www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n toimenpiteet väärennettyjen laakereiden valmistusta vastaan

Arvostettujen ja haluttujen laatulaakereiden valmistaja NSK on ollut häikäilemättömien väärentäjien uhrina jo pitkän aikaa. Väärennettyjä laakereita valmistavat henkilöt yrittävät huijata sekä OEM-valmistajia että käyttäjiä. He eivät lopeta helpolla ostajien pettämistä, vaan kasvattavat laittomien toimintojensa kannattavuutta. NSK kuitenkin taistelee vastaan useilla tavoilla pyrkien tukahduttamaan tämän korruptoituneen toiminnan.

Ongelman laajuutta korostaa se, että Kiinan Hebei-provinssista löydettiin hiljattain noin 23 000 väärennettyä NSK-pakkausta ja etikettiä. Jatkoratsiassa toiseen, saman rikollisen omistamaan, tehtaaseen löydettiin yli 90 000 väärennettyä laakerilaatikkoa ja 10 väärennettyä painolevyä neljää merkittävää laakerivalmistajaa varten, NSK mukaan lukien.

Tilojen tarkastelu paikan päällä osoitti minkä tasoisia koneita ja laitteita monilla väärentäjillä on käytettävissään. Löytöihin sisältyi useita painotoimintaan, laminointiin, stanssaukseen, prässäykseen ja leikkaukseen käytettäviä koneita. Väärennettyjen pakkauksen lisäksi viranomaiset löysivät myös useita pinoja leikkaamattomia pakkauksia, joista valtaosa oli NSK:n.

Kaikki tuotteet takavarikoitiin ja vietiin markkinavalvontaelimelle (MSB), joka on paikallinen tavaramerkkirikoksia tutkiva viranomainen.

Todellisen kustannuksen paljastuminen
Väärennettyjen laakereiden hankinta ei ole kustannustehokasta. Vaikka tällaisten tuotteiden hintalappuun saattaa olla merkitty halvempi hinta, sellaisten ongelmien kuten huonolaatuinen koneistus ja huonolaatuisten raaka-aineiden käyttö saa ne miltei takuuvarmasti vikaantumaan ennenaikaisesti. Laakerin ennenaikainen vikaantuminen vaikuttaa tuotteen/järjestelmän luotettavuuteen ja aiheuttaa suunnittelemattomia huolto- ja korjauskustannuksia. Tämä vuorostaan kasvattaa TCO-kokonaiskustannuksia. Myös yrityksen/tuotemerkin maineelle aiheutuvaan vahinkoon liittyy merkittäviä kustannuksia.

NSK haluaa suojella asiakkaita poistamalla laittomat toimijat ja laittomat tuotteet markkinoilta. Kyseiset tuotteet saattavat vikaantua ennenaikaisesti, ja mikä kaikkein tärkeintä, ne muodostavat luonnostaan turvallisuusriskin. Tavoite on eliminoida väärentäjäryhmittymät, katkaista väärennysten valmistus ja niiden jakelukanavat sekä ryhtyä lakiteitse toimiin syyllisiä vastaan.

Suuri osa näistä toimista sisältää yhteistyötä Kiinan viranomaisten kanssa. Esimerkiksi yhteistyö tulli- ja rajavalvonnan kanssa vähentää väärennettyjen laakereiden kulkua maasta ulos. Näitä toimia täydentävät keskus- ja paikallishallinnon organisaatioiden suorittamat ratsiat.

Annetaan sovellusten tehdä työ
Teknologialla on merkittävä rooli taistelussa väärennettyjä laakereita vastaan. Hyvä esimerkki tästä on vastakehitetty "NSK Verify", ilmainen sovellus, jonka avulla asiakkaat voivat tarkistaa työstökoneen laakereiden autenttisuuden skannaamalla älypuhelimellaan laatikosta yksilöllisen 2D-viivakoodin.

Uusin vaihe väärennettyjen laakereiden eliminoimisessa on se, että NSK on yhdistänyt voimansa WBA:n (World Bearing Association) kanssa luodakseen uuden sovelluksen, joka kattaa useita valmistajia. Sovelluksen nimi on "WBA Bearing Authenticator: WBA Check". WBA toimii globaalisti saattaakseen väärentäjät oikeuden eteen ja eliminoidakseen väärennetyt laakerit – näihin toimiin liittyy sovelluskehitystä. Tämä voittoa tavoittelematon ja rekisteröimätön teollisuusyhdistys edistää maailman laakeriteollisuuden yleisiä ja laillisia etuja, esimerkkinä avoin taloudellinen sitoutuminen, kestävä kehitys ja laillisten oikeuksien suojaaminen. NSK on järjestön aktiivijäsen.

WBA Check -sovellus on toiminnaltaan samankaltainen kuin NSK Verify ja se tarkistaa WBA-jäsenyritysten laakerien autenttisuuden skannaamalla niiden 2D-viivakoodin. Tämä helpottaa tarkistamista sellaisten asiakkaiden kohdalla, jotka käyttävät useiden valmistajien laakereita. Havaitessaan rekisteröimättömän laakerin sovellus lisäksi ilmoittaa siitä automaattisesti NSK:lle.

Käytä valtuutettua lähdettä
Vaikka sovellukset ovat ideaalisia sellaisten väärennettyjen laakereiden tunnistamiseen, jotka loppukäyttäjä on jo ottanut vastaan, ennaltaehkäisevä tapa väärentäjien torjumiseksi on ostaa ainoastaan valtuutetuilta NSK-jakelijoilta ja -myyjiltä. Tällaiset myyntikanavat hankkivat alkuperäiset NSK-tuotteet suoraan NSK:lta. Ne myös tarjoavat lisäarvoa teknisen tuen, myynnin jälkeisten palvelujen ja takuiden kautta.

Rinnakkain kaikkien näiden toimenpiteiden kanssa NSK promotoi säännöllisesti tuotemerkkinsä arvoa tuotemerkin suojaustoimenpiteiden kautta. Samoin yritys tarjoaa koulutusohjelmia jakelijoille ja kollegoille.

NSK on päättänyt saattaa väärennettyjen laakereiden valmistuksen loppuunsa ja auttaa asiakkaita nauttimaan aitojen, korkealaatuisten ja luotettavien laakereiden tarjoamista eduista.

WBA Check -sovellus on ladattavissa WBA:n viralliselta verkkosivulta osoitteessawww.stopfakebearings.com/#buysafely

1) NSK on yhdistänyt voimansa WBA:n kanssa luodakseen useita valmistajia kattavan sovelluksen väärennösten tunnistamiseksi
 

NSK:n toimenpiteet väärennettyjen laakereiden valmistusta vastaan
 
2) "NSK Verify" -sovelluksen avulla asiakkaat voivat varmistaa työstökoneen laakereiden autenttisuuden
 
 

NSK:n toimenpiteet väärennettyjen laakereiden valmistusta vastaan
NSK:n toimenpiteet väärennettyjen laakereiden valmistusta vastaan
 
3) NSK:n valtuutettujen jakelijoiden käyttäminen takaa sen, että asiakas saa aidon tuotteen
 

NSK:n toimenpiteet väärennettyjen laakereiden valmistusta vastaan

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan