www.engineering-suomi.com
NSK

NSK lisää valmistusteknologian ydinpainopistealueisiinsa

NSK on useiden vuosien ajan kohdistanut kehityskompetenssinsa yrityksen neljään ydinteknologiaan: tribologia, simulaatio/analyysi, mekatroniikka ja materiaalisuunnittelu. Nyt näihin ydinalueisiin liitetään viides tekijä: valmistusteknologia. Muutos "neljä ydinteknologiaa plus yksi" korostaa optimoitujen koneiden, järjestelmien ja laitteiden kasvavaa merkitystä korkealaatuisten laakereiden valmistuksessa. Tällä lisäyksellä NSK myös tunnustaa globaalien trendien kasvavan vaikutuksen, esimerkkinä IoT, Teollisuus 4.0 ja tekoäly (AI).

Kun NSK kehittää uuden sukupolven laakereita, yrityksen päätavoitteina ovat korkeampi nopeus, alhaisempi kitka, parempi energiatehokkuus sekä pidempi käyttöikä myös haastavissa ympäristöolosuhteissa. Lyhyesti sanottuna NSK keskittyy sellaisiin ydinteknologioihin, jotka tarjoavat suurimmat edut laakereiden ominaisuuksien ja suorituskyvyn parantamisessa.

Valmistustekniikkaan keskittyvällä viidennellä ydinteknologialla yritys alleviivaa sitä, miten huolellista työskentelyä korkealaatuisten laakereiden valmistaminen vaatii sekä tarkkuuden että hyötysuhteen maksimoimiseksi.

NSK:n tuotantokyky on kehitetty ja optimoitu pääosin talon sisäisesti, mistä on se etu, että yrityksen 13 maassa sijaitseva 64 tuotantolaitoksen kansainvälinen verkosto käyttää huipputekniikkaa olevaa valmistusteknologiaa. Monet näistä teknologioista käyttävät digitalisointistrategioita erittäin tehokkaan, joustavan ja ylläpidettävän tuotannon mahdollistamiseksi. Esimerkiksi käyttämällä IoT-teknologiaa NSK nostaa tehdasverkkonsa optimointia lisäämällä valmistusteknologiaan tekoälyn. Yritys myös pyrkii valmistamaan pieniä tehtaita, jotka säästävät tilaa ja energiaa ja jotka vähentävät työvoiman tarvetta.

Investoiminen muihin neljään ydinteknologiaan jatkuu tietysti tulevaisuudessa. Esimerkiksi viimeisimmissä sähkömoottoreihin tarkoitetuissa korkeatehoisissa urakuulalaakereissa NSK esittelee mitä parannuksia voidaan saada aikaan älykkään tribologisen kehitystyön kautta. Yrityksen tribologistit ovat kehittäneet näitä laakereita varten EA7-rasvan, joka vähentää sisäistä kitkaa. Yhdessä optimoidun rasvatäytön kanssa tämä innovaatio ei ainoastaan johda merkittävästi vähempään kitkaan ja sitä mukaa korkeampaan energiatehokkuuteen, vaan se myös tuplaa sähkömoottoreiden huoltovälit.

Japanilainen tribologiayhdistys JAST myönsi NSK:lle hiljattain Tribology Technology Award -palkinnon tunnustuksesi yrityksen aikaansaannoksista tällä alueella. Palkinto myönnettiin tutkimusprojektille, joka ensimmäistä kertaa mahdollisti erittäin tarkan samanaikaisen voiteluainekerroksen paksuuden ja murtumanopeuden mittauksen matalalla nopeudella pyörivissä rasvavoitelua käyttävissä laakereissa. Näiden mittausten tulokset auttavat viskositeetiltaan alhaisten ja kitkaa vähentävien voiteluaineiden kehityksessä. Nämä vähentävät tarvittavaa vääntömomenttia ja osaltaan vähentävät CO2-päästöjä ja auttavat ehkäisemään ilmaston lämpenemistä. Matalasta viskositeetistaan huolimatta tämän tyyppiset voiteluaineet mahdollistavat pitkän käyttöiän energiatehokkaissa vierintälaakereissa.

Masayuki Maeda, NSK:n Central Research- tutkimuskeskuksen jäsen, japanilaisen tribologiayhdistyksen myöntämän Tribology Technology Award -palkinnon kanssa.


NSK lisää valmistusteknologian ydinpainopistealueisiinsa

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan