www.engineering-suomi.com
Parker News

Parkerin uusi ultrakorkeapaineletku pidentää käyttöikää vesisuihkusovelluksissa

Rakentaminen, laivanrakennus ja muu teollisuus hyötyvät PFX30-50-letkusta, jonka käyttöpaineeksi on luokiteltu jopa 301 MPa.

Parkerin uusi ultrakorkeapaineletku pidentää käyttöikää vesisuihkusovelluksissa

Parker Hannifin, maailman johtava hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioteknologian tuotteiden ja järjestelmien valmistaja, tuo markkinoille PFX30-05-letkun. Tämä DN8-ultrakorkeapaineletku tarjoaa pidennetyn käyttöiän teollisissa vesisuihku-/vesipainepuhallussovelluksissa eri toimialoilla, kuten rakentamisessa ja laivanrakennuksessa. Parkerin uudessa PFX30-05-letkussa on kuusi erikoislujaa spiraaliteräskudoskerrosta tavallisen kahdeksan kerroksen sijaan, minkä ansiosta se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja pidennetyn toiminta-ajan painaen kuitenkin vain 0,96–1,11 kg/m.

Vesisuihkutus/vesipainepuhallus vaatii korkeaa painetta ja suurta nopeutta, joten vain lujimmat letkut voivat tarjota vaativissa teollisissa ympäristöissä vaadittavan käyttöiän. Parkerin Polymer Hose Division Europen kehittämä uusi PFX30-05-ultrakorkeapaineletku soveltuu erityisesti käytettäväksi vesisuihkuputkissa, joiden käyttöpaine on jopa 3 010 bar (301 MPa, 43 645 psi). Näin korkeaa painetta vaaditaan usein rakennusalalla vesivoimalla tehtäviin purkutöihin ja kerääntyneen lian ja materiaalien poistoon betonin ja asfaltin kaltaisilta pinnoilta. Parkerin kehitysinsinööreistä koostuva asiantuntijatiimi on huomioinut markkinoiden turvallisuusvaatimukset ja määrittänyt PFX30-05-letkun käyttöpaineen suunnittelukertoimeksi 2,3.

Vesisuihkutus/vesipainepuhallus poistaa lian erittäin tehokkaasti aiheuttamatta pölyä puhdistuksen aikana toisin kuin vaihtoehtoiset menetelmät, kuten hiekkapuhallus. Tämän ansiosta ilmaan ei joudu vaarallisia epäpuhtauksia, mikä on eräs tärkeä rakennustyöntekijöiden turvallisuustekijä. Nämä seikat sekä ultrakorkeapaineisen vesisuihkutuksen erinomainen kyky poistaa korroosiota, pinnoitteita ja kovaksi kiteytynyttä suolaa tekevät siitä suositun menetelmän myös monilla muilla aloilla, kuten laivanrakennuksessa ja yleistekniikassa.

PFX30-05-ultrakorkeapaineletku käyttää WJTA-värikoodausta, ja normaalin oranssin suojuksen lisäksi muita värejä on saatavilla pyynnöstä, joten se on täysin mukautettavissa asiakkaan tarpeiden mukaan.

Äärimmäisiin, korkeampaa kulutuskestävyyttä vaativiin olosuhteisiin on saatavilla myös kaksinkertaisella suojuksella varustettu versio (PX30-05-TJ), jonka ulompi ToughJacket-suojus on WJTA-värikoodin mukaisesti niin ikään oranssi. Ultrakorkeapaineisissa ToughJacket-letkuissa on luja mutta joustava suojus, joka kestää vieläkin enemmän kulutusta kuin Parkerin kaksinkertaisesti päällystetyt vakioletkut. ISO6945-standardin mukainen kulutustestaus on osoittanut, että tämä patentoitu suojus saavuttaa jopa 100-kertaisen kulutuskestävyyden PVC:hen verrattuna.

PFX30-05-letkun ulkohalkaisija on 18,7–22,7 mm ja minimitaivutussäde 230 mm, ja se kestää veden lämpötiloja –10...+70 °C. Käyttäjät hyötyvät suuresta valikoimasta saatavilla olevia liitäntätyyppejä. PFX30-05 on hyväksytty käytettäväksi 2X-sarjan pysyvien puristusliittimien kanssa, ja se korvaa Parkerin nykyiset letkumallit 2748D-05Vxy, 2749D-05Vxy ja 2840D-05Vxy.

Saat lisätietoja osoitteesta https://ph.parker.com/fi/fi/ultra-high-pressure-waterblast-hose-pfx30-05

www.parker.com
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan