www.engineering-suomi.com
Parker News

Parkerin IQAN-XC4x-laajennusmoduuleilla on nyt toiminnallisen turvallisuuden sertifiointi

Sertifiointi mahdollistaa helpomman järjestelmän asennuksen ja koneen suunnittelun liikuteltavissa hydrauliikkasovelluksissa, jotka edellyttävät suurempaa toiminnallista turvallisuutta.

Parkerin IQAN-XC4x-laajennusmoduuleilla on nyt toiminnallisen turvallisuuden sertifiointi

Maailman johtava hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioteknologian tuotteiden ja järjestelmien valmistaja Parker Hannifin tarjoaa nyt IQAN-XC41-, IQAN-XC42- ja IQAN-XC43-laajennusmoduulit, joilla on IEC 61508 -standardin turvallisuuden eheystaso 2 (SIL2) -luokituksen mukainen sertifiointi. Tämä sertifiointi mahdollistaa moduulien käytön osana koneiden turvatoimintoja EN 13849-1 -standardin suoritustason d (PL d) mukaisesti. Turvallisuussertifioitujen laajennusmoduulien ansiosta insinöörit voivat yksinkertaistaa järjestelmän toteutusta ja koneen suunnittelua liikkuvan kaluston hydrauliikkasovelluksissa, jotka edellyttävät korkeamman tason toiminnallista turvallisuutta. Näitä ovat esimerkiksi materiaalin käsittelyyn, rakentamiseen, nostolavalaitteisiin ja erikoisajoneuvoihin, kuten jäteautoihin, liittyvät sovellukset.

Tämä Parkerin uusi kehitystyö tarkoittaa, että uusimman IQAN-alustan molemmista ohjaintyypeistä, MC4x-ohjaimesta ja XC4x-laajennusmoduulista, on tarjolla useita turvallisuussertifioituja versioita. Näin konesuunnittelijoilla on käytettävissään monia eri vaihtoehtoja. Suunnitteluinsinöörit voivat nyt esimerkiksi määrittää kriittisen I/O:n moduulille, jolla on paras fyysinen sijainti koneessa, ja siten yksinkertaistaa johdotusta ja vähentää kustannuksia. Tällainen modulaarisuus mahdollistaa helpon tuotekoon vaihdon ylös- tai alaspäin pinniyhteensopivien tuotteiden välillä.

XC4x-laajennusmoduulin merkittävä ominaisuus on Parkerin uusi protokolla, joka on sekä turvallinen että kaistanleveyden suhteen tehokas. Protokolla tukee sekä perinteistä CAN-väylää (250 ja 500 kb/s) että CAN FD -väylää nopeuteen 500 / 2 000 kb/s saakka. Kun järjestelmän kaikki hydrauliventtiilejä ohjaavat lähdöt ovat lähtökohtaisesti turvallisia, sovellussuunnittelijan ei tarvitse lisätä ylimääräisiä komponentteja ja monimutkaisuutta tavallisten pysäytystoimintojen toteuttamista varten.

IQAN on liikkuvan kaluston hydrauliikkasovelluksiin tarkoitettu elektroninen ohjausjärjestelmä, jonka suunnittelussa on keskitytty erityisesti toiminnalliseen turvallisuuteen, tarkkaan ohjaukseen ja helppokäyttöisyyteen. IQAN-tuoteperheen ydin on täysin integroitu ohjainten ja näyttöjen järjestelmä, joka sisältää konfigurointi-, huolto- ja ylläpitotehtävät mahdollistavat IQAN-ohjelmistotyökalut. Sen käyttö on turvallista, nopeaa ja tehokasta.

IQAN-työkalut koostuvat kolmesta keskeisestä ohjelmistopaketista, joita ovat IQANdesign sovellusten suunnitteluun, IQANsimulate sovellusten simulointiin ja IQANrun huoltoon ja diagnostiikkaan. Parkerin yhteiskehitykseen perustuvan IQAN-laitteiston ja IQAN-ohjelmiston ansiosta käyttäjät hyötyvät "plug and play" -toiminnallisuudesta ja entistä paremmasta turvallisuudesta.

IQAN-järjestelmän käyttäminen toiminnalliseen turvallisuuteen tarjoaa lukuisia etuja. Esimerkiksi IQANdesign on tehokas graafinen työkalu järjestelmän rakenteen ja koneen toimintojen nopeaan ja helppoon suunnitteluun, ja sen käyttö ei edellytä sovelluksen tai sulautetun ohjelmiston kääntämistä. (Parker kääntää ja todentaa kaikki sulautetut ohjelmistot ja IQAN-sovelluskielen tulkin.) IQANdesignin käyttäjät voivat korostaa ja dokumentoida turvatoimintoja projektin tarkistustoiminnon ohjaamana. Suunnittelijat voivat myös helposti luoda haluttuja toimintoja ja hyödyntää ennustavaa reaaliaikaista suorituskykyä.

Useita IQAN-päämoduuleita voidaan yhdistää saumattomasti Parkerin IQAN-protokolliin, joita käytetään turvallisuussignaaleihin reaaliaikaisessa tiedonsiirrossa moduulien välillä. Turvallisuuden kannalta kehittäjät hyötyvät erityisesti siitä, että ohjain ja diagnostiikkatyökalut on suunniteltu toimimaan yhdessä. Luotettavan ja huolellisesti suunnitellun liittymän tarjoaminen on huomattavasti helpompaa, kun kaikki osat kuuluvat samaan ohjelmistotyökalujen ja ohjainlaitteistojen järjestelmään. IQAN toteuttaa helposti turvallisuuslaitteet SAE J1939-76 -standardin yleisellä tuella, jotta tiedonsiirto anturien ja muiden mittalaitteiden välillä olisi turvallista.

IQAN-XC4x-laajennusmoduulien tuoteperhe sisältää kolme turvallisuussertifioitua ja erittäin suorituskykyistä versiota: XC41, XC42 ja XC43. Ne tarjoavat eri tapoja liikkuvan kaluston hydraulisten koneiden vaatimusten täyttämiseen, ja niiden avulla IQAN-ohjausjärjestelmää on helppo laajentaa, kun ne kytketään IQAN-MC4x-ohjaimeen.

Parker tarjoaa turvallisuussertifioidusta MC4xFS:stä kolme versiota: MC41FS on tarkoitettu yhden tai kahden turvatoiminnon ohjaamiseen kustannustehokkaasti. MC42FS tarjoaa suuremman määrän turvallisia lähtöjä keskikokoisille sovelluksille ja I/O-hajautukselle. MC43FS puolestaan on suuri keskitetty ohjain sovelluksille, joissa on useita turvatoimintoja.

Lisätietoja löydät osoitteesta:
https://ph.parker.com/fi/en/expansion-controllers-iqan-xc41-xc42-xc43-xc44

www.parker.com
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan