www.engineering-suomi.com
Scott Safety - 3M

Scott Safety on yksi ensimmäisistä, jotka saavat uuden henkilönsuojainasetuksen mukaisen sertifioinnin

Scott Safety on innovatiivisten hengityssuojaimien ja muiden henkilönsuojaimien johtava valmistaja. Tällä viikolla Scott Safety julkaisi olevansa niiden ensimmäisten yhtiöiden joukossa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jotka saavat moduulin B mukaisen sertifioinnin BSI:ltä (British Standards Institution). Tämä sertifiointi noudattaa henkilönsuoja-asetusta 89/686 ETY siten kuin se on päivitetty henkilönsuoja-asetuksella (EU) 2016/425 huhtikuussa 2017.

Scott Safety on yksi ensimmäisistä, jotka saavat uuden henkilönsuojainasetuksen mukaisen sertifioinnin
Nykyinen henkilönsuojainasetus, jota ei ole päivitetty yli kahteenkymmeneen vuoteen, korvataan 21. huhtikuuta 2018 uudella asetuksella (EU) 2016/425. Tämä merkitsee sitä, että valmistajien, maahantuojien ja jälleenmyyjien on varmistettava 21. huhtikuuta 2018 jälkeen, että kaikki uudet henkilönsuojaimet, jotka valmistetaan tai myydään EU:ssa tai tuodaan sen alueelle täyttävät uuden asetuksen määräykset. Kaikki nykyisen asetuksen mukaisesti hyväksytyt henkilönsuojaimet on muutettava uuden henkilönsuojainasetuksen mukaisiksi ja niillä täytyy olla moduulin B mukainen sertifiointi 21. huhtikuuta 2019 mennessä, jotta niiden valmistus EU:ssa tai toimitukset EU:n alueelle voivat jatkua.
 
BSI on ensimmäinen organisaatio Yhdistyneessä kuningaskunnassa, joka nimettiin uuden henkilönsuojainasetuksen ilmoitetuksi laitokseksi. Tästä syystä sillä on valtuudet antaa mallin B todistuksia päivättyinä myöhemmälle ajalle tietyille valmistajille, jotta ne voisivat valmistautua muutokseen seuraavien vuosien aikana. Scott Safety oli yksi niistä harvoista yrityksistä, joille annettiin näitä todistuksia johtuen yrityksen jatkuvasta sitoutumisesta tuoteturvallisuuteen.
 
Uuden henkilönsuojainasetuksen tuomat tärkeimmät muutokset ovat:
-Tietyt soveltamisalat ja poikkeukset.
-Nyt säännöksiä jälleenmyyjille ja maahantuojille.
-Moduulien nimien muutokset.
-Muutokset tuoteluokituksiin. Pelastusliivit ja kuulonsuojaimet kuuluvat luokkaan 3.
-Asetus koskee myös räätälöityjä henkilönsuojaimia.
-Jokaisessa tuotteessa on oltava vaatimustenmukaisuusvakuutus (tai linkki siihen).
-5 vuoden voimassaoloaika EU:n tyyppitarkastustodistuksille.
 
Scott Safety -yrityksen Regulatory Affairs Manager Mark Saxon kommentoi asiaa sanomalla: ”Scott Safety -tuotteet suojaavat tuhansia ihmisiä päivittäin. Tästä syystä meille on tärkeää varmistaa, että tuotteemme testataan ja ne täyttävät uuden henkilönsuojainasetuksen määräykset jo ennen määräaikaa. Olemme todella ylpeitä siitä, että olemme ensimmäisten yritysten joukossa, jotka Yhdistyneessä kuningaskunnassa saavuttivat henkilönsuojainasetuksen moduulin B. Se on hieno tunnustus korkeista standardeistamme ja tiukoista testausmenettelyistämme.”
 
Lisätietoa Scott Safety -yrityksestä osoitteesta www.scottsafety.com
 
Lisätietoa päivitetystä henkilönsuojainasetuksesta osoitteesta https://www.bsigroup.com/en-GB/blog/Personal-Protective-Equipment-Blog/Top-tips-for-managing-your-PPE-transition/

Scott Safety on yksi ensimmäisistä, jotka saavat uuden henkilönsuojainasetuksen mukaisen sertifioinnin

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan