www.engineering-suomi.com
NSK

Helppokäyttöiset ja pitkäikäiset kuulalaakerit NSK:lta korkeisiin nopeuksiin

NSK:n uusia nelipistekontaktia käyttäviä kuulalaakeita voidaan käyttää sovelluksissa, joissa vaaditaan korkeaa nopeutta, helppokäyttöisyyttä ja pitkää käyttöikää.

Innovatiivisessa QJ-sarjassa on erittäin luja ulkorenkailla varustettu messinkinen laakeripidin, joka mahdollistaa erittäin suuret nopeudet ja parantaa käyttötarkkuutta. Lisäksi 35 asteen kosketuskulma mahdollistaa pidemmän käyttöiän suuren aksiaalisen kuormituskapasiteetin ansiosta. Tämä puolestaan minimoi käyttökatkos- ja huoltokustannukset.

QJ-sarjan nelipistekontaktia käyttävät kuulalaakerit tarjoavat lukuisia huippuominaisuuksia. Yksi niistä on kahtia jakautuva sisärengas. Laakerien käyttöä helpottaa se, että käyttäjät voivat irrottaa näiden edistyksellisten yksirivisten viistokuulalaakereiden ulkorenkaan sisärenkaan puolikkaista (jotka on jaettu akselin keskipisteeseen nähden kohtisuorassa olevaa tasoa pitkin).

Vastatakseen vaativien sovellusten haasteisiin NSK QJ -laakerit kestävät myös merkittäviä aksiaalisia kuormituksia molempiin suuntiin. Näin ollen laakerit soveltuvat erinomaisesti sovelluksiin, joissa esiintyy pelkkiä aksiaalikuormia tai sellaisia yhdistelmäkuormia, joiden aksiaalikuorma on suuri.

Toinen merkittävä etu on QJ-sarjan kompakti koko. Yhdellä QJ-yksiköllä voidaan korvata tavanomaisten laakereiden kasvotusten tai selätysten asennus, mikä säästää ratkaisusta arvokasta tilaa.

Tästä on hyötyä lukuisissa sovelluksissa, muun muassa öljyttömissä ruuvikompressoreissa, teollisuuspumpuissa, traktorivaihteistoissa, robottivaihteistoissa ja servomoottoreissa. Myös petrokemian, kemian ja lääketeollisuuden sovelluksissa voidaan hyödyntää näiden laakereiden tarjoamaa lisäarvoa.

Lisäarvo perustuu moniin tekijöihin, eikä vähiten vuosikymmenten kokemukseen ja asiantuntemukseen, jota NSK on käyttänyt luodessaan erityisen sisäisen rakenteen, jota täydentää tarkkaan työstetty messinkinen laakeripidin. Tämä yhdistelmä tarjoaa korkeamman nopeusrajan sekä korkean mitta- ja toimintatarkkuuden (P6) kapean aksiaalisen välyksen lisäksi. Muita etuja ovat pienempi lämmöntuotanto, tärinä ja melu.

NSK QJ-sarjan nelipistekontaktia käyttävät kuulalaakerit kestävät merkittäviä aksiaalikuormia molempiin suuntiin.


Helppokäyttöiset ja pitkäikäiset kuulalaakerit NSK:lta korkeisiin nopeuksiin

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan