www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n rullaohjaimet parantavat puhallusmuovauskoneiden käyttösuhdetta

PET-pullojen (polyeteenitereftalaatti) valmistaja joutui usein vaihtamaan puhallusmuovauskoneidensa lineaariohjaimet. NSK:n RA-sarjan rullaohjaimiin siirtymisen jälkeen vikoja ei kuitenkaan ole esiintynyt yli vuoteen, mikä on tuonut 60 000 euron vuotuiset kustannussäästöt kunnossapidon, varaosien ja seisonta-aikojen osalta.

Valmistaja oli tyytymätön siihen, miten usein puhallusmuovauskoneiden lineaariohjaimet vikaantuivat, ja pyysi NSK:ta tutkimaan viallisia ohjaimia. Asiantuntija-analyysin mukaan syynä oli päätykappaleen vaurioituminen, joka johtui lyhyistä liikkeistä, lyhyistä sykliajoista, jatkuvasta liikkeellelähdöstä ja pysähtymisestä sekä korkeammasta siirtymävoimasta liikkeellelähdön aikana.

Ottaen huomioon asiakkaan sovellusprofiilin ja jo syntyneet vauriot NSK suositteli, että muovinjalostaja ottaisi käyttöön RA-sarjan rullaohjaimet. Näiden ohjaimien ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa erittäin korkea kuormituskyky ja liiketarkkuus, äärimmäinen jäykkyys, tasainen liike ja pitkä käyttöikä myös lyhyillä sykleillä ja korkealla kuormituksella.

RA-sarjan tärkeimpiä rakennetekijöitä ovat spacer-välilevyt, jotka vähentävät rullien välistä vuorovaikutusta. Nämä välilevyt vähentävät rullien vinoumaa ja takaavat tasaisen liikkeen sekä vähentävät siirtymävoimaa liikkeellelähdön aikana.

Käyttäjä noudatti suositusta ja asensi NSK:n RA-sarjan rullaohjaimet kokeiluluontoisesti yhteen puhallusmuovauskoneeseen. Tämä kone on toiminut yli vuoden ajan ilman yhtään ongelmaa tai vikaa, mikä on vähentänyt tuotannon seisokkikustannukset nollaan. NSK:n kustannussäästöanalyysi osoitti, että RA-sarjan johteiden jälkiasennus pelkästään tähän yhteen koneeseen toi 59 500 euron säästöt.

Tämän tuloksen valossa PET-pullojen valmistaja ei epäröinyt päivittää loppujakin puhallusmuovauskoneita.
 
1) PET-pullojen valmistaja hyödyntää NSK:n RA-sarjan rullaohjaimia puhallusmuovauskoneissaan. Valokuva: Shutterstock
 

NSK:n rullaohjaimet parantavat puhallusmuovauskoneiden käyttösuhdetta
 
2) NSK:n RA-sarjan rullaohjaimet tarjoavat korkean kuormituskapasiteetin ja jäykkyyden, minkä ansiosta ne täyttävät lukuisten erilaisten sovellusten tarpeet. Valokuva: NSK


NSK:n rullaohjaimet parantavat puhallusmuovauskoneiden käyttösuhdetta

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan