www.engineering-suomi.com
NSK

Pidempi käyttöikä NSK:n NH/NS-lineaariohjaimilla

NSK:n NH/NS-sarjan lineaariohjaimista hyötyvien konevalmistajien ja loppukäyttäjien lukumäärä kasvaa jatkuvasti ja laajenee uusille alueille ja uusiin sovelluksiin. Tämä on suurelta osin kyseisten lineaariohjaimien pitkän käyttöiän ansiota, joka on kaksinkertainen perinteisiin tuotteisiin nähden. Tämä pitkäikäisyys on erittäin tärkeä etu teollisuusympäristöissä, missä TCO-kokonaiskustannuksien minimointi on kriittisen tärkeää. NH/NS-lineaariohjaimien käyttö laskee huoltovaatimuksia merkittävästi, samoin ennenaikaisesta vikaantumisesta aiheutuvien kalliiden käyttökatkojen riskiä.

Se, että NH/NS-lineaariohjaimet tarjoavat paremman käyttöiän, on seurausta innovatiivisista ominaisuuksista kuten erityisesti kehitetty kuulauran geometria. Lisäksi jopa 30 % suurempi dynaaminen kuormitusluokitus (aikaisemman sukupolven tuotteisiin verrattuna) tarjoaa 100 % pidemmän väsymisiän huomattavasti kompaktimmassa ja kevyemmässä muodossa. Lineaariohjaimiin saatavat pintakäsittelyt, Duralloy® ja Raydent mukaan lukien, tarjoavat parannuksia kestävyyteen, kun ruostumattomasta teräksestä valmistettuja versioita voidaan puolestaan käyttää ympäristöissä, jotka saattavat olla syövyttäviä.

Lukuisat OEM-valmistajat hyödyntävät NH-sarjan lineaariohjaimien hyötyjä. Eräs näistä on johtava puhallusmuovauskoneiden valmistaja. Yritys oli saanut valituksia edellisten muovausalustan liikuttamiseen käytettyjen lineaarijohteiden lyhyestä käyttöiästä (12 kuukautta). NH-sarjan ohjainten korkeamman kuormituskapasiteetin ja pidemmän käyttöiän ansiosta yritys havaitsi huomattavan vähennyksen yrityksen kiinnitysyksiköiden väsymysherkkyydessä. Ainutlaatuisen nelirivisen uramallin ansiosta lineaarikelkka lisäksi kestää iskukuormia, joita muut ratkaisut eivät kestä. Kyseisen yrityksen kaikkiin puhallusmuovauskoneisiin on sittemmin vaihdettu NH-lineaariohjaimet.

Toisaalla eräs tunnettu eurooppalainen pintaliitoskomponenteille tarkoitettujen nopeiden ladontakoneiden valmistaja törmäsi jatkuviin lineaariohjaimien vikaantumisiin. Ongelma liittyi kohdistusvirheisiin ja jälleen kerran korjaantui ottamalla käyttöön NH-sarjan lineaariohjaimet, jotka on nimenomaisesti tarkoitettu nopeisiin sovelluksiin ja jotka suoriutuvat suuristakin kohdistusvirheistä. Useat tuhannet asennukset ovat osoittaneet NH-lineaariohjaimien olevan pitkäikäisiä ja ongelmattomia.

Tämä ei hyödytä ainoastaan koneiden valmistajia. Loppukäyttäjien suorittamat jälkiasennukset ovat osoittautuneet yhtä suosituiksi. Esimerkkitapauksessa metallilevyvalmisteiden valmistaja etsi hiljattain ratkaisua käyttämiensä automaattisten hitsausjärjestelmien käyttö- ja ohjauselementtien lyhyen käyttöiän muodostamaan ongelmaan. Koska kohteessa esiintyi hitsausroiskeita ja -höyryjä, NSK suositteli vaihtamaan käytössä olleet ohjaimet pinnoitettuihin NH-sarjan lineaariohjaimiin sekä käyttämään niissä erillisiä suojalevyjä ja huoltovapaita K1-voiteluyksiköitä. Hitsausjärjestelmät ovat olleet käytössä yli kolme vuotta ilman ensimmäistäkään vikaa. Tämä vastaa tähän mennessä 10 kertaa pidempää käyttöikää kuin aiemmin oli saavutettu.

NH/NS-sarjan lineaariohjaimet on tarkoitettu sovelluksiin, joissa vaaditaan tarkkaa, sulavaa ja tasaista lineaariliikettä. Niitä käytetään myös esimerkiksi lääketieteellisissä kuvantamis- ja terveydenhoitolaitteissa, mittauskoneissa, laboratoriolaitteissa, pakkauskoneissa, automaatiossa ja robotiikassa, materiaalin käsittelylaitteissa sekä autoteollisuuden valmistusjärjestelmissä.

Näiden sovellusten käyttöikää pidentää myös äskettäin esitelty huoltovapaa NSK K1-L -voiteluyksikkö, joka on liitetty lineaarikelkan molempiin päihin. Tehokas voitelu on tärkeää ohjaimen pitkäaikaisen suoritustehon ylläpitämiseksi ja K1-L on kehitetty tarjoamaan kiskon kuulauriin jatkuvasti tuoretta öljyä. K1-L tarjoaa aikaisemman sukupolven K1-yksikköön verrattuna 1,8 kertaa pidemmän voitelukeston, vähentää dynaamista kitkaa kiskossa 20 % sekä on varustettu vastakehitetyllä suojakotelolla, joka säilyttää rakenteen ja ehkäisee lisäksi pölyn ja muiden epäpuhtaushiukkasten pääsyä kelkan sisään.

Pitkän käyttöiän lisäksi NH/NS-sarjan ohjaimet mahdollistavat korkean tuottavuuden (siirtonopeudet 150 - 300 m/min), hiljaisen toiminnan (3 dB hiljaisempi kuin aikaisempi sukupolvi) sekä vakiotarkkuuden, joka ylittää perinteiset vaihtoehdot.

On myös tärkeää huomata, että NSK tarjoaa korkealuokkaiset toimituspalvelut hyvin hoidettujen varastotasojen ansiosta. Yrityksen keskusvarasto sisältää kattavan valikoiman vakiokokoisia NH/NS-sarjan lineaariohjaimia. Tämä takaa, että kumppanit ja asiakkaat hyötyvät nopeasta toimituksesta. NSK voi lisäksi tarjota räätälöityjä ratkaisuita erityisvaatimusten mukaisesti, mukaan lukien erilaiset pituudet.

NSK tarjoaa lisävaihtoehtona kätevän verkkotyökalun, jonka avulla koneiden valmistajat voivat luoda räätälöityjä lineaariohjaimia nopeasti ja helposti. NSK:n Click!Speedy on lineaariohjainten suunnittelutyökalu, joka pystyy tuottamaan räätälöityjä kappaleita tyypin, koon, pituuden, tiivisteiden, voitelaineen ja voiteluyksikön määrityksen perusteella. Kussakin tapauksessa muokatun lineaariohjaimen osanumero, tekniset tiedot, PDF-piirustus sekä CAD-tiedot ovat saatavina latauslinkin tai sähköpostin kautta.

Kun työkaluun syötetään sovelluksen tiedot, NSK voi nopeasti laskea minkä kokoisen NH/NS-sarjan lineaariohjaimen sovellus tarvitsee samoin kuin sen odotettavan käyttöiän, hinnan ja toimitusajan.

1) NH/NS-sarjan lineaariohjaimet tarjoavat kaksinkertaisen käyttöiän perinteisiin vaihtoehtoihin verrattuna


Pidempi käyttöikä NSK:n NH/NS-lineaariohjaimilla

2) Lineaariohjaimille tarkoitettu NSK K1-L -voiteluyksikkö on keskenään vaihdettava edeltäjänsä K1:n kanssa ja tarjoaa pitkäkestoisen voitelun
 

Pidempi käyttöikä NSK:n NH/NS-lineaariohjaimilla

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan