www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

FDH-1: ensimmäisestä painalluksesta lähtien

Uusi Pepperl+Fuchsin kenttäväylädiagnostiikan FieldConnex -kämmentietokone (FDH-1) tekee kenttäväyläasennuksen käyttöönotosta ja vianmäärityksestä helpompaa kuin koskaan. Mobiililaite voi tarkastaa minkä tahansa kenttäväyläsegmentin nopeasti ja helposti yksinkertaisella painikkeen painalluksella.

FDH-1: ensimmäisestä painalluksesta lähtien
Kuva 1: Helpompaa kuin yleismittarin käyttö: yksi painikkeen painallus käynnistää kenttäväylädiagnostiikan FieldConnex® -kämmentietokoneen (FDH-1) asennustestauksen.

Kenttäväyläinfrastruktuurin asentamisen ja käytön helpottamiseksi Pepperl+Fuchs kehitti uuden kenttäväylän diagnostiikan FieldConnex-kämmentietokoneen (FDH-1). Onko signaalin laatu haluttu? Onko väyläpäätekytkin oikea? FDH-1 käyttää nopeaa ja yksinkertaista tapaa näyttää kenttäväyläasennuksen laatu. Mobiililaite on kehitetty ajatellen erityisesti helppokäyttöisyyttä, eikä siihen tarvita kenttäväylien asiantuntemusta. Liitä vain kämmentietokone mihin tahansa kenttäväyläsegmenttiin, erillistä tietokonetta ei tarvita. Tämän yhteyden avulla kämmentietokone pystyy näyttämään ennen segmentin käyttöönottoa, onko fyysisen tason asennuksessa virheitä. Jos virheitä havaitaan, se osoittaa mitä ne ovat, missä ne ovat ja kuinka ne voidaan korjata. Näin säästetään aikaa ja rahaa asennuksen aikana. FDH-1-laitetta voidaan käyttää myös tarkistamaan nykyisiä kaapeleita sen määrittämiseksi, ovatko ne sopivia kenttäväyläasennukseen. Tämän lähestymistavan avulla voidaan säästää huomattavasti kaapelointikustannuksissa ja vaadittavassa työmäärässä, kun tavoitellaan kenttäväylän luotettavaa toimintaa. Nykyisissä asennuksissa FDH-1 voi tarkistaa kielekeliitosten oikosulkusuojauksen. Tätä suositellaan erityisesti useita vuosia vanhoissa kenttäväyläasennuksissa, joissa voi jo esiintyä ongelmia.

Mobiiliasiantuntija

Uusi FDH-1-kämmentietokone helpottaa käyttöönottoprosessia ja varmistaa kenttäväyläasennuksen laadunvarmistuksen yksinkertaisuuden. Mobiililaitetta on erittäin helppo käyttää ja sen ratkaiseva etu on, että siihen ei vaadita aikaisempaa teknistä tietämystä. Laite on aivan yhtä käyttäjäystävällinen kuin tunnettu ja luotettava yleismittari, mutta sen avulla voidaan tehdä paljon enemmän. Siihen on esimerkiksi integroitu asiantuntijajärjestelmä, joka tulkitsee mitatut arvot ja näin se voi havaita virheitä ja päätellä tarkasti, missä ne ovat. Kun virheet on havaittu, se tarjoaa myös yksinkertaisen korjaussuunnitelmaohjeen. Tämän asiantuntijajärjestelmän lisäksi käyttöönoton ohjattu toiminto valintaikkunoilla varmistaa kämmentietokoneen helpon käytettävyyden. Ohjattu toiminto vertailee asennusta kenttäväyläohjeisiin ja -määritelmiin ja näin takaa tavoitteen/todellisuuden vertailun. Tarvittaessa ohjattu toiminto voi luoda asiakirjoja säilytysmuodossa, jotka voidaan ladata USB-portin kautta. Testiseloste voidaan myös ladata uudelleen myöhemmin ja sitä voidaan käyttää vertailumittauksiin.

Uusi Pepperl+Fuchsin kenttäväylädiagnostiikan FieldConnex-kämmentietokone tekee kenttäväylän asennuksesta mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista ja tarjoaa ihanteellisen perustan häiriöttömälle toiminnalle ja prosessointilaitteiden maksimaalisen saatavuuden. The FDH-1 on hyväksytty käytettäväksi kaikilla vaarallisilla alueilla ja kaikentyyppisissä räjähdyssuojauksissa.

Tekniset tiedot ja lisäsovellusesimerkit ovat saatavana osoitteessa: www.pepperl-fuchs.com/fdh

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan