www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

PRT siirtyy uuteen ulottuvuuteen

Uusi voimakas R2000 laserskanneri

PRT siirtyy uuteen ulottuvuuteen
Kaikki matka-aikamittaukset eivät ole samoja. PRT-teknologian (pulse ranging technology, PRT) pohjalta kehittämällä Pepperl+Fuchs on tuottanut uuden, innovatiivisen laserskannerin, joka esittelee vakuuttavasti tämän teknologian edut. Tätä varten tämän laitteen kehitykseen on liitetty muita, erittäin kiinnostavia innovaatioita PRT:n lisäksi. Esimerkiksi R2000 mittausoptiikka perustuu tavallisen linssiteknologian sijaan peiliteknologiaan. Mittausmoduuli ei ole kiinteä, vaan pyörii oman akselinsa ympäri. Tämä tarkoittaa sitä, että säteen taittamisessa yleensä käytetty peilimekanismi voidaan jättää pois. Lopputulos on huomattava lisäys käytettävissä olevassa tilassa sekä identtinen valopisteen muodostuminen koko mittauskulman alueelle. Valopistegeometria on suunniteltu niin, että halkaisija ei ylitä muutamaa millimetriä edes suurilla etäisyyksillä. Tämä ominaisuus on tärkeä automaattisten kuljetusjärjestelmien tarkan sijainnin havaitsemisessa.

2-D etäisyyksien mittalaite 360° mittakulmalla
Uusi 2-D laserskanneri ja sen monet ainutlaatuiset ominaisuudet soveltuu laajalle valikoimalle tehdasautomaatiosovelluksia. Näkyvä punainen laservalo helpottaa käyttöön ottoa, sillä käyttäjä näkee heti minne anturi osoittaa ja pystyy helposti linjaamaan laitteen tarpeen mukaan. Luokan 1 laser tarkoittaa, että laitetta voidaan käyttää työskentelyalueiden ylitse henkilöturvallisuutta vaarantamatta. Valopisteen läpimitta on alle 20 mm 10 metrin mittausetäisyydellä. Tämä ominaisuus on erittäin tärkeä pienten esineiden havaitsemisen kannalta. Asentojen ja reunaprofiilien tarkka havaitseminen ei siksi aiheuta ongelmia.

360° mittauskulma, 250 000 yksittäisen mittauksen sekuntivauhdin korkea tulostahti sekä jopa 50 Hz skannaustaajuus tekevät laitteesta erityisen soveltuvan nopeatahtisiin sovelluksiin. Tämä suuri tiedon määrä siirretään Ethernet-rajapintaa käyttäen. Myös puhtaasti binaarista tietoa varten on olemassa kytkentälähdöt.

Lisäetu on suuri näyttö, joka on integroitu valolähtöpinnalle. Tämä mahdollistaa laitteen helpon käyttöönoton ilman lisäosia. Peruslinjaukseen ja verkkoasennuksiin tarvitaan vain laitteen kaksi painiketta. Lisäksi laite voi tuottaa tilaviestejä ja näyttää sovelluskohtaista tietoa, kuten etäisyyksiä, mittausprofiileja jne.

MC7522_120314_08_RGB.jpeg: Suorituskyvyltään, kestävyydeltään ja käyttäjäystävyydeltään ainutlaatuinen - R2000 laserskanneri.

MC7522_120314_05_RGB.jpeg: Pieni valopiste mahdollistaa automaattisten kuljetusjärjestelmien tarkan sijainnin havaitsemisen ilman lisäantureita tai interpolointiprosesseja.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan