www.engineering-suomi.com
EATON

Uusi elektroninen EMS-moottorikäynnistinsarja Eatonilta

Eaton esittelee ensimmäistä kertaa monikäyttöisen moottorikäynnistimen, jossa on integroitu moottorin suojaus 30 mm:n asennusleveydellä moottoreille, joiden teholuokka on 0,06 - 3 kW. Uudessa monikäyttöisessä elektronisessa EMS-moottorikäynnistimessä on neljä toimintoa: suora käynnistys, suunnanvaihto, moottorin suojaus ja yksikön hätäpysäytys luokkaan 3 (EN 13849-1), kaikki yhdessä kytkinlaitteessa. Tämä vähentää kytkentävaatimuksia jopa 60 % perinteisiin kytkinlaitteisiin verrattuna ja vaadittavien laitteistokomponenttien osuutta jopa 70 %. Ohuen ja standardilevyisen kokonsa ansiosta moottorikäynnistin optimoi tilankäytön kytkinkotelossa ja auttaa varmistamaan yhtenäisen kotelon muotoilun. Push-in-tekniikan käyttö pitää myös asennusvaatimukset minimaalisina ja hybridi kytkentätekniikka pidentää kontaktien käyttöikää. Kompaktin kokonsa ansiosta monikäyttöinen käynnistin vaatii samalla vähemmän asennus- ja kytkentätilaa.

Uusi elektroninen EMS-moottorikäynnistinsarja Eatonilta
Kuvateksti: Elektronisessa EMS-moottorikäynnistimessä on neljä eri toimintoa yhdessä kytkinlaitteessa: suora käynnistys, suunnanvaihto, moottorin suojaus ja yksikön hätäpysäytys.

Eaton käyttää push-in-tekniikkaa kaikissa moottorikäynnistimen pää- ja ohjauspiirien liittimissä nopeamman ja luotettavamman kytkennän varmistamiseksi. Kytkettäessä liitintä yksinkertaisesti vain painetaan ilman työkalua, mikä vähentää kytkentäaikaa jopa 60 % verrattuna perinteisiin ruuviliitoksiin. Samalla push-in-tekniikka tarjoaa lisäsuojaa kytkinlaitteen tärinälle. Ruuviliitosten vaatima jälkikiristäminen on myös tarpeeton näille liitoksille. 
 
Käynnistimen integroitu hybridi kytkentätekniikka perustuu kulumattomaan puolijohdereleeseen sekä perinteiseen relekoskettimeen, jotka yhdessä varmistavat EMS-laitteen pitkän käyttöiän. Käytetty tekniikka vähentää siis moottorin käynnistämiseen käytettävän relekontaktin kuormitusta. Elektroninen moottorikäynnistin tarjoaa näin jopa 30 miljoonalla kytkentäoperaatiolla huomattavasti pidemmän käyttöiän kuin perinteiset kytkentälaitteet. Laitteiden käyttöikä on näin 10 kertaa pidempi kuin täysin mekaanisilla komponenteilla. POIS-tilassa EMS irrottaa moottorin kolminapaisesti verkosta relekoskettimien avulla. 
 
EMS-sarjan elektronisissa moottorikäynnistimissä on laaja ylikuormitussuojan säätöalue integroidulla vaiheen tunnistuksella IEC60947. Vain kaksi eri kokoa 0,18…2,4A sekä 1,5…6,5A (AC-53a) / 9 A (AC-51), helpottaa laitteiden valinnan ja varaosien hallintaa. Ylikuormitussuoja toteutetaan kahdessa eri laukaisuluokassa CLASS10 ja CLASS10A. Elektroninen moottorikäynnistin tarjoaa suojaa enintään moottorivirralla 4 A hitaammalla CLASS10-luokalla. Tämä mahdollistaa sen, että moottori voidaan käynnistää useammin ilman moottorin kuormituslaukaisua. Moottorin limellisvirran ollessa yli 4A, käynnistysluokka on CLASS10A. Käyttäjä voi asetella moottorin nimellisvirran suoraan laitteelle. Suositeltua etusulaketta käytettäessä, elektroninen moottorikäynnistin tarjoaa jopa 50 kA:n oikosulkukapasiteetin koordinaatiotyypillä 1. Tämä mahdollistaa laajat käyttömahdollisuuden  erilaisissa teollisuuden- ja laiterakentajien sovelluksissa. Se on suunniteltu käytettäväksi lähinnä materiaalinkäsittelyn ja logistiikan järjestelmissä sekä pakkauskoneissa.
 
Lisätietoja osoitteesta: www.eaton.eu
 
Pysyäksesi ajan tasalla uutisista, seuraa Twitterissä  @ Eaton_UPS tai tutustu Eatonin EMEA-alueen sivustoon LinkedIn-palvelussa.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan