www.engineering-suomi.com
Walki News.

Walki julkistaa laajan valikoiman kierrätettäviä pakkausmateriaaleja kasvavaa pakasteruokien segmenttiä silmällä pitäen

Walki vastaa kasvavaan pakastettujen elintarvikkeiden kysyntään lisäämällä valikoimaansa pakasteille sopivia kierrätettäviä pakkausmateriaaleja.

Walki julkistaa laajan valikoiman kierrätettäviä pakkausmateriaaleja kasvavaa pakasteruokien segmenttiä silmällä pitäen

Pakastettujen elintarvikkeiden maailmanlaajuisen markkinan odotetaan kasvavan 322 miljardiin euroon vuoteen 2026 mennessä. Pakasteruoan kysynnän kasvu koskee kaikenikäisiä kuluttajia, mutta on erityisen suurta nuorten kuluttajien keskuudessa.

”Pakastaminen on ihanteellinen tapa pidentää elintarvikkeen säilyvyyttä vitamiinipitoisuutta menettämättä. Pakastaminen myös vähentää ruokahävikkiä. Hävikin torjuminen on tärkeämpää kuin koskaan, sillä hävikkiruoka, erityisesti hedelmät ja vihannekset, aiheuttaa jopa 9 % maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä”, sanoo Dudley Jones, Walkin kuluttajatuotejohtaja.

Walki esittelee laajan valikoiman erilaisia materiaaleja, mukaan lukien painettuja ratkaisuja, jotka sopivat pakastettujen elintarvikkeiden valmistajien tarpeisiin ja jotka ovat kierrätettäviä paperin- ja kartonginkeräyksessä.

”Pakastetut elintarvikkeet asettavat pakkaukselle korkeat vaatimukset. Pakkauksen on oltava vankka ja puhkeamisen kestävä, jotta se kestää painetta kuumasaumauksessa ja mekaanista rasitusta kuljetuksen aikana. Pakkauksen on myös kestettävä lämpötilan vaihteluita, sillä osa pakastetuista elintarvikkeista sulatetaan pakkauksessaan”, Jones selittää.

Walki®EVO Seal ja Walki®Opti Seal ovat kierrätettäviä paperipohjaisia pakkausmateriaaleja, jotka sopivat erityisesti pakasteruokien pussipakkauksille. Walki®EVO Seal ‑pakkauksessa on dispersiopinnoite, joka toimii höyrysulkuna ja rasvasisällön barriäärinä, kun taas Walki®Opti Seal ‑pakkauksessa on polyeteenistä valmistettu pinnoite optimaalista kestävyyttä varten.

”Dispersiopinnoitteen ansiosta Walki®EVO Seal ‑pakkaus on kierrätettävissä kartonkipakkauksena ilman tarvetta materiaalinerotteluun. Walki®Opti Seal ‑pakkauksessa on minimaalinen kerros PE-muovia, ja pakkauksesta saatava kartonkikuidun määrä tekee kierrätyksestä kannattavaa”, sanoo Andreas Rothschink, Walkin tuotekehitysjohtaja.

Molemmat vaihtoehdot sopivat kaikenlaisille pakastetuille elintarvikkeille: kasviksille, kala- ja äyriäisruoille, konditoriatuotteille ja niin edelleen.

Lamibel®MDO-PE on kalvopohjainen materiaali pussipakkausten valmistamiseen. Painoteksti tulee MDO-kalvon taustapuolelle, ja pakkaus laminoidaan kevyesti tarttuvalla liuotinvapaalla LDPE-kerroksella. MDO-tekniikan ansiosta tarvittavan kalvon paksuus on minimaalinen suorituskyvystä tinkimättä, ja sillä voidaan korvata muita materiaaleja, kuten PP- tai PET-kalvoja.

”Kaksi PE-kalvoa päällekkäin takaavat, että pakkaus voidaan kierrättää muovijätteenä. Venytetyn kalvon jäykkyys ja mekaaninen kestävyys ovat normaalia PE-kalvoa paremmat. Kalvo voi olla myös läpinäkyvää, jolloin kuluttaja näkee selvästi, millainen tuote on kyseessä”, Rothschink sanoo.

Lamibel® MDO-PE on ihanteellinen materiaali kaiken tyyppisten pakkausten valmistamiseen (doypack, flowpack, pussit jne.) ja se soveltuu erilaisille pakastetuille elintarvikkeille, kuten kasviksille, teräville äyriäisille sekä konditoriatuotteille.

Walki®Pack Tray on kartonkipohjainen alustamateriaali, joka sopii pakastetuille valmisaterioille. Se on tarkoitettu korvaamaan alumiinista ja muovista sekä muovilla päällystetystä kartongista valmistetut valmisruokapakkaukset.

”Alusta on helppo täyttää, kuljettaa ja varastoida. Se on myös kuluttajan kannalta helppokäyttöinen vaihtoehto, sillä kuitupohjaisesta materiaalista valmistettu alusta kestää lämmitystä mikroaaltouunissa ja perinteisessä uunissa 220 asteeseen enintään tunnin ajan”, Jones sanoo.

Alustan materiaali on sataprosenttisesti PET-vapaata, ja se voidaan kierrättää kartonkipakkauksena.

www.walki.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan