www.engineering-suomi.com
LEROY-SOMER

Dyneo+, uusi tehokkaasti energiaa säästävä moottorisarja

Nidec Leroy-Somer’in uusi, korkean hyötysuhteen Dyneo+ -moottorisarja sisältää kestomagneeteilla varustetut synkronireluktanssimoottorit. Niissä yhdistyvät synkronikestomagneettitekniikan suorituskyky ja oikosulkumoottorien helppo käyttöönotto. Vaikka Dyneo+ -moottorit on valmiiksi suunniteltu vastaamaan teollisuussovellusten tiukimpia vaatimuksia, saadaan digitalisoinnin avulla moottoreiden ominaisuuksia kohdennettua vieläkin paremmin eri sovellusten vaatimuksiin.

Dyneo+, uusi tehokkaasti energiaa säästävä moottorisarja
Nidec Leroy-Somer tunnetaan johtavana korkean hyötysuhteen moottoreiden ja taajuusmuuttajien toimittajana, joista yrityksellä on yli 15 vuoden kokemus ja 3 gigawatin asennuskanta.
Dyneo+ -moottorisarja sisältää uuden super-premium hyötysuhteen kestomagneettiavusteiset synkronireluktanssimoottorit, jotka sisältävät kaikki oikosulku- ja synkronikestomagneettiteknologioiden edut. Liittämällä moottorit älykkäisiin taajuusmuuttajiin saadaan merkittäviä etuja niin sovelluksien kuin energiansäästönkin kannalta.

Luokkansa johtava energiatehokkuus
Dyneo+-moottorit ylittävät IE5-luokan energiatehokkuuden ja saavuttavat korkeimmat hyötysuhteet IEC 60034-30-2 ja NEMA Super-Premium / Ultra-Premium-standardeissa. Korkean hyötysuhteen moottorit mahdollistavat huomattavan energiansäästön todellisessa käytössä, kun kuormitus ja nopeus ovat vaihtelevia. Siksi Dyneo+ -sarjan moottoreilla saavutetaan markkinoiden alhaisimmat kokonaiskustannukset.


Dyneo+, uusi tehokkaasti energiaa säästävä moottorisarja

Dyneo+-moottorisarjaa on kehitetty samanaikaisesti Nidec Leroy-Somer’in taajuusmuuttajien Powerdrive F300 ja Powerdrive MD Smart:in kanssa. Ne mahdollistavat Dyneo+-moottoreiden maksimaalisen suorituskyvyn. Taajuusmuuttajat on varustettu operointipäätteellä ja Bluetooth-yhteydellä ja yhdistettynä ne uuden Systemiz-sovelluksen käyttöön saadaan ainutlaatuinen käyttäjäkokemus.

Nopea ja helppo käyttöönotto digitalisoinnin avulla
Nidec Leroy-Somer on suunnitellut Dyneo+ -moottoreita varten Systemiz-sovelluksen. Systemiz on uusi Android, IOS tai Windows alustalle asennettava ainutlaatuinen interaktiivinen sovellus, jonka avulla saadaan kaikki tarvittava tieto Dyneo+-moottoreista käyttöönottoa varten.
Skannaamalla QR-koodi moottorin tyyppikilvestä, ovat kaikki Dyneo+ -moottoreiden tuotetiedot heti saatavilla. Systemiz-sovellus mahdollistaa myös pääsyn taajuusmuuttajan parametritietoihin. Systemiz sisältää lisäksi Powerdrive MD Smart Interface -ohjelmamoduulin, jolla voidaan helposti luoda esimerkiksi ennakoiva huolto-ohjelma räätälöityjen hälytysten ja innovatiivisten diagnostiikkatyökalujen avulla.

Interaktiivisen Systemiz-sovelluksen avulla saadaan helposti merkittäviä kustannussäästöjä käyttöönottoon tarvittavan ajan lyhentyessä huomattavasti.

Vääntömomentti ja nopeus
Dyneo+-moottorisarja on suunniteltu säätökäyttöön. Siksi moottoreiden suorituskyky on aina optimaalinen, ilman pulssianturia tai sen kanssa. Dyneo+-moottorin ja taajuusmuuttajan yhdistelmä tarjoaa erittäin tarkan nopeuden- ja momentinsäädön. Yhdistelmällä saadaan vakiovääntömomentti erittäin laajalla nopeusalueella ilman erillistuuletinta tai moottorin tehon tarvetta muuttamatta. Lisäksi yhdistelmää voi käyttää sovelluksissa, joissa vaaditaan suurta vääntömomenttia, suurta nopeutta sekä kustannustehokkuutta. Hyvä suorituskyky käynnistyksessä mahdollistaa Dyneo+-moottoreiden käytön monissa erilaisissa sovelluksissa, myös ilman anturia.

Luotettava ja helppokäyttöinen
Leroy-Somerin Dyneo+ -moottorisarja perustuu mekaaniselta alustaltaan kestävyydestä ja luotettavuudestaan tunnettuihin IMfinity® -oikosulkumoottoreihin. Hyväksi todettujen komponenttien käyttö mahdollistaa Dyneo+ -moottoreiden erittäin hyvän kestävyyden ja pitkän käyttöiän. Moottoreissa käytetään muun muassa säätökäyttöihin tarkoitettuja laakereita ja niiden koot on valittu kestämään raskaita akselikuormituksia. Käämitys on vahvistetulla eristyksellä ja roottori, jossa ei käytetä harvinaisia maametalleja, pienentää ylikuumenemisen riskiä yhdessä vakiona olevien PTC- ja PT100-lämpösuojausten kanssa.

Dyneo+ -moottorisarja on suunniteltu nopeaan asennukseen, yksinkertaiseen parametrien asetteluun ja huollon helppouteen. Suuri kytkentäkotelo mahdollistaa helpon moottorikaapeleiden kytkennän. Moottori voidaan kasata ja purkaa yhtä helposti kuin perinteinen oikosulkumoottori. Voitelukertojen lisääminen pienentää isompien huoltojen tarvetta.

Monipuolinen käytettävyys
Dyneo+ -moottorisarjassa on IEC- ja Compact-versiot, jotka sopivat moniin eri sovelluksiin. Moottoreiden tehoalue on 11 - 430 kW ja pyörimisnopeudet ovat aina 6000 rpm asti:

Dyneo+, uusi tehokkaasti energiaa säästävä moottorisarja
- IEC-versio on 100 % vaihtokelpoinen standardi IEC-moottoreiden kanssa. Helposti asennettavissa koneisiin, sovelluksiin ja järjestelmiin ilman muutoksia olemassa olevaan kokoonpanoon.

- Compact-versio sovelluksiin, joissa tilaa moottorille on vähän, mutta tehon tarve on suuri. Näissä moottoreissa on yksi markkinoiden parhaimpia teho/paino -suhteita sekä optimaalinen energiankulutus.

Dyneo+ -moottoreita saa alumiinirunkoisena IP55 (LSHRM) ja teräsrunkoisena IP23 (PLSHRM) sekä myös valurautarunkoisena (FLSHRM). Valurautarunkoinen malli sopii erityisesti vaativiin käyttöympäristöihin sekä sovelluksiin, joissa on suuria mekaanisia rasituksia.

Dyneo+ on erittäin monipuolinen moottorisarja, joka vastaa teollisuuden energiansäästön ja tuottavuuden tarpeisiin, mm. jäähdytys-, paineilma-, pumppaus-, ilmanvaihto-, puristin- ja hiontasovelluksissa.

www.leroy-somer.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan