www.engineering-suomi.com
Carrier

Carrier vahvistaa matalan GWP-arvon kylmäaineiden strategiansa Euroopassa

Carrier vahvistaa eurooppalaista kylmäainestrategiaansa valitsemalla matalan GWP-arvon HFO-kylmäaineita suurimpaan osaan kaupallisia lämmitys-, ilmanvaihto- ja jäähdytystuotteitaan.

Carrier vahvistaa matalan GWP-arvon kylmäaineiden strategiansa Euroopassa

Carrierin LVI-alan liiketoimintayksikkö on maailman johtava korkeatasoisten lämmitys-, ilmastointi- ja jäähdytysratkaisujen toimittaja ja osa Carrieria, joka toimittaa innovatiivisia LVI-, jäähdytys-, palo-, turvallisuus- ja rakennusautomaatiotekniikoita.

Carrier on sitoutunut toimittamaan ympäristöä suojelevia ratkaisuja ja noudattamaan Euroopan unionin F-kaasuasetuksia. Matalan GWP-arvon kylmäaineisiin siirtymisen lisäksi Carrier on vähentänyt kylmäaineen täyttömäärää Euroopassa käytettävissä tuotteissaan jopa 50% viimeisen viiden vuoden aikana. Carrier on tehnyt paljon testausta löytääkseen parhaan vaihtoehdon R-134a kylmäaineen korvaajaksi ruuvikompressori- ja turbokompressorivedenjäähdyttimissä, sekä R-410A kylmäaineen korvaajaksi scroll-kompressorivedenjäähdyttimissä, lämpöpumpuissa ja rooftop-laitteissa.

Carrier on valinnut HFO R-1234ze-kylmäaineen ruuvikompressorivedenjäähdyttimiin ja lämpöpumppuihin korvaamaan HFC R-134a:n. R-1234ze(E)-kylmäaineen GWP-arvo on alle 1 (IPCC 5. mukaisesti) ja siihen eivät vaikuta EU:n F-kaasuasetuksen rajoitukset tai Montrealin pöytäkirjan Kigalin lisäys koskien fluorattuja kasvihuonekaasuja. R1234ze (E) on osa Carrier PUREtec™ -tuoteperheen pitkän aikavälin kylmäaineratkaisuja. Carrier julkaisi ensimmäisen PUREtec™ -kylmäaineella toteutetun uuden sukupolven AquaForce® -vedenjäähdyttimen kolme vuotta sitten. Tuoteperhe on jatkanut kasvuaan ja nyt laitteita on asennettuna yli 300 kpl Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Käyttötunteja on kertynyt yli 2 miljoonaa ja Carrierin ydinarvo, luotettavuus, on testattu hyväksytysti. Tämän tuoteperheen tuotteet ovat hyötysuhteeltaan keskimäärin 10% parempia ja ne ylittävät jo nyt Eco-design 2021:n vaatimukset, ja ovat vuonna 2036 voimaan tulevien Kigalin vaatimusten mukaisia.

Carrier on valinnut HFO R-1233zd(E)-kylmäaineen pitkän aikavälin kylmäaineeksi turbokompressorivedenjäähdyttimiin. Aineen GWP-arvo on 1, joten F-kaasuasetus ei vaikuta siihen. Carrierin AquaEdge® 19DV on hyvä esimerkki menestyneestä tuotteesta, joka käyttää tätä kylmäainetta.

Vedenjäähdyttimissä ja lämpöpumpuissa scroll -kompressoreilla, ei voida tällä hetkellä käyttää HFO-kylmäaineita, sillä saatavilla oleva kompressoritekniikka ei ole yhteensopiva matalan GWP-arvon HFO-kylmäaineiden kanssa. Joissain sovelluksissa voidaan käyttää keskitason GWP-arvon kylmäaineita ja Carrier on kehittämässä kattavaa valikoimaa jäähdytys- ja lämmityslaitteita, jotka ovat Eco-design 2021 hyötysuhdevaatimusten mukaisia ja toimivat keskitason GWP-arvon HFC-kylmäaineilla. Nämä energiatehokkaiksi optimoidut tuoteperheet julkaistaan lähiaikoina, ja ne tarjoavat saman toiminta-alueen, kuin nykyiset R-410A-kylmäaineella toimivat yksiköt.

Lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointiteollisuuden alan johtavana toimijana, Carrier etsii teknisessä kehitystyössään pitkäaikaisia ratkaisuja, joilla on pienempi vaikutus ilmaston lämpenemiseen. Samalla Carrier vahvistaa sitoutumistaan kestävään kehitykseen.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan