www.engineering-suomi.com
Seco Tools

Tiivis yhteistyö Seco Toolsin kanssa tuo asiakkaille etuja

Seco Tools seuraa yhteistyössä asiakkaiden ja heidän yhteistyökumppaneidensa kanssa koneistuksen trendejä ja tunnistaa haasteita kehittäen alan vaativimpien ongelmien ratkaisemiseen tarvittavaa tietoa.


Asiakkaiden asettaminen tutkimus- ja kehitystyön (T&K) ytimeen on auttanut Seco Toolsia uusien tuotteiden ja ratkaisujen tunnistamisessa ja kehittämisessä, jotka voivat auttaa muuttamaan tuotannon kasvoja ympäri maailmaa. ”Luomme tulevaisuuden sovellutuksia ratkaisemalla ennakoivasti asiakkaidemme nykyisin kohtaamia ongelmia. Tarkoituksemme on kerätä ja kehittää tietämystämme ja ymmärrystämme”, sanoo Seco Toolsin vanhempi tutkimus- ja kehityspäällikkö Roger Granström.

Granström viittaa yhteistyöhön suuren ajoneuvovalmistajan kanssa todisteena siitä, että idea toimii. ”Heillä oli projekti, josta eivät halunneet puhua tai jakaa tietoa; uuden sukupolven komponenttialusta. Tutustuimme kohtaamiimme koneistusalan yhteisiin haasteisiin ja matkan myötä luottamus toisiimme kasvoi. Sen seurauksena yhtiön johto kiinnostui ajatuksesta saada meidät auttamaan suuressa automaatioprojektissa, joka uudistaisi yhtiön tuotantoprosessin. Se ylitti odotuksemme”, sanoo Roger Granström.

Tällaiset projektit edellyttävät sekä hienotunteisuutta että luottamusta. Asiakkaiden on oltava valmiita kertomaan Seco Toolsille käytännöistään ja prosesseistaan, jotka voivat olla kaupallisesti arkaluonteisia, jotta insinöörit ja tukihenkilöstö voivat tutkia niitä perusteellisesti ja kehittää uusia ideoita. ”Kaikki lähtee luottamuksesta. Seco Tools on yksi toimittaja monien joukossa, ja meidän on osoitettava asiakkaillemme olevamme luottamuksen arvoisia. Yritämme rakentaa siltoja itsemme, teknillisten yliopistojen ja asiakkaittemme välillä. Asiakkaat alkavatkin ymmärtää, että juuri tätä he tarvitsevat”, kertoo Roger Granström.

Seco Toolsilla on asiakkainaan teknisiä uranuurtajia, jotka ovat omilla aloillaan kehitystyön kärjessä. Hanke pohjautuu Seco Toolsin ja asiakkaan väliseen vuoropuheluun. Kun molempia osapuolia kiinnostava ongelma on tunnistettu, Seco Tools resursoi henkilöstöään analysoimaan ongelmaa ja tarjoamaan mahdollisia ratkaisuja. ”Esiin nousevat ongelmat voivat olla erittäin yksilöllisiä ja vaihdella asiakkaittain ja aloittain, mutta opimme aina asioita, joita voimme soveltaa myös muualla. Kestävä kehitys ja energiatehokkuus ovat kuumia aiheita ja koneistusalan yritysten päivittäiseen toimintaan kohdistuu jatkuvasti uusia vaatimuksia", sanoo Roger Granström. ”Tieto on aina hyödyllistä riippumatta siitä, mistä se on peräisin. Olemme huomanneet, että voimme aina hyödyntää kumppanuuksien ja projektien myötä oppimiamme asioita kehitystyössämme. Tietämyksen kasvattaminen kiinnostaa meitä enemmän kuin kaupalliset tekijät”, hän selittää.

Siltojen rakentaminen
Seco Tools toimii yhteistyössä useiden ruotsalaisten teknillisten yliopistojen ja eurooppalaisten ja amerikkalaisten huippuyliopistojen kanssa. ” Tavoitteenamme on rakentaa siltoja itsemme, yliopistojen ja asiakkaidemme välille ja soveltaa uutta tekniikkaa tuotantoon mahdollisimman nopeasti”, Roger Granström kertoo. ”Yhteistyömme asiakkaiden kanssa on tiivistymässä, ja haluamme tehdä siitä saumatonta. Toimintaympäristömme on erittäin kilpailtu, ja yhteistyö asiakkaiden kanssa on siinä avainasemassa.”

Tiiviit asiakassuhteet ovat jatkossakin olennainen osa Seco Toolsin tutkimus- ja kehitystyötä. ”Teemme tällä hetkellä yhteistyötä neljän eri asiakkaan kanssa eri teollisuudenaloilla ja tarkastelemme lisäksi kolmea tai neljää mahdollista tulevaa yhteistyökuviota”, kertoo Roger Granström. ”Odotamme innolla sitä, että voimme käyttää laajaa asiantuntemustamme ja yhteistyötä asiakkaittemme toiminnan kehittämiseen uudelle aikakaudelle. Se on tärkein tavoitteemme.”


Tiivis yhteistyö Seco Toolsin kanssa tuo asiakkaille etuja

PR_IMG_Collaborative Partnership with Seco Tools.jpg

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan