www.engineering-suomi.com
EPLAN

Uusi Eplan Platform 2.4 on nyt ladattavissa

Eplan Platformin uusi ja merkittävä versio on nyt saatavana. Jopa suurten projektien suunnittelu nopeutuu ohjelmoitavan logiikan projektisuunnittelu graafisten yleiskuvien, osaprojektien ja uusien navigointivaihtoehtojen kautta. IEC 81346 - ja IEC 61355 -standardien laajennettu tuki jäsentämisperiaatteiden ja viitenumeroiden kanssa tarjoaa perustan innovatiivisille suunnittelumenetelmille.

Uusi Eplan Platform 2.4 on nyt ladattavissa
PLC_Buslayout.jpg: Eplan Electric P8 perustuu yksinkertaisiin yksilinjaisiin väyläyhteyksiin ja se tunnistaa väyläkokoonpanon automaattisesti.

Monheim, 4. syyskuuta 2014 - Eplan Platformin uusin versio 2.4 on nyt tarjolla ladattavaksi ja ensimmäistä kertaa myös 64-bittisenä versiona. Tietokoneavusteisen suunnittelun järjestelmä tekee vaikutuksen tarjoamalla lisämahdollisuuksia suunnitteluprosessin tehokkuuden parantamiseksi. Ohjelmoitavien logiikkojen viestintäverkkojen yksinkertaistettu edustus tekee ohjelmoitavan logiikan rakenteiden dokumentaatiosta ja hallinnasta selkeämpää ja myös yksinkertaisempaa. Osahankkeiden hallinta myös parantaa kokonaiskuvaa. Projektista voidaan eristää tiettyjä osia, niitä voidaan muokata yksilöllisesti ja liittää takaisin viimeisteltyyn projektiin. Tämän seurauksena luodaan kokonaisvaltaista ja laadukasta dokumentaatiota ja käyttäjät voivat keskittyä nimenomaan heiltä vaadittuihin tehtäviin. Projektin jo hyväksyttyjen osien suojaus on toinen hyödyllinen ominaisuus, sillä se suojaa jo tehdyt muutokset. Näin täysin suunniteltujen tai jo valmistettujen osien muuttaminen vahingossa on mahdotonta.

Tavoitteena parempi tietojen laatu

Käyttäjän määriteltävät ja muokattavat ominaisuudet mahdollistavat tarkan ja ennustettavan tietojen syötön koko alustan alueella. Käyttäjät voivat luoda oletusarvollisia ominaisuuksien valintaluetteloja. Nämä johdonmukaiset syötöt varmistavat oikeat tulokset raportteja suodatettaessa. Ylimääräiset tarkastusajot on otettu käyttöön osanhallintatietokannan tarkastamiseksi ja vahvistamiseksi, jotta varmistetaan, että hallitut tiedot ovat oikein ja näin parannetaan osatietojen laatua. Aikaisemmin tämä oli monimutkainen manuaalinen prosessi, mutta nyt järjestelmä suorittaa tarkastukset automaattisesti.

Parempi navigointi huoltoa varten

Projektissa navigointi on entistäkin helpompaa ja nopeampaa, sillä kaikkiin näytettyihin ristiviitteisiin voidaan nyt siirtyä hyperlinkin kautta. Nämä hyperlinkit myös viedään PDF-tiedostoon ja näin PDF-tiedostosta tulee arvokas viite huolto-insinööreille ja dokumentaation käyttö on helpompaa. Uusi jaettujen laitteiden raporttityyppi tarjoaa käyttäjille tavan viedä projektin tiedot helpompaan ja yksinkertaisempaan raporttiin valmistusta ja huoltoa varten. Tuloksena on kokonaisvaltainen laiteraportti, josta voidaan nähdä kaikki sen tiedot - esimerkiksi sijainnit, toimintotekstit tai graafiset symbolit. Tämä sijoitetaan dokumentaation raporttina ja toiminnon avulla esimerkiksi vikatilanteissa komponentti tunnistetaan ja siihen päästään käsiksi nopeammin.

Muut tuetut standardit

Eplan Platform tukee monia standardeja, esimerkiksi IEC 81346. Nyt on myös mahdollista tunnistaa projektin sivuja IEC 61355 -standardin mukaisesti. Tämäntyyppisen tunnisteen käyttö mahdollistaa sen, että käyttäjät voivat käyttää kohteen nimitystä dokumentaation jäsentämisessä. Asiakirja eli projektisivu kirjataan tietylle kohteelle (toiminto, sijainti tai tuote) kohteen nimityksen kautta. Käyttäjät voivat myös käyttää tätä yhdessä PLM/PDM- tai ERP-järjestelmiin yhdistetyn liitännän kanssa.

Uusi Eplan Platform 2.4 on nyt ladattavissa

Uusi Eplan Platform 2.4 on nyt ladattavissa

IEC 61355.jpg ja IEC 81346.jpg:
Eplan Platform tukee useita standardeja, esimerkiksi IEC 81346 sekä IEC 61355.

Viestintä väylärakenteissa

Älykkäät komponentit kuten viestintäanturit, konfiguroitavat asemat ja ohjelmoitavat toimilaitteet monenlaisilla viestintäprotokolloilla edellyttävät selkeää väylärakenteiden dokumentaatiota. Siksi tarvittiin uusi ja helpompi tapa hallita ohjelmoitavan logiikan väyläjärjestelmiä ja se toteutetaan yhden rivin viestintäverkkomallien pohjalta: käyttäjät voivat nyt myös lisätä muita laitteita kuten muuntajia, moottoreita tai venttiilejä väyläliittymien kautta väyläjärjestelmiin. Tämän seurauksena tuetaan paremmin erilaisia väyläjärjestelmiä käyttäviä laitteita. Kaksisuuntaisen tiedonvaihdon liittymäkumppaneiden luetteloon lisättiin myös lisää ohjelmoitavien logiikkojen valmistajia, kuten ABB, Mitsubishi ja 38.

Ohjelmistojen palvelusopimuksen omaavat asiakkaat voivat ladata Eplan Platform 2.4 -alustan ilmaiseksi osoitteessa: www.eplan.de/support_eplan

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan