www.engineering-suomi.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ProSoft Technologyn ILX56MM ja sen uusi Message Manager -moduuli mullistavat protokollien välisen tiedonsiirron

Useita eri tiedonsiirtoprotokollia käyttävien järjestelmien liitäntä toisiinsa ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa. ProSoft Technologyn uusi Message Manager -moduuli (ILX56-MM) yhdistää eri toimittajien automaatio-ohjaimet tehokkaammin kuin koskaan tähän mennessä. Perinteisesti PLC-ohjainten välinen tiedonsiirto on edellyttänyt (pienten) muutosten tekemistä jokaiseen PLC-ohjelmaan ja usein moneen eri paikkaan laitoksen alueella – toistuvasti, sillä uusissa koneissa on aina uudet PLC-ohjaimet, ja useita eri ohjelmointivälineitä käyttäen, sillä jokaisella PLC-toimittajalla on oma ohjelmointiympäristönsä. ProSoft Technologyn uuden Message Managerin ansiosta automaatiosuunnittelijan ei tarvitse enää huolehtia PLC-ohjelmoinnista eikä varsinkaan ostaa, opetella ja ylläpitää erityisohjelmistoja. Tiedonsiirron konfigurointiin riittää nyt muutama napsautus!

ProSoft Technologyn ILX56MM ja sen uusi Message Manager -moduuli mullistavat protokollien välisen tiedonsiirron
Suuren mittakaavan automaatioarkkitehtuurissa liitetään aina toisiinsa eri valmistajien järjestelmiä, ja erilaisten protokollien on toimittava moitteettomasti yhteen. Siksi PLC-laitteiden väliset tiedonsiirtorajapinnat ovat välttämättömiä.

Rajapintoja varten laitteita piti ennen PLC-ohjelmoida monessa paikassa joka kerroksessa. Eri laitteiden ohjelmointiin tarvittiin erilaisia ohjelmointivälineitä (yleensä vähintään yksi kutakin PLC-toimittajaa kohti). Lisäksi konevalmistajat eivät useinkaan halua paljastaa PLC-lähdekoodiaan.

Message Manager kokoaa kaikki tiedonsiirtoprosessit yhteen pisteeseen. Sen tuki ja ylläpito eivät edellytä (PLC-laitekohtaisia) erityisohjelmistoja. Määrityksen aikana rajapintatyöt tehdään yhdestä paikasta, ja moduulissa käytettävän graafisen, Internet-pohjaisen määritystyökalun käyttäjäkehotteet on helppo tulkita ja muistaa.

Message Manager toimii monien eri PLC-laitteiden välisen tiedonsiirron yhteisenä kokoajana. Fyysisesti ILX56-MM moduuli sijoitetaan Rockwell Automationin ControlLogix-kehikkoon. Tiedonsiirtoyhteyksiä voidaan määrittää enintään 16 kaikkien johtavien PLC-valmistajien ohjaimille: Rockwell Automationin SLCTM 500-, PLC-5®-, MicroLogixTM-, CompactLogixTM- ja ControlLogix®-ohjaimille minkä tahansa Rockwell Automation 1756 ControlLogix -alustan tukeman verkon kautta, Siemensin S7 PLCs-ohjaimille ja muille Industrial Ethernet -protokollaa käyttäville ohjaimille sekä Schneider Electricin Quantum-, Premium- ja M340-ohjaimille ja muille Modbus TCP/IP -protokollaa käyttäville ohjaimille.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan