www.engineering-suomi.com
NSK

Uusi kone hyötyy menestyksekkäästä IMSA-NSK-kumppanuudesta

IMSA:n uusi Euroopan työstökonemarkkinoille tarkoitettu MF1000-3T-syväporauskone hyödyntää DIN-standardit täyttäviä NSK:n kuularuuveja. Tämä askel pohjautuu IMSA:n ja NSK:n väliseen pitkäaikaiseen kumppanuuteen, joka on kestänyt useita vuosia ja jonka puitteissa on kehitetty lukuisia konemalleja. IMSA aikoo esitellä uuden MF100-3T-mallin lokakuussa 2021 EMO-työstökonemessuilla Milanossa.

Vuonna 1988 perustettu IMSA sijaitsee Barzagossa Pohjois-Italiassa, jossa ydinliiketoiminta keskittyy syväporauskoneiden ja kanuunaporakoneiden suunnitteluun ja valmistukseen. Yritys on alansa johtaja ja maailmassa on käytössä yli 500 tällaista IMSA:n konetta.

Käyttökohteita on lukuisia, mutta useimmissa keskitytään autoteollisuuden muottityökalujen kanuunaporaukseen. Markkinoille tuotiin tähän tarkoitukseen pelkästään 2014–2019 välisenä aikana seitsemän IMSA-mallia. Lukuisien vaihtoehtojen ansiosta kukin perusmalli on räätälöity asiakkaan eritysvaatimusten mukaan, vaikka yritys voi myös suunnitella ja valmistaa täysin asiakaskohtaisia ratkaisuita.

Maksimoidakseen koneiden suorituskyvyn IMSA on vuosien ajan luottanut valitsemansa lineaariliikekumppanin NSK:n kuularuuveihin ja lineaariohjaimiin. Yritys toistaa nyt tätä hyväksi todettua kaavaa viimeisimmässä syväporauskoneessaan MF1000-3T, joka voi porata jopa 1000 mm syviä reikiä (työkalun halkaisijasta riippuen). Kallistettavalla päällä varustettu kone mahdollistaa myös koneistuksen, samalla kun 80-asentoinen automaattinen työkalunvaihtolipas ja automatisoitu lavanvaihtaja mahdollistavat työkappaleen koneistuksen ilman valvontaa.

NSK:n kuularuuvi, joka täyttää DIN 69051 (ISO 3408) -standardin vaatimukset sekä mitta- että toleranssiluokissa, täyttää myös IMSA:n suorituskykyvaatimukset. Nämä koskevat nopeutta, tarkkuutta, kuormituskapasiteettia sekä jäykkyyttä. Ensimmäinen NSK:n DIN-standardin täyttävä kuularuuvitilaus toimitetaan toukokuussa 2021 ja se täyttää MF1000-3T-prototyypin vaatimukset. Tilaukseen kuuluu myös NSK:n RA65-rullaohjaimia.

Akselihalkaisijoilla 32–63 mm ja nousuilla 10–40 mm valmistetut DIN-standardit täyttävät NSK-kuularuuvit tarjoavat nopeuskertoimen 160 000 dn. Tämän suorituskykytason ansiosta niitä voidaan käyttää rajoituksetta suuren nopeuden työstösovelluksissa, joissa vaaditaan myös hyvin tarkkaa asemointia. Lisäksi kuularuuvien tasainen toiminta synnyttää lineaarijärjestelmässä mahdollisimman vähän värinää. Samalla se laskee melutasoa.

Luonnoksessa näytetään uuden IMSA MF1000-3T -syväporauskoneen rakenne. Koneessa käytetään uusinta DIN-standardin mukaista NSK:n kuularuuviteknologiaa. Valokuva: IMSA

Uusi kone hyötyy menestyksekkäästä IMSA-NSK-kumppanuudesta
2) Eurooppalaisille työstökonemarkkinoille tarkoitetut DIN-standardin täyttävät NSK-kuularuuvit tarjoavat nopeaa ja hiljaista suorituskykyä. Valokuva: NSK
 

Uusi kone hyötyy menestyksekkäästä IMSA-NSK-kumppanuudesta

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan