www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

OPC 120: innovatiivisen polarointisuodattimen sisältävät koodinlukijat lukevat myös heijastavilta pinnoilta

Nykyiset konenäköanturit ovat hyvin kehittyneitä järjestelmiä, kuten nähdään uudesta 1-D- ja 2-D-koodien koodinlukijoiden OPC 120 -sarjasta. Nämä laitteet ovat kompakteja, erittäin nopeita ja niiden erikoistoimintoihin kuuluu kuuluu polarisaatiosuodatin lukemiseen kiiltäviltä materiaaleilta sekä PROFINET-yhteys.

OPC 120: innovatiivisen polarointisuodattimen sisältävät koodinlukijat lukevat myös heijastavilta pinnoilta
Kuva: OPC120P tarjoaa luotettavaa lukemista heijastavilta pinnoilta

Pepperl+Fuchsin OPC120-sarjan koodinlukijat tarjoavat 1-D- ja 2-D-koodien, kuten viivakoodit ja Data Matrix -koodit, tunnistamista ja lukemista. Laitteiden suojus on vain 70 mm leveä, 70 mm korkea ja 54 mm syvä, mutta sisältää CMOS-lämpökameran, LED-salaman ja ohjausliittymän. Koodinlukija pystyy lukemaan nykyisin käytettäviä koodisymboleja ja se on saatavana kahtena versiona. OPC120W-mallin hinta on houkutteleva ja sitä voidaan käyttää moniin standardeihin normaalin lukunopeuden tehtäviin. Sen sijaan OPC120P on huipputason malli, jonka lukunopeus saavuttaa 100 lukemista/sekunti ja nauhanopeus jopa 10 m/s.

Innovatiivinen polarisaatiosuodatusteknologia poistaa heijastumat
Tyypillinen optisten antureiden heikkous on se, että epäsuotuisat ulkoisesta tai kameran valosta johtuvat heijastumat vaikuttavat niiden lukemistarkkuuteen. Normaaleissa olosuhteissa on harvoin mahdollista estää heijastumat täysin, sillä ne riippuvat monista tekijöistä, kuten koodinlukijan lukukulma, valonlähteen kulma ja koodin sisältämän pinnan suunta ja rakenne. On erityisen vaikeaa tunnistaa koodeja heijastavilta materiaaleilta kohteista, jotka ovat pyöreitä, kaarevia tai lieriömäisiä, kuten kuulalaakerit ja metalliputket. Niiden käsittelyyn voidaan vaatia useita eri lukukulmia.
Pepperl+Fuchsin kehittäjät varustivat OPC120P-laitteen ainutlaatuisella polarisointisuodatinteknologialla, joka estää virheelliset lukemiset tällaisissa ja vastaavissa olosuhteissa. Tämä tekniikka poistaa haitalliset heijastumat ja mahdollistaa luotettavammat lukemat vaikka koodit sijaitsisivat erittäin heijastavilla pinnoilla, kuten metallit, muovi ja piirilevyt tai kalvot.
OPC 120: innovatiivisen polarointisuodattimen sisältävät koodinlukijat lukevat myös heijastavilta pinnoilta
Kuva: Luotettava lukeminen piirilevyiltä

Uudelleenkohdistamisesta tai parametrien muuttamisesta tulee tarpetonta

Poikkeuksellisen suuri lukuetäisyysalue 70-180 mm parantaa merkittävästi Vision Sensorin tehokkuutta ja joustavuutta. OPC120P pystyy lukemaan koodeja heijastavilta pinnoilta ja eri etäisyyksiltä ilman mekaanista uudelleenkohdistamista tai parametrien muutoksia. Ei tarvita muiden lukijoiden haastavissa olosuhteissa vaatimaa lisäsivuvalaistusta tai säädettäviä objektiiveja.

Koodinlukijat voivat 1-D- ja 2-D-koodien havaitsemisen lisäksi havaita erilaisia kuvioita ja staattista grafiikkaa. Tunnistamistoiminto varmistaa, että erilaiset rakenteet kuten viimeiset käyttöpäivämäärät ja valmistuspäivät ovat oikeasti ennalta määrätyissä kohdissa esimerkiksi elintarvikepakkauksissa. Logojen tunnistuksen avulla havaitaan ja tarkistetaan muuttumattomia ominaisuuksia, kuten yrityksen logo. Lukija pystyy myös lukemaan pitkiä koodeja usean kuvan kaappaamisen kautta, jos se havaitsee yhteen kuvaan mahtumattomia koodeja. Laite yhdistää automaattisesti jopa kuusi peräkkäistä kuvaa niin, että se voi purkaa helposti pitkiä koodeja tai pyöreiden kohteiden koodeja.

Usein vaaditaan usean koodin lukemista samassa sovelluksessa. OPC120 mahdollistaa jopa neljän koodin lukemisen samasta otoksesta. Laite ei vain lue koodeja vaan myös käsittelee jopa neljä tehtävää, kuten logojen läsnäolo ja tunnistaminen yhdestä otoksesta.
OPC 120: innovatiivisen polarointisuodattimen sisältävät koodinlukijat lukevat myös heijastavilta pinnoilta
Kuva: Jopa neljän koodin lukeminen yhdestä otoksesta

PROFINET-liitäntä integroidulla kytkimellä


OPC120 on saatavana kaikkina yleisimpinä liittymävaihtoehtoina ja näin se on helppo sisällyttää laitteisiin ja koneisiin. Näihin rajapintoihin kuuluvat RS232, digitaaliset tulot/lähdöt, liitäntävaihtoehto pulssianturiin tai pyörimisnopeusanturiin, Ethernet TCP/IP ja viimeisimpänä lisäyksenä PROFINET. Industrial Ethernet tukee siirtonopeutta 100 Mt/s ja täyttää PROFINET IO Real-Time Conformance luokan A vaatimukset. Kehittäjät ovat samanaikaisesti integroineet kaksiporttisen kytkimen ihanteellisena ratkaisuna suoralla liitoksella seuraavaan PROFINET-laitteeseen. Tämä mahdollistaa sen, että verkot voidaan toteuttaa lineaarisena topologiana ilman lisäkytkimiä tai liitoksia. Kaikki konenäköanturin konfiguraatioasetukset ovat käytettävissä PROFINETin kautta kun taas Vision Configurator Windows -ohjelmisto toimii parametrisoinnin etuosana. Koodinlukijan muihin lisätoimintoihin kuuluvat pääsy murtokuviomuistiin, koodin laadun tulostus ja lähtömerkkijonon käsittely ja formatointi.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Kaltevuusarvot, jotka ovat aina luotettavia
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Ehdottoman luotettava paikanmääritys X-akselilla

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan