www.engineering-suomi.com
Stauff News

NYRKKISÄÄNNÖT OVAT HYVIÄ, TARKASTUKSET VIELÄ PAREMPIA

Hydrauliputkien tiiviit liitokset vaativat tarkkuutta. Myös asennusturvallisuus on merkittävä tekijä. Tällöin tarkoitetaan yleensä esimerkiksi yli- tai aliasennuksen riskiä, joka johtuu epätarkasti toteutetusta kiilakulmasta. Vähemmän huomioitu, mutta yhtä tärkeä aihe on kuitenkin asennustyökalujen tarkastus.

NYRKKISÄÄNNÖT OVAT HYVIÄ, TARKASTUKSET VIELÄ PAREMPIA

Esimerkiksi standardissa DIN 3859-2 määritellään, että 24 asteen leikkausrengasliitosten valmisasennuksen yhteydessä asennusmuhvin kulumistarkastus on suoritettava 50 asennuksen jälkeen. Virheellisten asennusten välttämiseksi STAUFF suosittelee, että asennusmuhvin 24 asteen sisäkartio tarkistetaan kartiotulkilla. Näin mittapitävyys voidaan määrittää tarkasti, ja pienetkin poikkeamat havaitaan nopeammin kuin silmämääräisessä tarkastuksessa. Lisäetu: Jos tarkastukset tehdään säännöllisesti, ei ole tarpeellista vaihtaa varmuuden vuoksi ennenaikaisesti. Näin säästetään tarpeettomia kuluja. Varsinkin suurten kappalemäärien kohdalla kuluminen kannattaa tarkastaa täsmällisesti sen sijaan, että luotettaisiin nyrkkisääntöihin ja silmämääräisiin tarkastuksiin. Vihje: Asennusmuhvin kartion säännöllinen öljyäminen suojaa materiaalia.

Kartiotulkkeja voi ostaa yksittäin 6-42 mm:n putken halkaisijoille tai sarjana käytännöllisessä pakissa (FI-Box kartiotulkkisarja 6-42). Kartiotulkit sopivat kaikkiin tehdasvalmisteisiin valmisasennusmuhveihin, jotka ovat tyyppiä FI-FK manuaaliseen kokoonpanoon, ja tyyppiä FI-MFK koneelliseen leikkuurenkaiden valmisasennukseen asennuskoneella.

www.stauff.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan