www.engineering-suomi.com
NSK

Oikeat laakeriasennustyökalut ja koulutus tuovat säästöjä lasinkierrätyslaitokselle

Lyhyt koulutustilaisuus ja NSK:n ammattikäyttöön tarkoitettujen työkalujen käyttö: näillä kahdella yksinkertaisella toimenpiteellä eräs lasinkierrätysalan yritys pystyi vähentämään laakereiden vaihdon vaatimat työvoimakustannukset neljäsosaan ja pidentämään asennettujen laakereiden käyttöikää.

Kierrätys on nykyään monenlaisten materiaalien tavoite, mutta lasin kohdalla se on ollut vakiokäytäntö jo vuosikymmeniä. Vakiintunut lasinkierrätysketju edistää merkittävästi luonnonvarojen säästämistä.

Erikoistuneilla yrityksillä on merkittävä rooli tässä suojelutavoitteessa, sillä ne keräävät ja jalostavat käytettyä lasia ja toimittavat sitä lasitehtaille arvokkaana (toissijaisena) raaka-aineena. Yksi näistä yrityksistä, jolla on useita toimipaikkoja Saksassa, käyttää omaa huoltoryhmäänsä jokaisessa tehtaassa. Huoltoteknikot ovat jatkuvasti kiireisiä, koska hankaava lasipöly vaikuttaa käsittely- ja kuljetinjärjestelmien laakereihin. Tämä erittäin hienojakoinen pöly pääsee tunkeutumaan laakereihin ja lyhentää merkittävästi niiden käyttöikää.

Tämän seurauksena huoltohenkilökunta joutui vaihtamaan laakerit yhä uudelleen ja uudelleen, mikä herätti useita aiheellisia kysymyksiä: toimiiko tiimi riittävän ammattimaisesti ja käyttikö se optimaalisia työkaluja? Oliko lisäksi saatavilla parannusvaihtoehtoja, joilla laakerin käyttöikää voitaisiin pidentää ympäristöolosuhteista riippumatta?

Näiden kysymysten vuoksi lasinkierrätysyritys pyysi tukea NSK:n laakeriasiantuntijoilta, jotka näkivät mahdollisuuksia toiminnan parantamiseen. Ensimmäisessä vaiheessa NSK:n huoltohenkilöstölle järjestämä koulutus auttoi vapauttamaan tämän potentiaalin. NSK:n erikoiskouluttajat jakoivat käyttäjille tietoa siitä, miten laakereita asennettaessa ja purettaessa on toimittava sekä miten ammattimaiset erityistyökalut tukevat tätä.

Kunnossapitohenkilöstö huolehtii nyt erittäin huolellisesti siitä, että laakereita vaihdettaessa noudatetaan äärimmäistä puhtautta, ja käyttää NSK:n kahta dedikoitua työkalusarjaa laakereiden asentamiseen ja irrottamiseen. Kiinnitystyökalusarja varmistaa iskurenkaan ja iskuhylsyn optimaalisen yhdistelmän avulla, että kiinnitysvoimat eivät koskaan välity laakerin vierintäelementtien kautta. Tämän seurauksena vierintälaakeri ei vahingoitu mekaanisesti kylmäasennuksen aikana.

Viime kädessä käyttäjä säästää aikaa ja hyötyy siitä, että oikea asennus pidentää laakerin käyttöikää. Irrotustyökalu kohdistaa laakerin irrotuksen aikana syntyvät voimat tasaisesti sitä ympäröivään rakenteeseen, mikä mahdollistaa irrotuksen ilman vaurioita ja akselin irrottamista.

Näiden aloitteiden ansiosta rikkoutuneiden laakereiden purkamiseen ja asentamiseen tarvittavasta ajasta aiheutuvat työvoimakustannukset ovat vähentyneet neljännesosaan. Lisäksi nyt asennettujen laakereiden käyttöikä on pidentynyt merkittävästi.

Yritys sai kahden NSK-työkalusarjan jo sinällään kohtuulliset kustannukset takaisin alle kolmessa kuukaudessa saavutettujen säästöjen ansiosta, vaikka laakerien käyttöiän pidentymistä ei otettaisikaan huomioon.

1) Laakerit joutuvat lasinkierrätyslaitoksissa kestämään haastavia olosuhteita. Photo: iStock.com/pixinoo


Oikeat laakeriasennustyökalut ja koulutus tuovat säästöjä lasinkierrätyslaitokselle

2) NSK:n työkaluvalikoimaan kuuluva laakerin ulosvedin kohdistaa laakerin irrotuksen aikana syntyvät voimat tasaisesti sitä ympäröivään rakenteeseen, jolloin vältetään vaurioituminen. Valokuva: NSK

Oikeat laakeriasennustyökalut ja koulutus tuovat säästöjä lasinkierrätyslaitokselle

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan