www.engineering-suomi.com
Alfa Laval News

Alfa Lavalin uusi tyhjennysventtiilien istukoiden ThinkTop-pulssipesu vähentää kiertopesunesteen määrää jopa 95 prosenttia

Tyhjennysventtiilien osuus tavanomaisen tuotantolaitoksen venttiileistä on noin 20 prosenttia. Niiden puhdistaminen on kuitenkin kallista, vaikeaa ja aikaavievää pitkien pesujaksojen ja paineiskujen riskin vuoksi. Alfa Lavalin uusi ThinkTop-pulssipesu ratkaisee nämä ongelmat. Tyhjennysventtiilit puhdistuvat nopeasti ja tehokkaasti samalla, kun kiertopesunesteen määrä vähenee jopa 95 prosenttia.

Alfa Lavalin uusi tyhjennysventtiilien istukoiden ThinkTop-pulssipesu vähentää kiertopesunesteen määrää jopa 95 prosenttia

ThinkTop nostaa jälleen vedensäästön rimaa. Uusi pulssipesuominaisuus tarkoittaa tyhjennysventtiileille samaa kuin purskepesu vuodonilmaisuventtiileille vuonna 2019. Siinä missä purskepuhdistus vähentää vuodonilmaisuventtiilien pesuun tarvittavan kiertopesunesteen määrää 90 prosenttia, pulssipesu vähentää tyhjennysventtiilien pesuun tarvittavaa määrää jopa 95 prosenttia.

Enemmän säästöä, pidempi käytettävyysaika
Automaattinen venttiilin asennon tunnistustoiminto perustuu ohjelmoitavan logiikan (PLC) signaaliin, ja sitä ohjataan Alfa Laval ThinkTop V50- ja V70-tunnistus- ja ohjausyksiköillä.

”ThinkTop-pulssipesu merkitsee tuotantolaitosten omistajille ja käyttäjille kiertopesunesteen tuntuvaa säästöä perinteiseen PLC-ajastinohjattuun pesuun verrattuna”, Alfa Lavalin venttiileistä ja automaatiosta vastaava tuoteportfoliopäällikkö René Stietz sanoo. ”Alfa Laval on ensimmäinen ja ainoa venttiiliautomaatioratkaisujen toimittaja, joka pystyy vähentämään tyhjennysventtiilien pesussa tarvittavaa kiertopesunesteen määrä merkittävästi.”

Nopeampi ja kustannustehokkaampi pulssipesu
Lyhyet pulssit ohjaavat venttiileiden puhdistusprosessia ja aktivoivat venttiilin, kun leikkausvoima on huipussaan. Jokainen sijaintiin perustuva pulssi kestää alle sekunnin, jotta paineiskut järjestelmässä voidaan estää. Pulssi synnyttää kovan pyörrevirtauksen, kun neste kulkee venttiilipesän ja istukan välisen kapean tilan läpi. Tämä virtaus poistaa tehokkaasti kaikki jäämät ja puhdistaa tyhjennysventtiilit täydellisesti.

Tyhjennysventtiilien puhdistuksen täydellinen validointi
Pulssipesu tekee venttiilien pesujaksojen ohjauksesta ja validoinnista helppoa. Venttiilin asentoa ei ohjata PLC-ajastimella vaan Alfa Lavalin ThinkTopilla. Kun anturi ohjelmoidaan avaamaan ja sulkemaan istukka nopeasti, tarvittava kiertopesunesteen tilavuus vähenee. Lopputulos on nopeampi ja tarkempi kuin kuin ajastinohjatussa pesussa. Lisäksi ThinkTop varmistaa, että venttiilin pesu on valmis.

Pulssipesu on tarkoitettu tyhjennysventtiileinä käytettäville yksi-istukkaisille venttiileille ja läppäventtiileille, ja se on vakio-ominaisuus ThinkTop V50- ja V70-tunnistus- ja ohjausyksiköissä, joissa on yksi magneettiventtiili. Huolimatta toimilaitteen tilasta tyhjennysventtiili voidaan määrittää tavallisesti auki tai tavallisesti kiinni olevaksi sulku- tai vaihtoventtiiliksi. Pulssipesu yksinkertaistaa venttiilien käyttöönottoa, estää paineiskuja sekä säästää kiertopesunestettä ja aikaa.

Lisätietoja: www.alfalaval.com/ThinkTop

www.alfalaval.com
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan