www.engineering-suomi.com
NSK

NSK lupaa COVID-19-aktiviteeteille avoimet immateriaalioikeudet

NSK, yksi maailman johtavista laakereiden, lineaariliiketeknologioiden ja ohjausjärjestelmien valmistajista, on ilmoittanut tukevansa uutta "Avointa COVID-19-julistusta", joka kuvaa yrityksen sitoutumista tukemaan globaaleja pyrkimyksiä koronaviruspandemian 2019 (COVID-19) leviämisen pikaiseksi pysäyttämiseksi. Tämän ennennäkemättömän julistuksen kautta NSK lupaa antaa immateriaalioikeutensa ilmaiseksi sellaisten kehitys- ja valmistusprojektien sekä muiden toimien saataville, jotka ovat keskeisiä pyrittäessä pysäyttämään viruksen leviäminen.

COVID-19-viruksen leviämisen estäminen vaatii terapeuttisten lääkkeiden, rokotteiden, lääkinnällisten laitteiden ja infektiota estävien tuotteiden nopeaa kehitystä, valmistusta ja jakelua. Avoin COVID-19-julistus kutsuu immateriaalioikeuksien omistajia antamaan patenttinsa, hyödyllisyysmallinsa, suunnittelupatenttinsa ja tekijänoikeutensa vapaasti saatavaksi taistelussa pandemiaa vastaan. Viruksen voittaminen mahdollisimman nopeasti vaatii uudenlaista yhteistyötä teollisuuden, hallitusten ja akateemisen maailman välillä, yhteistyötä, joka rikkoo perinteisten mallien muotit.

NSK tukee täysin tätä strategiaa ja on allekirjoittanut julistuksen ilman rajoittavia ehtoja. Yritys ei puolusta immateriaalioikeuksiaan sellaisia hankkeita vastaan, joilla pyritään taistelemaan COVID-19-pandemiaa vastaan, mukaan lukien ehkäiseminen, hallinta ja hoito. Yritys ei hae mitään korvauksia sen immateriaalioikeuksien käytöstä tällaisiin aktiviteetteihin.

Normaaliolosuhteissa immateriaalioikeuksien käyttöön liittyy neuvottelu- ja lisensointiprosessi, mutta julistuksen mukaan tämä ei ole tarpeen. Tämä nopeuttaa COVID-19-vastatoimien kehitystä ja valmistamista. NSK:n allekirjoittaman avoimen COVID-19-julistuksen virallinen sanamuoto on nähtävänä osoitteessa www.gckyoto.com/covid-2.

NSK tulee jatkamaan työskentelemistä julistusryhmän ja muiden yritysten kanssa saattaakseen COVID-19-aallon pikaiseen päätökseen. Tämä toimenpide on osa yrityksen väsymättömiä ponnisteluja yhteiskunnan ja yhteisöjen terveen ja kestävän kehityksen tukemiseksi kaikkialla maailmassa.
 
NSK on yksi yrityksistä, jotka antavat vapaan käyttöoikeuden immateriaalioikeuksiinsa COVID-19-taistelussa


NSK lupaa COVID-19-aktiviteeteille avoimet immateriaalioikeudet

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan