www.engineering-suomi.com
EPLAN

Uusi lisälaite "Copper" Eplan Pro Panel Professionalilta

Vaihteistoja käytetään lähestulkoon kaikkialla, missä sähkö virtaa. Eplan Pro Panel Professionalin uusi "Copper"-lisälaite mahdollistaa kytkentäkaappien ja tarvittavien kiskojärjestelmien vapaan suunnittelun, kokoonpanon ja virtuaalisen kokoamisen. Eplan Pro Panelin "Copper"-lisälaitteen avulla Rittal Power Engineering -työkalun, joka on matalajännite vaihteistojen kokoonpanossa ja suunnittelussa käytetty ohjelmisto, tietoja voidaan käyttää esimerkiksi tarvittavien Rittal-järjestelmäosien sovittamisessa virtuaalisessa 3D-mallissa.

Uusi lisälaite  Copper  Eplan Pro Panel Professionalilta
Kuva 1- Järjestelmän kokoonpano - 3-napainen Rittal Flat PLS -kiskojärjestelmä, joka sisältää Rittal-järjestelmän lisäosia

Kattava uusi suunnitteluratkaisu alkaa vaihteistojärjestelmien suunnittelusta. Eplan Pro Panelin "Copper"-lisäosan avulla käyttäjät voivat yksinkertaisesti siirtää suunnitteluprosessin lopputulokset Eplanin kokonaisprojektiin, joka sallii kytkentäkaapin virtuaalisen asentamisen ja kokoamisen. "Copper"-lisälaite mahdollistaa eri osien, mukaan lukien vaihteistojärjestelmien, suunnittelun Rittalin Ri4Power-ratkaisun tai RiLine60 modulaarisen vaihteistojärjestestelmän ja TS 8 -kytkentäkaapin perusteella. Kaikki kiskot ja niihin liittyvät yhdistävät elementit voidaan suunnitella ja koota yksitellen virtuaalisesti.

Kuparikaapelien intuitiivinen kokoonpano
Kuori ja lisälaitteet, sellaiset varusteet kuin virtakytkimet ja katkaisijat sekä tarvittavat kuparikiskot kootaan Eplanissa online-osakirjastosta ja muodostavat yhdessä virtuaalisen kytkentäkaapin prototyypin. Vaihteistojärjestelmän rajalla käyttäjät voivat suunnitella kuparikiskoja ja liitäntäelementtejä vapaasti 3D-kokoonpanon rakenteen sisällä ja taivuttaa ja muuttaa niitä tarvittaessa. Suunnitteluun ja tuotantoon liittyviä tietoja, kuten taivutuksen mitat tai yrityskohtaiset taivutussäännöt, hyödynnetään suoraan vaihteiston suunnitteluprosessin aikana ja kun osia käsitellään piirrosta varten. Yksittäinen muotokirjasto auttaa vähentämään vaihtoehtojen määrää samalla, kun tuotannon ja kokoonpanon standardisaatio paranee. Innovatiivinen Eplan e-Touch-teknologia mahdollistaa kuparikaapelien intuitiivisen asentamisen. Lyhyesti: Vaihteistojärjestelmän prototyyppi on käytettävissä kauan ennen kuin ensimmäisiä osia on tarvetta tilata, tuottaa tai asentaa.

Uusi lisälaite

Kuva 2 - Vaihteistojen virtuaalista taivuttamista 3D-mallissa - helposti luotuja virtakytkimiä liitäntäpisteillä


Mahdollisten ongelmien huomaaminen hyvissä ajoin
Kaikenlaisille kupariosien liitännöille voidaan määritellä porareikiä, painanteita ja reikiä 3D-kokoonpanosuunnitelmassa joko porausmalliin perustuen tai asettamalla ne yksitellen paikoilleen. Osien tuottamiseen ja käsittelemiseen vaadittavat tiedot saadaan Eplanista käsituotantoa varten tai hallittua NC-pohjaista koneellista taivuttamista, poraamista tai painamista varten. Soveltuvat järjestelmän testiajot ja sisäänrakennettu törmäyksenestojärjestelmät mahdollistavat koko vaihteiston virtuaalisen prototyypin tarkistamisen. Suunnittelijat voivat havaita ongelmakohtia mahdollisimman aikaisin tuotekehittelyprosessissa. Tämä estää viime hetken korjaukset tuotanto- ja kokoonpanovaiheessa, jotka voivat viivyttää toimitusta. Toisaalta, jos muutos on tarpeen, järjestelmä automaattisesti päivittää kaikki liittyvät osat, osalistat, raportit ja tuotantopiirrokset. Käyttäjien aikaa ja materiaaleja säästyy jatkuvasti.

Uusi lisälaite

Kuva 3 - Pääkytkin liitäntävarusteilla sekä valmistustiedoilla kiskojen tuottamista varten


Laitteiden hankkimisesta on tehty helppoa
Koko prosessia nopeuttaa valikoima laitteiden tilaamista ja koordinointia varten suunniteltuja raportteja. Järjestelmä tuottaa raportteja materiaalien tilaamista varten, leikkauslistoja ja tärkeitä tuotanto- ja kokoonpanodokumentteja. Tuotesuunnitteluympäristöön integrointi varmistaa sen, että laitteiden hankinnan, tilausvalmistelun ja -koordinaation, tuotannon ja asentamisen tietoja käytetään hyväksi. Lyhyesti: Johdonmukainen työnkulku, joka tuottaa järjestelmän käyttäjille "kuten rakennettu" -dokumentaatiota koneistodirektiivin mukaisesti.

Uusi lisälaite

Kuva 4 - EPLAN Pro Panel Professional Copper – 3D-kokoonpanon suunnittelu, kiskojen suunnittelu, tuotantopiirrosten automaattinen luominen ja tilaustietojen tulostaminen
 
 
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan