www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Kolme uutta ultraäänisensorien perhettä

Lujatekoinen ja tarkka mittausmenetelmä tekee ultraäänisensoreista ihanteellisen ratkaisun moniin sovelluksiin. Jos sovellus vaatii ultraäänisensorien parametrointia, se on hyvin yksinkertaista. Asennuksen yksinkertaisuus yhdistettynä mittausväleihin, jotka ulottuvat aina muutamasta senttimetristä 10 metriin tekevät ultraäänisensoreista sopivia jokaiseen sovellukseen.

Kolme uutta ultraäänisensorien perhettä
Kuva 1: PCB:n sijoittaminen paikoilleen

Ultraäänianturi pienessä kotelossa

Käsittelylaitteiden muotoilu on yleensä erittäin kompakti. Tämän takia niissä on harvoin tilaa sensoreiden asentamiseen. UB...F77-sarja on suunniteltu juuri näihin sovelluksiin. Koko lähettimen ja liittimen elektroniikka, ultraäänimuunnin, signaalin merkkivalot ja liittimet on pakattu tiiviisti sinetöityyn muoviseen koteloon, jonka mitat vastaavat noin kahta sokeripalaa.

Ultraäänisensorin yksinkertainen parametrointi

UC…30GM70-sarjan antureiden kytkentäetäisyyttä voidaan säätää äärimmäisen helposti ja intuitiivisesti potentiometrin kautta. Anturi voidaan myös sovittaa helposti sovellukseen käyttämällä korkeanopeuksista kaksisuuntaista infrapunaliitäntää. Samalla tavalla voidaan näyttää useita kaikusignaaleja etäisyyden ja vastaanoton laajuudella, jotta anturin linjaus on optimaalinen ja häiritsevät kohteet voidaan poistaa.

Ultraäänianturit integroituvat helposti ohjausjärjestelmään

UC…30GM-IO-sarjan avulla on mahdollista sovittaa perusparametrit ilman ulkoisten työkalujen käyttöä. Säätöetäisyyttä voidaan säätää painikkeen painamisella. Heijastuskeilaa sekä kytkentälähtöä voidaan säätää lisävaiheissa. IO-Link-liitäntä ja PACTware-parametrointiohjelmisto yhdessä mahdollistavat anturin optimaalisen sovittamisen sovellukseen. IO-Link tarjoaa myös helpon tavan integroida anturin ohjausjärjestelmään. Kohteen etäisyys anturista voidaan sitten sisällyttää ohjausjärjestelmään välittömästi.

Pääasialliset toiminnot lyhyesti:

• Erittäin pieni anturi asennuksiin, joissa ei ole paljon tilaa
• Säätö opetuspainikkeilla tai potentiometrillä
• IO-Link-liitäntä

Kolme uutta ultraäänisensorien perhettä

Kuva 2: Ultraäänianturin parametrisointi tasomittaukseen

Kolme uutta ultraäänisensorien perhettä

Kuva 3: Kolme tunnistusetäisyyttä, UC...30GM-IO-perhe

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Kaltevuusarvot, jotka ovat aina luotettavia
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Ehdottoman luotettava paikanmääritys X-akselilla

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan