ja kehitystyöhön sekä sellaisten teknologioiden tunnistamista, jotka voisivat tarjota asiakkaille merkittäviä etuja.

Esimerkkinä mainittakoon yrityksen pystysuuntainen poraus- ja jyrsinkone, jonka kehitysprosessin aikana lineaariohjaimille asetettiin useita vaatimuksia, joista tärkeimpiä olivat korkea kuormituskyky, korkea tarkkuus, helppo kokoonpano ja virheetön asennus. Lisäksi lasilevyjen käsittelyn laatu riippuu pääasiassa järjestelmän stabiiliudesta erilaisia poraus- tai jyrsintätyökaluja käytettäessä. Jäähdytysvesi ja lasihiukkaset voivat taas aiheuttaa korroosio-ongelmia vaakakiskon ohjaimiin.

Teknisten ja kaupallisten keskustelujen sekä pienillä prototyypeillä tehtyjen testien jälkeen NSK ehdotti yrityksen vaakasuoria NH30-lineaarikiskoja (ruostumattomasta teräksestä valmistettu versio), joissa on yhdensuuntaiset akselit ja jotka kestävät voimakasta korroosiota. Tämä lujatekoinen rakenne ja konfiguraatio sekä onnistunut testausvaihe varmistivat sopimuksen NSK:n kanssa.

NSK:n NH-sarjan ruostumattomasta teräksestä valmistettu versio tarjoaa yhden erikoisominaisuuden, joka takaa saman kuormituksen kuin vakiomallisissa NH-versioissa: materiaali voidaan karkaista. Mikään muu valmistaja ei voi tarjota samaa. Asiakas piti tätä tekijää erittäin tärkeänä, koska tavanomaisen pinnoitteen käyttö oli epärealistista: lasipöly hioisi sen nopeasti pois.

Optimaalista lineaarijohteiden toimittajaa valittaessa viimeisenä tekijänä oli NSK:n virallinen italialainen jakelija Veneta Bearings. Käyttämällä Venetaa asiakas voi hyötyä ketjujen, hihnojen, hammastankojen ja hammasrattaiden kaltaisten NSK:n tuotevalikoimaa täydentävien oheistuotteiden rinnakkaisesta tarjonnasta. Nykyään asiakas hyötyy NSK:n teknisen kokemuksen ja sen virallisen jakelukanavan kautta tapahtuvan vankan kaupallisen yhteistyön yhdistelmästä.

1) NSK:n NH-sarjan lineaarijohteet tarjoavat lasinporaus- ja jyrsinkoneiden käyttäjille korkean tuottavuuden ja luotettavan toiminnan


NSK:n NH-sarjan lineaarijohteiden edut näkyvät selvästi lasin työstösovelluksessa

 

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan