www.engineering-suomi.com
NSK

Stadler Rail valitsee NSK:n kunnonvalvontaan erikoistuneen tytäryhtiön B&K Vibron

NSK-konserniin kuuluva Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro) on allekirjoittanut Stadler Railin kanssa pitkäaikaisen sopimuksen, jonka mukaan sen huipputekninen VCM-3-kunnonvalvontajärjestelmä (CMS) asennetaan 606:een Berliinin metron (U-Bahn) junavaunuun. VCM-3 CMS:n avulla voidaan optimoida huoltoaikataulut, parantaa käyttösuhdetta ja vähentää käyttökustannuksia.

Tämä useiden miljoonien eurojen arvoinen kunnonvalvontaprojekti on olennainen osa sveitsiläisen Stadlerin hiljattain saamaa sopimusta, joka koskee jopa 1500 uuden junavaunun toimittamista Berliinin metroverkkoon. Puitesopimuksen arvo on lähes 3 miljardia euroa, mikä tekee siitä yhden suurimmista Euroopassa koskaan tehdyistä toimitussopimuksista.

B&K Vibron kattavaan CMS-ratkaisuun kuuluu tärinäantureita ja reunalaitteita (ajoneuvodiagnostiikka) sekä diagnostiikka- ja analyysipalveluita, jotka tarkkailevat jatkuvasti junavaunujen laakereita ja muita pyöriviä osia ja takaavat näin parhaan mahdollisen luotettavuuden.

Julkisen liikenteen sektorin korkeiden luotettavuusvaatimusten vuoksi operaattorit keskittyvät nykyään voimakkaasti seisokkiaikojen ja käyttökustannusten vähentämiseen. CMS-ratkaisun käyttöönotto mahdollistaa seuraavan sukupolven ennakoivan kunnossapidon strategioiden toteuttamisen. Nämä eivät ainoastaan mahdollista kunnossapitoaikataulujen optimointia vaan myös lisäävät käyttövarmuutta ja käyttöaikaa, kun ne yhdistetään lean-toimintatiimiin.

B&K Vibro on jo vuosikymmeniä ollut alan maailmanlaajuinen edelläkävijä, joka varmistaa pyörivien koneiden ja komponenttien korkean käytettävyyden älykkäillä valvontaratkaisuilla. NSK osti B&K Vibron maaliskuussa 2021 vahvistaakseen edelleen kykyään vastata kehittyneen automaation, älykkään teknologian ja ympäristötoimenpiteiden kysyntään. Tarkoituksena on myös nopeuttaa yhtiön CMS-liiketoiminnan kehittämistä maailmanlaajuisesti.

B&K Vibron kattava tuote- ja palveluvalikoima sisältää vibraatioanturit (kiihtyvyys, nopeus, siirtymä), vibraation seurannan, ohjelmistot sekä verkkoon integroidut tehtaanlaajuiset monitorointiratkaisut. Nämä teknologiat mahdollistavat turvallisen toiminnan kuljetusjärjestelmissä, tehtaissa, petrokemian laitoksissa, sähkölaitoksissa sekä tuulifarmeissa ympäri maailmaa ja niillä on näissä kohteissa tärkeä osa innovatiivisissa huolto- ja tuotantostrategioissa.

Berliinin metron (U-Bahn) yhteensä 606 vaunussa otetaan käyttöön B&K Vibron VCM-3-kunnonvalvontajärjestelmä.
Photo: BVG Berliner Verkehrsbetriebe


Stadler Rail valitsee NSK:n kunnonvalvontaan erikoistuneen tytäryhtiön B&K Vibron
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan