www.engineering-suomi.com
NSK

Korkeatasoista automaatiota ruiskuvaluun

NSK:n lineaariohjaimia ja vierintälaakereita käytetään muovin ruiskuvaluprosesseissa ja erilaisissa korkeatasoisissa automaatiojärjestelmissä, esimerkkinä Campetella Robotic Centerin valmistamat teollisuusrobotit.

Campetella Robotic Center on italialainen yritys, joka on erikoistunut teollisuusrobottien ja automaatiojärjestelmien tuotantoon ja käyttöön muovin ruiskuvalussa. Sen historia ulottuu vuosisatojen taakse - yritys perustettiin vuonna 1897 maatalouden erikoislaitteiden valmistamiseksi, ja vuosien varrella se on auttanut satoja yrittäjiä polulla, jossa käsityötaidosta tehdään teollisuutta. Vaikka Campetellan perheen viisi peräkkäistä sukupolvea ovat säilyttäneet vahvat juuret Marchen alueella, ne ovat pystyneet hyödyntämään täysimääräisesti globalisaation tarjoamia mahdollisuuksia ja palvelevat nykyään monikansallisia asiakkaita kaikilla mantereilla.

Campetella on kehittänyt 1980-luvulta lähtien innovatiivisen sarjan karteesisia robotteja ja manipulaattoreita, jotka ovat korkean suorituskykynsä ja luotettavuutensa ansiosta saavuttaneet poikkeuksellisen markkinamenestyksen erityisesti muovivalusektorilla. 

Tällä hetkellä Campetella Robotic Center on alansa johtava yritys, joka keskittyy mekaaniseen suunnitteluun ja mekaanisiin konsepteihin. Lisäksi yrityksen tarjonta sisältää myös ohjelmistosuunnittelun, laitosasennukset sekä teollisuusrobottien myynnin ja myynnin jälkeisen asiakastuen. Muovivalusektorin robottiratkaisut ovat edelleen ydinliiketoimintaa. Tämä vankka kokemus on johtanut siihen, että suuret kansalliset ja kansainväliset teollisuuskonsernit ovat valinneet yrityksen ratkaisut erilaisia tuotantotarpeitaan varten: osan irrottamisesta ekstruuderista aina tuotteen loppupakkaamiseen ja kuluttajalle lähettämiseen saakka.

Korkeatasoiset teknologiaratkaisut valulinjoille
Teollisuusautomaation maailmasta saatu kokemus on tehnyt yrityksen roboteista merkkipaalun muovimateriaaleihin liittyvissä Teollisuus 4.0 -sovelluksissa. Tämä johtoasema perustuu myös vakiintuneisiin kumppanuuksiin maailman tärkeimpien ruiskuvalukoneiden valmistajien kanssa. Campetella tutkii ja ehdottaa kullekin muovialan sovellukselle sopivinta teknistä ratkaisua osien käsittelyyn ja siirtelyyn. Yrityksen suunnittelutiimi pystyy tarjoamaan ja toteuttamaan sopivimmat automaattiset järjestelmät etiketöinnistä kokoonpanoon ja laadunvalvonnasta kuormalavoille asettamiseen. Nämä järjestelmät takaavat sarjatuotannon 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.

"Asiakkaamme pyytävät meiltä apua rakennettaessa korkean tuottavuuden tuotantolinjoja, joissa jokainen automaatioketjun osa on optimoitu mahdollisimman hyvin, ei vain korkeaa nopeutta varten, vaan myös sen varmistamiseksi, että se ei koskaan odottamatta hajoa tai pysähdy", Elia Campetella selittää. "Tämä tarkoittaa sitä, että suunnittelijoidemme lähtökohtana ovat korkealaatuiset komponentit ja osajärjestelmät, joita ilman me emme voi taata asiakkaillemme korkeinta laatua ja alhaisimpia kokonaiskustannuksia. Tästä syystä pyydämme strategisia toimittajiamme, NSK mukaan lukien, omaksumaan saman filosofian: laadun ja luotettavuuden on aina oltava alansa parasta. Suunnittelijat kehittävät lukuisia tarjoamiamme työkappaleiden käsittelyn automaatioratkaisuja, ja tämä on ainoa tapa, jolla voimme lisätä suunnittelijoidemme luovuutta."

Campetella Academy: asiantuntemus hyödyttää kaikkia
Osaaminen on Campetella Robotic Centerille erittäin tärkeää, ja siksi se käynnisti hiljattain strategisen Campetella Academy -hankkeen.

"Markkinat vaativat yhä kehittyneempiä ja monimutkaisempia ratkaisuja", Campetella sanoo. "Meidän kaltaisemme yrityksen on tärkeää pysyä uusimman teknologian vauhdissa. Samalla on tärkeää, että siirrämme keräämämme tietämyksen asiakkaillemme auttaaksemme heitä saavuttamaan liiketoimintatavoitteensa. Campetella Academy tarjoaa kohtaamispaikan meille, strategisille toimittajillemme ja asiakkaillemme. Se edistää automaatiotietämyksen levittämistä tuotantoympäristössä. Tämä hyödyttää kaikkia ja näin kaikki voivat vahvistaa asemaansa yhä kilpailukykyisemmillä ja haastavammilla maailmanmarkkinoilla."

Yritysten välisen tiiviin yhteistyön hengessä NSK on aloittanut yhteistyön Campetella Academyn kanssa esittelemällä edistyneimpiä lineaariliikeratkaisujaan, joiden avulla seuraavan sukupolven tuotteita ja ratkaisuja voidaan kehittää.

Tuottavuutta parantavia innovaatioita
Campetella Robotic Centerin suunnittelijat ovat jo vuosien ajan käyttäneet NSK:n ratkaisuja karteesisten robottien ja monien muiden käsittelyjärjestelmien toteuttamiseen. Yritys käyttää erityisesti uusimman sukupolven lineaariohjaimia ja rullalaakereita, jotka on valittu niiden suorituskykyominaisuuksien ja ehdottoman luotettavuuden perusteella.

Campetella Robotic Centerin ostopäällikkö Luca Marinangeli sanookin "Vuosien menestyksekkään yhteistyön ja keskinäisen luottamuksen ansiosta suunnittelijoistamme on tullut itsenäisiä komponenttien valinnassa, mutta he keskustelevat usein NSK:n teknikkojen kanssa tutustuakseen uusiin ratkaisuihin ja tunnistaakseen uusimpien teknisten ratkaisujen tarjoamat uudet mahdollisuudet. Hyvä esimerkki tästä on K1-itsevoitelujärjestelmä, jota on kokeiltu ja testattu sen markkinoille tulosta lähtien ja josta on tullut vakiovaruste kaikissa Campetellan valmistamissa koneissa, joissa tarvitaan laajoja lineaariliikkeitä. K1-järjestelmän avulla voimme taata asiakkaillemme huoltovapaat ratkaisut, mikä on suuri ja arvostettu lisäarvo laitoksissa, joiden on toimittava 24/7 ympäri vuoden. Ei ole harvinaista, että koneissamme käytetään rullakelkkoja, joiden on työskenneltävä miljoonia syklejä suurilla nopeuksilla ja erittäin suurella kuormituksella. Sen jälkeen kun NSK:n K1-itsevoiteluyksikkö otettiin käyttöön, lineaarikelkan ja lineaariohjaimen käyttöikä on pidempi kuin koneen muiden osien, esimerkkinä sähkökaapelit. Ne eivät myöskään tarvitse koskaan huoltoa."

Toinen Campetella Robotic Centerin arvostama ominaisuus on NSK:n NH/NS-ohjainten ainutlaatuinen goottilaistyylinen kaariprofiili, joka takaa, että pitkät liitosjohteet ovat täydellisen suorassa. Goottilaistyylinen kaariprofiili neljän pisteen »X»-kontaktilla takaa jäykkyyden menettämättä kuitenkaan kykyä kompensoida pieniä suuntausvirheitä. Lisäksi neljässä urakiskossa käytetään ylisuuria kuulia mahdollisimman korkean kuormitettavuuden saavuttamiseksi.

Nämä ovat vain muutamia monista esimerkeistä, jotka osoittavat, miten kahden alansa johtavan yrityksen välinen hedelmällinen yhteistyö parantaa kummankin menestystä. Myös yritys, joka yli 120-vuotisen historiansa aikana ei ole koskaan lakannut kohtaamasta uusia haasteita asiakkaidensa hyväksi, hyötyy tästä kehityksestä.

1) Karteesiset robotit ja monet muut Campetella Robotic Centerin valmistamat käsittelyjärjestelmät hyödyntävät NSK:n lineaariohjaimia


Korkeatasoista automaatiota ruiskuvaluun

2) Maksimaalinen tarkkuus ja erittäin korkeat kuormitusarvot tekevät NSK:n NH/NS-sarjan lineaariohjaimista suositun valinnan Campetella Robotic Centerissä


Korkeatasoista automaatiota ruiskuvaluun

3) NSK:n ratkaisuista hyötyvät muun muassa pinovalusovelluksissa käytettävät Campetella-robotit


Korkeatasoista automaatiota ruiskuvaluun

4) Yritystä on johtanut Campetellan perheen viisi peräkkäistä sukupolvea


Korkeatasoista automaatiota ruiskuvaluun
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan