www.engineering-suomi.com
Steute

Thalmann Maschinenbau AG -metallivalimo valitsi steuten langattomat turvajalkakytkimet

sWave 2,4 GHZ-Safe -tekniikkaa käyttävä steuten langaton turvajalkakytkin on valittu kuumien metalliräiskeiden virta- tai signaalijohdoille aiheuttamien vaurioiden välttämiseksi rutiinityön aikana. Se parantaa huomattavasti luotettavuutta ja samalla se on helppo asentaa ja se on joustava.

Thalmann Maschinenbau AG -metallivalimo valitsi steuten langattomat turvajalkakytkimet
Kuva 1: Thalmann Maschinenbau AG hyötyy jalkakytkinten pidemmästä käyttöiästä, sillä ei ole enää johtoja, joita kuumat metalliroiskeet voisivat vahingoittaa.

Jalkakytkimet ovat monen metallintyöstöyrityksen standardeja ohjauselementtejä, sillä ne vapauttavat käyttäjän molemmat kädet koneen tai ohjaimen käynnistämiseen tai pysäyttämiseen. Koska jalkakytkimet voidaan sijoittaa minne tahansa lattialle, ne ovat myös ergonomisesti mukavia.

Jalkakytkinten edut

Kevytmetallivalimo Sveitsissä hyödyntää jalkakytkimen etuja. Yritys valmistaa korkealaatuisia alumiiniosia muun muassa sähkötekniikkaa, rautatiesuunnittelua ja koneenrakennusta varten. Valimon koneissa on kallistettavia painevalukoneita, joita käytettiin aikaisemmin johdollisten turvajalkakytkinten kautta. Nämä koneet suorittavat vaarallisia (kallistus)-liikkeitä valun aikana.


Vaihtoehdon etsiminen


Kytkimet epäonnistuivat toistuvasti rutiinityössä, sillä kuumat metalliroiskeet vahingoittivat virta- tai liitäntäkaapeleita. Valimon tekninen hallinto etsi vaihtoehtoja ja löysi langattoman turvajalkakytkimen, joka oli juuri tullut markkinoille ja joka kommunikoi ohjauskaapin arviointiyksikön kanssa turvallisen langattoman protokollan kautta.

Uutta: langaton protokolla turvasovelluksiin

Tämä kojeistosarja on ensimmäinen, joka toimii turvallisen langattoman steuten kehittämän protokollan sWave® 2,4 GHz-safe kanssa. Tämä langaton järjestelmä käyttää standardin IEEE 802.15.1 fyysistä kerrosta. Suuren luotettavuuden takaa muun muassa FHSS (”Frequency Hopping Spread Spectrum”) -prosessi 79 kanavalla ja sopeutuva taajuushyppely sekä erittäin hyvä rinnakkaistoiminta muiden langattomien järjestelmien kanssa ja se sopiikin erityisen hyvin käytettäväksi vaikeissa teollisissa ympäristöissä. Lähetin-/vastaanotinjärjestelmä on pohjimmiltaan suunniteltu kaksikanavaiseksi järjestelmäksi, kuten on odotettavissa turvasovelluksilta.

Yhdellä radiokantamalla voidaan käyttää useita turvajalkakytkimiä rinnakkain. Virtalähde on akkupohjainen ja se luo vaadittavat edellytykset erittäin käytettävälle kaksisuuntaiselle radioyhteydelle. Järjestelmässä on langaton jalkakytkin ja vastaanotinyksikkö. Se on EY-tyyppitarkastettu ja sen suoritustaso (PL) on d ISO EN 13849-1-standardin mukaisesti sekä Safety Integrated Level (SIL) 2 standardin IEC 62061 mukaisesti.


Uuden teknologian ”väärinkäyttö”


Langattomat turvajalkakytkimet kehitettiin alun perin erityistehtäviin, kuten asetustoimintoihin tai prosessin seurantatilaan. Niissä koneita voidaan yhä käyttää standardien mukaisesti avatuilla ohjausovilla ja alennetulla nopeudella niin kauan kuin käyttäjä käyttää poljinta ja pitää sitä painettuna keskiasennossa.

Valimon testi osoitti kuitenkin nopeasti, että turvajalkakytkintä voidaan käyttää aivan yhtä tehokkaasti tässä sovelluksessa. Johtoyhden poistaminen pidentää jalkakytkimen käyttöikää tässä ympäristössä merkittävästi. Ergonominen mukavuus paranee myös, sillä johto ei ole tiellä.

Kaikki steuten jalkakytkimet ovat tunnettuja ergonomisesta muotoilustaan. Ne ovat myös erittäin vakaita, kun ne on sijoitettu paikoilleen, mikä on tämäntyyppisten kytkinten erittäin tärkeä kriteeri ergonomista ja intuitiivista käyttöä varten. Metallikuori kestää suurta mekaanista kulutusta ja repimistä ja samoin kuin laadukkailla kytkentäinserteillä, sen käyttöikä on erittäin pitkä jopa vaikeissa ympäristöolosuhteissa kuten valimoissa.

Thalmann Maschinenbau AG -metallivalimo valitsi steuten langattomat turvajalkakytkimet
 
Kuva 2: Langatonta sWave 2,4 GHZ-Safe -tekniikkaa käyttävä jalkakytkin täyttää langattoman turvallisuuden vaatimukset

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan