www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n uusi projektimenestys jatkaa 30-vuotista MCM-kumppanuutta

Menestyksekkäät suunnittelukumppanuudet ovat riippuvaisia monista tekijöistä, joista tärkeimpiä ovat luottamus, innovointi, luokkansa johtava laatu, tekninen huippuosaaminen ja kattava tuki. Nämä rakennuselementit ovat esimerkiksi luoneet perustan NSK:n ja johtavan työstökoneiden valmistajan MCM Spa:n väliselle vahvalle 30-vuotiselle kumppanuudelle. Yritykset ovat yhdessä tuoneet markkinoille useita innovaatioita maailmanlaajuista koneistusteollisuutta varten. Tuorein esimerkki menestyksekkäästä yhteistyöstä on johtanut siihen, että MCM on ottanut NSK:n NH-sarjan lineaariohjaimet käyttöön hiljattain kehitetyissä vertikaalisissa työkalunvaihtolippaissa ja monipalettijärjestelmissä.

NSK on perustanut menestyksensä siihen, että se tarjoaa asiakkailleen ja kumppaneilleen alan johtavan asiakastuen jopa COVID-19-pandemian kaltaisissa haastavissa olosuhteissa. Matkustamista ja henkilökohtaisia tapaamisia koskevista rajoituksista huolimatta yrityksessä on vahva sitoutuminen siihen, että asiakasprojektit eivät kärsi ja että ongelmat jätetään taka-alalle. MCM:n ja NSK:n välinen liikesuhde, jonka ensimmäinen yhteistyöprojekti alkoi vuonna 1990, on kestänyt ajan hampaan, aivan kuten tämän erittäin tehokkaan kumppanuuden tuloksena syntyneet tekniset ratkaisutkin.

MCM, joka on lyhenne sanoista Machining Centers Manufacturing, aloitti toimintansa vuonna 1978 pääkonttorissaan lähellä Piacenzaa, Italiassa. Yrityksen ensimmäinen karusellilavanvaihtajalla varustettu vaakakarainen työstökeskus tuli markkinoille vain vuotta myöhemmin.

MCM, josta tuli osa kansainvälistä RIFA-konsernia vuonna 2014, on nauttinut vuosikymmenten aikana monista menestyksekkäistä kumppanuuksista ikonisten OEM-valmistajien kanssa. Esimerkiksi 1980-luvulla merkittäviä hankkeita olivat luksusluokan urheiluautojen valmistajan ja jarruihin erikoistuneen yrityksen kanssa toteutetut hankkeet. 1990-luvulla myös monet ilmailu- ja avaruusteollisuuden alihankkijat alkoivat hyödyntää MCM-ratkaisujen tarjoamaa suorituskykyä.

Innovatiivisuus osoittautui keskeiseksi kaikissa näissä hankkeissa, ja se on yrityksen keskeinen ominaisuus, joka on säilynyt tähän päivään. MCM:n merkittäviin työstökeskusten kehitystöihin kuuluu Jet Five, jota on saatavana 3–12 metrin pituisina X-akselikonfiguraatioina. Koneen lastunpoistokapasiteetti on huomattava ja syöttönopeus jopa 40 m/min. Jet Five voi työstää suuria osia myös erityisen vaikeasti leikattavista materiaaleista. Jyrsimet voivat olla halkaisijaltaan jopa 400 mm.

Kaikkia MCM-työstökeskuksia on saatavana neli- ja viisiakselisina versioina, ja ne ovat konfiguroitavissa monitehtäväoperaatioita, kuten jyrsintää, sorvausta, hiontaa ja tehohöyläystä varten. Automaattiset järjestelmät työkappaleiden, kuormalavojen ja työkalujen käsittelyyn ovat olennainen osa valikoimaa. Koneet voidaan konfiguroida yhdelle kuormalavalle, kuormalavavaihtimelle, monilavajärjestelmää varten tai ne voidaan integroida FMS-järjestelmään (Flexible Manufacturing System).

”Kolmen viime vuosikymmenen aikana NSK on toiminut rintarinnan MCM:n kanssa ja tarjonnut tarvittavat innovaatiot lineaariliikkeissä - sekä kuularuuveissa että lineaariohjaimissa - ja niihin liittyvän teknisen tuen", sanoo Giampietro Mantica, sovellusinsinööri, Euroopan teollisuuden
liiketoimintayksikkö, NSK. "Vaikka tänä aikana teknologiassa on tapahtunut monia edistysaskeleita ja muutoksia, tavoite on pysynyt samana: vastata alan teknisiin haasteisiin ja tarjota MCM:lle mahdollisuus menestyä markkinoilla pitkällä aikavälillä."

Tämän lähestymistavan ansiosta NSK on säilyttänyt ensisijaisen toimittajan asemansa useiden keskeisten konekokoonpanojen osalta. Esimerkkinä mainittakoon, että vuonna 2020 MCM määritti vertikaaleissa työkalunvaihtolippaissa ja monipalettijärjestelmissä käytettäviksi lineaariohjaimiksi NSK:n NH-lineaariohjaimet (koot 25 ja 35) . Tällaisissa sovelluksissa on usein tarpeen siirtää suuria ja raskaita kuormia nopeasti (jopa 75 m/min) ja luotettavasti.

MCM:n COVID-turvallinen vierailu viime vuonna NSK:n Euroopan pääkonttoriin Ratingeniin, Saksaan, auttoi päätöksessä valita nämä erittäin tehokkaat ja pitkäikäiset lineaariohjaimet. NSK:n teknisten ja kaupallisten osastojen välisen esimerkillisen monialaisen yhteistyön ansiosta MCM teki ensimmäiset NH-sarjan tilaukset.

NSK:n korkealaatuiset ja hiljaiset NH-lineaariohjaimet tarjoavat monia etuja, kuten pitkän käyttöiän. Nämä perustuvat innovatiivisiin ominaisuuksiin, kuten erityisesti kehitettyyn kuulaurageometriaan. Lisäksi jopa 30 prosenttia suurempi dynaaminen kuormitusluokitus takaa kaksinkertaisen väsymiskeston edellisen sukupolven tuotteisiin verrattuna, ja itsekohdistuvuus minimoi sisäiset kuormat ja mukautuu virheasentoihin. Jälkimmäinen ominaisuus on erityisen hyödyllinen kun MCM kehittää monipaikkaisia ja monipalettisia työstölinjoja. Lisäksi NH-sarjan erityinen rakenne mahdollistaa sen, että MCM voi tarvittaessa helposti liittää ohjauskiskot toisiinsa, mikä on tekninen lisäetu.

NSK:n NH/NS-sarjan lineaariohjaimien kokoonpano ja katkaisu tapahtuu Euroopassa. Tällä varmistetaan oikea-aikaiset toimitukset asiakkaille eri puolilla Eurooppaa.

1) MCM:n täysin integroidut ja joustavat valmistusjärjestelmät johtavalla ilmailumoottorien valmistajalla. Valokuva: MCM

 

NSK:n uusi projektimenestys jatkaa 30-vuotista MCM-kumppanuutta

2) NSK:n NH/NS-sarjan lineaarijohteet tarjoavat pitkän käyttöiän, koska niissä käytetään ominaisuuksia kuten erityisesti kehitetty kuulaurageometria. Valokuva: NSK
 

NSK:n uusi projektimenestys jatkaa 30-vuotista MCM-kumppanuutta

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan