www.engineering-suomi.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Guernseyn saari valitsi langattoman vesihuollon ProSoft Technologyn RadioLinx-tekniikan avulla

Guernseyn saari on brittiläinen erillisalue, joka sijaitsee Englannin kanaalissa noin 50 km:ä Ranskan pohjoisrannikosta ja noin 100 km:ä Englannin etelärannikosta. Guernsey Water otti käyttöön tietoliikenneverkon yhdistääkseen 40 laitosta samaan verkkoon. Laitosten joukossa on pumppausasemia ja vedenkäsittelyä maa- ja toimistorakennuksille. ProSoft Technologyn ratkaisu perustuu IEEE 802.11n -standardiin ja se on osoittautunut luotettavaksi, helposti integroitavaksi ja kustannustehokkaaksi ratkaisuksi.

Guernseyn saari valitsi langattoman vesihuollon ProSoft Technologyn RadioLinx-tekniikan avulla
Langattomat verkot tarjoavat monia etuja erilaisine sovelluksineen. Kyseessä olevassa tapauksessa suurin hyöty oli kaukaisten laitosten liittämisen helpottaminen. Tämä oli haastava projekti saarelaisille korkealaatuista juomavettä toimittavalle Guernsey Waterille (www.water.gg). Lisäksi Guernsey Water pyrkii tarjoamaan korkeatasoista asiakaspalvelua, jonka keskeinen vaatimus on tehokas viestintäverkko. Kaukaiset laitokset olivat aikaisemmin liitettyinä infrastruktuuriin puhelinverkon välityksellä. Linjaa ei ollut saatavilla uudelle laitokselle. Uuden kaapelin sijaan mietittiin radiovaihtoehtoa. Pilottilaitokseen asennettiin kaksi RadioLinx-radiota Boulting Groupin testejä ja arviointeja varten. Vuotta myöhemmin, saatuaan myönteistä palautetta insinööri-, asennus- ja käyttötiimeiltä, Guernsey Water päätti ottaa käyttöön laajan, koko saaren kattavan verkon. Sen piti myös uudistaa SCADA-verkkonsa.

Langattoman ratkaisun edut selvisivät pian. Radioparin asentaminen on nopeampaa kuin uuden puhelinlinjan asentaminen, jossa tarvitaan enemmän työtä, esimerkiksi kaapelin kaivamista maahaan. Tämä on tärkeää sovelluksille, jotka sijaitsevat Guernseyn saaren kaltaisissa paikoissa, missä korkeiden kulujen välttäminen ja omavaraisuus on välttämätöntä.

Langattomat yhteydet ovat myös osoittautuneet hyvin luotettaviksi: niissä ei ole viestintäkatkoksia ja niiden kaistanopeus on suurempi huolimatta saaren sääolosuhteista. Tekniikka on mahdollistanut kaukaisten kohteiden tehokkaamman etähallinnan. ProSoft Technologyn tarjoama ratkaisu on tarjonnut useita etuja myös kannattavuuden näkökulmasta: radioparin hinta on suunnilleen sama kuin kiinteän puhelinlinjan. Vuokraushinta yhdeksi vuodeksi, viestintäverkon parempi laatu ja korkeampi nopeus tarjoavat myös parempaa palvelua käyttäjille.

Paras vaihtoehto suuren kapasiteetin langattomille verkoille
Tämä oli mahdollista ProSoft Technologyn RadioLinx 802.11n radioiden ansiosta. Nämä korkean teknologian tuotteet tarjoavat huippuluokan suorituskykyä korkean kapasiteetin verkkoihin, mukaan lukien häiriöille alttiissa paikoissa oleviin verkkoihin, tyypillisesti sisäsovelluksiin, joissa ne voivat toimia MIMO-teknologian (Multiple Input, Multiple Output) antennien kanssa. Useiden verkkojen rinnakkaisuus taataan 2,4 + 5 GHz:n taajuusalueiden yhdistelmällä, joka tarjoaa 3 + 19 ei-päällekkäistä kanavaa. Niiden signaaliherkkyys ja laajuusalue ovat hyvin suuret ja niitä saa yhden tai kahden radion Industrial Hotspot -asemina tai yhden radion Industrial Client -asemana.

Guernseyn projektissa on asennettu 19 hotspot-asemaa: 2 pilottiprojektissa ja 17 yksikköä (yhden ja kahden radion) toisessa vaiheessa. Näiden tuotteiden keskeisiä teollisia piirteitä ovat hyväksynnät räjähdysvaarallisiin tiloihin (UL1604 luokka I osio 2, ATEX alue 2 luokka 3), niiden laajennettu käyttölämpötila-alue, korkea tärinän- ja iskunkestävyys, asennus DIN-kiskoon, PoE (Power over Ethernet) ja samanaikainen silta/toistin hotspot-tila. Kaikilla ProSoft Technologyn tuotteilla on kolmen vuoden takuu ja rajoittamaton tekninen tuki tuotteen käyttöiän ajan.

RadioLinxin radioita on helppo konfiguroida ja valvoa RadioLinxin Wireless N Discovery –työkalun avulla. Tämä ohjelmistotyökalu mahdollistaa verkon topologian tarkastelun, IP-osoitteiden määrittelyn radioille konfiguraatiota varten ja verkon diagnostiikan seurannan sekä radioiden laiteohjelmistojen päivittämisen ja kaikkien 802.11-radioiden havaitsemisen verkossa. Käyttäjä voi valita verkon automaattisen tai manuaalisen konfiguroinnin itsekorjautumistoiminnolla ja isännän kahdennuksella laajoja verkkoja varten. Verkko voidaan priorisoida tai valita kiinteäksi.

Boulting Group oli tämän hankkeen järjestelmäintegraattori. Yritys on tunnettu mekaanisten ja sähköisten järjestelmien huippuluokan teknisten ratkaisujen sekä palveluiden tuottajana laajasti eri teollisuuden aloilla ympäri maailman. Yritys tarjoaa kaikkea projektin yhdestä osasta aina avaimet käteen -ratkaisuihin saakka. “Tekniikka oli uutta sekä Boulting Groupille että Guernsey Waterille”, kertoo Jonathan Green, Boulting Integrated Systemsin automaatiojohtaja, “mutta asennus oli menestys. Linkin luomiseen ei pelkästään mennyt vähän aikaa, vaan linkki on ollut luotettavampi ja tehokkaampi kuin aiemmat viestintäratkaisut.” ”Pilottiprojektin toteuttaminen onnistui erittäin sujuvasti”, lisää Dave Amps, Routecon automaatiomyyntijohtaja. Routeco on sekä ProSoft Technologyn että Rockwell Automationin jakelija Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

“ProSoft Technologyn asiantuntijoiden tukemana Boulting sai tarvitsemansa tutkimustuen, kentän hyväksynnän ja tuen toimintaa varten. Routecolla tiesimme voivamme luottaa ProSoft Technologyn tuotteiden korkeaan laatuun ja tukeen, olemmehan tehneet yhteistyötä yli 20 vuoden ajan.”

Guernsey Water
Guernsey Waterin tavoitteena on tarjota asiakkailleen laatuun, luotettavuuteen, johdonmukaisuuteen, kustannustehokkuuteen ja kestävyyteen keskittyviä vesipalveluita. www.water.gg

Boulting
Boulting Group on johtava insinööriratkaisujen ryhmä, joka tarjoaa suunnittelua, projektinhallintaa, laitosten hallintaa, asennusta ja huoltoa eräille maailman suurimmista yrityksistä.
Mekaanisten, elektronisten, ohjaus- ja instrumentointi-järjestelmien projektinhallinta, suunnittelu, esivalmistus ja offsite-valmistus, toimitus, asennus, testaus, käyttöönotto ja ylläpito: yritys toimittaa mekaanisten ja sähköisten järjestelmien huippuluokan teknisiä ratkaisuja ja palveluita useilla eri teollisuudenaloilla ympäri maailman, projektin yhdestä osasta aina täyteen avaimet käteen -ratkaisuun. www.boulting.co.uk/group

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan