www.engineering-suomi.com
HENGSTLER

ACURO® AX73 täydentää Hengstlerin ATEX-hyväksyttyjen absoluuttikulma-anturien mallistoa

Uusi Hengstler ACURO® AX73 on luokkansa johtava optinen kulma-anturi, jonka ominaisuuksia ovat esimerkiksi helppo asennus, suuri tarkkuus ja kompaktit mitat. AX73:n lanseeraus täydentää lisäksi yrityksen ATEX-hyväksyttyjen optisten ja magneettisen absoluuttikulma-anturien malliston. Laitteistojen suunnittelijat voivat nyt valita ennennäkemättömästä vaaralliseen ympäristöön tarkoitettujen komponenttien tarjonnasta.

ACURO® AX73 täydentää Hengstlerin ATEX-hyväksyttyjen absoluuttikulma-anturien mallistoa
Image1.jpeg caption: Uusi Hengstler ACURO® AX73 on ihanteellinen ATEX-sovelluksiin, joissa tarvitaan nopeutta tai tasaista nopeuden säätöä.

Oikean anturin valinta on erittäin tärkeä, kun suunnitellaan laitteistoja vaarallisiin ympäristöihin. Räjähdyssuojaus on ensimmäinen tekijä. Siksi Hengstler ACURO AX73:lla on kaasu- ja pölyräjähdysuojausvaatimuksia koskeva ATEX ja IECEx-sertifiointi. Tämä kehittynyt optinen kulma-anturi soveltuu moniin erityisiä ominaisuuksia vaativiin kohteisiin, kuten vinsseihin, nostureihin, poriin ja muihin öljy- ja kaasuteollisuuden laitteisiin, mutta myös maalitehtaisiin, petrokemian laitoksiin, pullottamoihin ja myllyihin.

Eräs merkittävistä eduista on AX73:n liitäntäkonsepti: kaapelointi voidaan vetää ja kulma-anturi asentaa lopullisesti eri vaiheissa. Tämä säästää huomattavasti kustannuksia ja aikaa asennusvaiheessa, koska kaapelointi voidaan vetää etukäteen. Hätäkorjauksen nopeutuvat myös, sillä kaapeli tarvitsee vain irrottaa kulma-anturista ja kytkeä vaihtoanturiin. Monilla öljyn- ja kaasunporauslautoilla käytetään hankalia kaapeleita, joiden pituus on 40 m tai enemmän, AX73 on kiinnostava vaihtoehto asiakkaille, jotka haluavat pienempiä elinkaarikustannuksia (TCO).

Toinen huoltoa helpottava innovaatio on liitinkotelon kiinnittäminen vain kahdella ruuvilla. Monia vastaavia antureita varten tarvitaan kuusi tai jopa kahdeksan ruuvia, ja riittämätön korroosiosuojaus vaikeuttaa yksikön irrottamista merkittävästi. AX73:n patentoidut erikoisruuvit suojaavat pölyltä, vedeltä ja korroosiolta.

Luontainen tarkkuus on myös ACURO® AX73:n hyödyllinen ominaisuus. Optinen skannausjärjestelmä tuottaa kaikkiin tarkkuutta tai tasaista nopeuden säätöä edellyttäviin sovelluksiin erittäin tarkan anturisignaalin, jonka resoluutio on 22 bittiä. Tarkka kulma-anturi on lujarakenteinen ja kestää erittäin hyvin iskuja, tärinää ja ulkoisia magneettikenttiä. Yksikön ruostumaton teräskotelon suojausluokka on IP67, ja ympäristön lämpötila-alue on Ex-sovelluksissa -40 ... +70 °C.

Vaikka AX73:a pidetään Hengstlerin viime vuonna lanseeraaman AX65:n "isona veljenä", sen 76 mm läpimittainen kotelo on silti pienempi kuin vastaavien kilpailijoiden tuotteiden. Tilaa säästäviä ratkaisuja etsivät suunnittelijat arvostavat sitä paljon. AX73 on heti saatavana, ja siihen voidaan tilata SSI,
BiSS-B, BiSS-C ja Profibus-liitännät.

AX73:n lanseeraus nyt täydentää Hengstlerin ACURO®-Xproof absoluuttiakselikulma-anturien mallistoa. Uudessa AX73:ssa ja AX65:ssa on erityinen asennusjärjestelmän, kun taas absoluuttikulma-antureissa AX70 ja AX71 sekä inkrementtimalleissa RX70 ja RX71 on integroitu kaapeli.

ACURO<sup>®</sup> AX73 täydentää Hengstlerin ATEX-hyväksyttyjen absoluuttikulma-anturien mallistoa
Image2.jpeg caption: AX73:n lanseeraus täydentää lisäksi yrityksen ATEX-hyväksyttyjen absoluuttikulma-anturien malliston
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan