www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n työstökonelaakerit ovat huomion keskipisteenä EMO 2023 -messuilla

Työstökoneet ovat olennainen osa teollisuuden infrastruktuuria ja ne tarjoavat kriittisiä komponentteja lukemattomille eri teollisuudenaloille.

Näin ollen tarkkuuden ja tuotantomäärien optimointi käyvät käsi kädessä: työstökoneiden, kuten jyrsin- ja sorvauskeskusten, on minimoitava työstöaika ja maksimoitava tuotantomäärät, ja samalla on niiden tuotettava korkealaatuisia valmiita osia tiukoilla toleransseilla. Laakerit ovat keskeisiä tässä tehtävässä. EMO Hannover 2023 -tapahtuman (18.–23. syyskuuta) vierailijat voivat tutustua hallin 7 osastolla C42 NSK:n uusimpiin laakeriratkaisuihin.

Näillä messuilla NSK esittelee ensimmäistä kertaa Euroopassa erittäin nopeat ja korkean kuormituskapasiteetin ROBUSTDYNA-viistokuulalaakerit. Nämä korkeatasoiset uudet laakerit sopivat erinomaisesti työstökoneiden karoihin ja mahdollistavat erittäin monipuoliset työstöoperaatiot, sillä ne tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn sekä karkea- että viimeistelytoiminnoissa. Suurempien laakerikuulien käyttö lisää maksimikuormituskapasiteettia jopa 15 % edellisen sukupolven ratkaisuun verrattuna. Tämä helpottaa haastavien työkappalemateriaalien, kuten titaanin, Inconelin ja komposiittien, työstöä. ROBUSTDYNA mahdollistaa sekä raskaat leikkausoperaatiot että korkean suorituskyvyn suurilla nopeuksilla, koska sen väsymiskesto (dynaaminen kuormitusluokitus) on jopa kolminkertainen.

ROBUSTDYNA-laakereiden sisäisen rakenteen optimoinnin ansiosta sillä on myös 15 prosenttia korkeampi iskunkestävyys (staattinen kuormitusluokitus), mikä vähentää laakerin vaurioitumisriskiä jos kara, leikkuutyökalu, työstölaite tai komponentti osuu odottamattomasti johonkin. Tämä ominaisuus edesauttaa karan pitkäikäistä, stabiilia toimintaa ja auttaa välttämään suunnittelemattomat seisokit. Lisäksi NSK:n oman SHX-teräksen käyttö mahdollistaa huippunopean suorituskyvyn, jopa 3 miljoonaa n x dm suoritettua viimeistelytyöstöoperaatiota lyhyillä sykliajoilla.

Toinen merkittävä messuilla esiteltävä tuote on NSK:n ROBUSTGRD-rasva huippunopeisiin karalaakerisovelluksiin. Tämä ympäristöystävällinen voiteluaine vähentää takertelua viisi kertaa paremmin kuin yrityksen konventionaalinen rasva. Tämä lisää tuottavuutta ja parantaa työstökoneiden pitkäkestoista stabiilia toimintaa. Yksi lisäetu on myös se, että rasvavoitelu säästää energiaa öljy-ilma-voitelutekniikoihin verrattuna.

Toisaalla osastolla esitellään NSK:n SURSAVE (TSR) -laakeripidin, joka on tarkoitettu työstökoneiden pääkaran viistokuulalaakereille. Vaikka pidin on jo esitelty aiemmin EMO-messuilla, sitä ei ole ollut saatavilla tähän asti. Ulkorengasohjatun ja PPS-hartsista valmistetun SURSAVE-pitimen avulla käyttäjät voivat säästää energiaa, laskea lämpötilaa, pienentää NRRO-arvoa (Non-Repeatable RunOut), nostaa nopeutta, vähentää tärinää sekä vähentää melua. Se generoi 20 % vähemmän kitkaa kuin konventionaaliset laakerit. Tämä säästää energiaa ja parantaa tarkkuutta, koska se vähentää akselin lämpölaajentumista. Tämä kitkan väheneminen johtuu optimoidusta välyksestä, ohjaimen leveydestä ja pintarakenteesta. Jälkimmäisellä on suuri vaikutus voitelukalvoon. Myös rasvan käyttöikä pidentyy paremman liukumisen ja alhaisemman lämpötilan ansiosta.

NSK esittelee EMO-messuilla erilaisten laakereiden poikkileikkausmalleja, joiden avulla kävijät voivat itse tutustua laakereiden huippulaatuun ja erilaisiin rakennekonfiguraatioihin. Läpileikkausmallien joukossa on 10 NSK:n viistokuulalaakeria, joiden tekniset ominaisuudet ovat erilaisia, mutta joissa kaikissa on sama 70 mm:n halkaisija.

Tarkoituksena on korostaa sitä miten erilaiset ominaisuudet, kuten korkea nopeus tai kuormitusluokka, heijastuvat laakerin sisäisissä ratkaisuissa, kuten kaarevuudessa, kuulien koossa, materiaaleissa ja niin edelleen. NSK myös esittelee kolme erilaista laakeripidintä ja neljä erilaista voitelumenetelmää kyseisille laakereille.

Työstökonelaakereiden esittelyn päätteeksi NSK esittelee valikoiman huippunopeita moottorilaakereita (erityiset urakuulalaakerit erityisillä laakeripitimillä). Messuosastolla on esillä myös yrityksen BT-sarjan kapeat viistokuulalaakerit, jotka ovat optimaalinen ratkaisu roboteille.

Uutuutena NSK:n kuularuuvivalikoimassa on yrityksen seuraavan sukupolven ratkaisut korkean tarkkuuden työstökoneisiin, joiden avulla voidaan parantaa tuottavuutta vähentämällä työkappaleen jälkikiillotuksen tarvetta tai poistamalla tämä vaihe kokonaan. Uutta ovat myös NSK:n matalan lämpötilan kuularuuvit, joiden kitka on 45 % pienempi kuin konventionaalisissa järjestelmissä. Lisäuutuutena esitellään myös NSK:n erittäin pitkäikäinen HFT-kuularuuvisarja, joka tarjoaa jopa kaksinkertaisen käyttöiän korkean kuormitusten käyttösovelluksissa.

Muita NSK:n kuularuuveja ovat: S-HTF-mallisto, jossa käytetään yrityksen omaa Tough Steel -terästä, joka kestää korkeaa kuormitusta ja epäpuhtauksia; erittäin kestävä sarja, joka vähentää kulumista; sekä DIN-standardin mukainen huippunopea ja hiljainen sarja.

1) NSK:n uusissa ROBUSTDYNA-laakereissa käytetään suurempia laakerikuulia, jotka kasvattavat maksimikuormituskapasiteettia jopa 15 %


NSK:n työstökonelaakerit ovat huomion keskipisteenä EMO 2023 -messuilla
2) SURSAVE-laakeripitimen avulla käyttäjät voivat saavuttaa energiansäästöjä, alhaisen lämpötilan, pienen NRRO-arvon, korkean nopeuden, alhaisen tärinän ja alhaisen melun


NSK:n työstökonelaakerit ovat huomion keskipisteenä EMO 2023 -messuilla
 
3) NSK S-HTF-sarja on maailman ensimmäinen kuularuuvisovellus, jossa käytetään Tough Steel -teknologiaa


NSK:n työstökonelaakerit ovat huomion keskipisteenä EMO 2023 -messuilla
 
4) NSK:n erittäin kestävien kuularuuvien kulumispinnassa käytetään erityistä kulumista vähentävää pintakäsittelyä


NSK:n työstökonelaakerit ovat huomion keskipisteenä EMO 2023 -messuilla
 
5) NSK:n DIN-standardin mukaiset kuularuuvit takaavat, että niiden mitat ja toleranssiluokat sopivat eurooppalaisiin työstökonesovelluksiin


NSK:n työstökonelaakerit ovat huomion keskipisteenä EMO 2023 -messuilla

6) VCM-3-kunnonvalvontajärjestelmästä (CMS) tarjotaan NSK:n osastolla EMO-messuilla live-esittely


NSK:n työstökonelaakerit ovat huomion keskipisteenä EMO 2023 -messuilla
 
7) NSK:n uusi DH/DS-sarja tarjoaa yli kaksi kertaa pidemmän lineaarisen matkan kuin yrityksen konventionaaliset NH/NS-lineaariohjaimet


NSK:n työstökonelaakerit ovat huomion keskipisteenä EMO 2023 -messuilla
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan