www.engineering-suomi.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Ympäristö: Veolia Water Solutions & Technology ottaa käyttöön Prosoft Technology –radiot lietteen aurinkokuivatusprosessiinsa

Kun jätevesi on käsitelty, liete pitää usein kuivattaa. MSE:n markkinoima SOLIA-aurinkokuivatusprosessi lietteelle käyttää automatisoitua kääntölaitetta. Liete levitetään karhoihin kasvihuoneeseen sen vesipitoisuuden vähentämiseksi. Operaatio on automatisoitu, eikä kasvihuoneeseen tarvitse mennä sisään robotin ohjaamiseksi. Robotteja kauko-ohjataan radioilla, mikä tarjoaa kestävämmän ratkaisun kuin perinteinen langallinen ratkaisu.

Ympäristö: Veolia Water Solutions & Technology ottaa käyttöön Prosoft Technology –radiot lietteen aurinkokuivatusprosessiinsa
SOLIA-prosessia varten lietettä käsitellään ensin lingossa ja sitten se kuivataan kasvihuoneissa, joita lämmitetään auringonsäteilyllä. Automatisoitu kääntölaite sekoittaa säännöllisesti kuivan ja tuoreen lietteen kuivausaikojen tehostamiseksi.

MSE päätti lisätä radiot robotteihin, jotta tietoja voitaisiin lähettää takaisin ohjausasemalle. Näin operaattori voi hallita robottia kauko-ohjatusti, ohjelmoida sen liikkeitä ja tietää sen kulloisenkin sijainnin. Robotissa on WAGO-ohjain, joka toimii radion käyttöliittymänä. ”Käyttöönotto oli erittäin yksinkertaista erityisesti ProSoft Technologyn teknisen tuen ansiosta”, selittää Veolia Water Solutions & Technologyn Xavier Bousquet.

”Mitä tulee toimittajan valintaan, luotimme heidän jälleenmyyjänsä RG21:n antamiin täsmennyksiin. Meille tärkeitä oli, että meillä olisi luotettava ratkaisu, jonka käytössä käyttäjämme eivät kohtaisi ongelmia. Niinpä valitsimme Prosoft Technologyn RadioLinx-järjestelmän.”

Prosoft Technologyn radiojärjestelmät on asennettu tällä hetkellä noin kuuteen yrityksen laitoksista. Veolia Water Solutions & Technology on maailman johtava vedenkäsittelylaitosten insinööritaidon, rakennuksen ja hallinnan osaaja. Veolia Water Solutions & Technology on suunnitellut näiden laitosten tekniset ratkaisut ja se tarjoaa myös suuren määrän niihin liittyviä palveluita, jotta sen asiakkaiden laitoksiin asennettujen ratkaisujen tekninen tehokkuus ja kestävyys varmistetaan. Eksklusiivisten teknologioiden ainutlaatuinen portfolio tarjoaa parhaimman innovaation ja jätevedenkäsittelyprosessin jokaisen vaiheen täydellisen hallinnan sekä paikallisille viranomaisille että teollisuudelle.

Luotettava siirtojärjestelmä
RadioLinx tuo kaikki langattoman yhteyden hyödyt teollisen automaation sovelluksiin, mutta tarjoaa samalla erittäin korkeatasoista luotettavuutta. Sen lisäksi, että se kestää vaikeita käyttöolosuhteita, se myös parantaa Ethernet-datapakettien siirtoa.

IEEE 802.11-standardit (yleensä tunnetaan nimellä ”Wi-Fi”) tarjoavat erittäin korkean turvallisuustason(802.11i), joustavuuden ja yhteiskäytettävyyden teollisiin automaatiosovelluksiin. Se suunniteltiin alun perin työpaikkojen ja kotien sovelluksiin, joten tällä teknologialla on vielä rajoituksia kun sitä käytetään teollisiin protokollasiirtoihin ja se voi aiheuttaa siirto-ongelmia teollisille automaatiojärjestelmille (ongelmat liittyvät usein Ethernet-pakettien radiosiirtometodiin). Datapakettien siirron parantamiseksi RadioLinx käyttää erityistä ProSoft Technologyn kehittämää signaalinprosessointialgoritmia. Se parantaa myös täyden laajakaistan parempaa käyttöä ja tukee nopeaa datasiirtonopeutta, jota teollisen automaation insinöörit vaativat.

”Power over Ethernet” (PoE) –toiminnon kautta virtalähde ja radiojärjestelmän liitos kytkettyyn Ethernetiin tehdään yhden kaapelin kautta (kahden sijasta), joka yksinkertaistaa paljon asennusta ja vähentää asennusaikoja.

Toinen RadioLinx 802.11abg –mallin arvokas toiminto, joka valittiin tälle asennukselle on se, että se tukee sarjakapsulointia, joka tarkoittaa sitä, että oheislaitteiden sarjoja voidaan käyttää ja ne voidaan integroida ohjausjärjestelmän pääasialliseen Ethernet-arkkitehtuuriin. Tämä radiojärjestelmä varmistaa korkean tehokkuuden sekä IEEE 802.11bg - (2,4 GHz kaista) ja 802.11a (5 GHz kaista) -konfiguraatioille: tehokkaampi prosessori tarjoaa datan ja signaalin nopeamman prosessoinnin, mikä käyttäjän kannalta tarkoittaa nopeampia datanopeuksia

RadioLinx-järjestelmät ovat ihanteellisia teollisiin sovelluksiin: teollisen tason kotelot, laajennetut toimintalämpötilat, iskun- ja värähtelynkestävyysstandardien noudattaminen, räjähdysvaarallisten paikkojen käytön sertifikaatti, DIN-kiskoille sopivuus jne. Mikään tämän vähempi ei tyydyttäisi Veolia:n vaatimuksia.

RG2i
RG2i on 2AR-ryhmän jäsen ja se erikoistuu korkean lisäarvon teknisten sovellusten tarjoamiseen teolliseen viestintään. Perustamisestaan lähtien se on erikoistunut teolliseen tietotekniikkaan (tiedonkeruu, tiedonvälitys, Fieldbus, Ethernet, Gateway, modeemit, radiot, syöttö/tuotto) ja se on alan johtaja Ranskassa ja Pohjois-Afrikassa. Lue lisää osoitteessa: http://www.rg2i.fr/index.html.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan