www.engineering-suomi.com
Schneider Electric News

EcoStruxure for eMobility lataa sähköautot älykkäästi kotona ja työpaikalla

Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on valmistautunut vastaamaan sähköautojen latauspisteiden määrän kasvuun kiinteistöissä. Viime vuosina sähköautokanta on kasvanut Suomessakin voimakkaasti, ja vuoteen 2030 mennessä arviolta 70 % sähköautojen lataamisista tehdään asuinkiinteistöissä sekä liike- ja teollisuusrakennuksissa1.

EcoStruxure for eMobility lataa sähköautot älykkäästi kotona ja työpaikalla
  • EcoStruxure™ for eMobility mahdollistaa energiankäytön tehokkaan hallinnan ja hyödyntää myös pilvipohjaisia ratkaisuja sähköautojen latausinfrastruktuurin optimoinnissa.
  • Sähköautojen EVlink™ Pro AC -latausasema mahdollistaa luotettavan, joustavan ja kestävän älylatauksen kiinteistöissä.
  • EVlink™ Home -latausasema sekä vuoden 2022 aikana julkaistava EVlink™ Home Smart voidaan asentaa kotiin sen sähköjärjestelmän sallimissa puitteissa.
  • EVlink Home Smart -latausasema toimii yhdessä Wiser-älykotijärjestelmän kanssa.

Schneider Electricin uusi lanseeraus EcoStruxure for eMobility on kokonaisvaltainen ratkaisu sähköautojen lataamiseen niin työpaikoilla, liiketiloissa kuin kotona. Sen avulla voidaan rakentaa luotettava ja energiatehokas sähköautojen latausinfrastruktuuri. Modulaariset ja skaalautuvat älyratkaisut auttavat optimoimaan sähkökustannuksia ja varmistamaan energian saatavuuden kiinteistöissä eri aikoina.

– EcoStruxure for eMobility -tuotteista muodostuu fokusoitunut kokonaisratkaisu. Kiinteistönhallinnassa pelkkä latauspisteiden asentaminen ei riitä, vaan latausinfrastruktuurin suunnittelussa pitää aina huomioida myös esimerkiksi kiinteistöjen sähkönjakelu ja kuormanhallinta. Kiinteistönomistajille onkin tärkeää varautua sähköautojen latausinfran kasvavaan kysyntään, Schneider Electricin eMobility Business Development Manager Otto Kahra korostaa.

– EcoStruxure for eMobility -kokonaisuus ei lukitse kiinteistönomistajia yksittäisiin ratkaisuihin vaan tarjoaa joustavia ja muokattavia mahdollisuuksia sähköautojen latauksen älykkääseen ja hiilineutraaliin toteuttamiseen. Sähköautojen tulevaa määrää ja tarvetta on vaikea tietää tarkasti tällä hetkellä, mutta kun ratkaisut tehdään kunnolla, ne skaalautuvat helposti tarpeiden muuttuessa, Kahra kertoo.

Hyvä esimerkki joustavasta ratkaisusta on Schneider Electricin EcoStruxure EV Charging Expert, joka on latauksen kuormituksen hallintaan kehitetty järjestelmä. Sen avulla sähköautoinfrastruktuuria voidaan hallita tehokkaasti ja latausasemille saadaan jaettua virtaa älykkäästi reaaliajassa. EV Charging Expertin avulla voidaan välttää esimerkiksi kiinteistön sähköliittymän suurentaminen ja muut suuret muutostyöt.

EVlink Pro AC -latauspisteet kiinteistöihin ja koteihin
Schneider Electric lanseerasi aiemmin tänä vuonna EVlink Pro AC -mallin, joka on sähköautojen lataukseen tarkoitettu seuraavan sukupolven latausasema. EVlink Pro AC:n ansiosta sähköautojen latauksen energiankulutus ja tehokkuus ovat optimaalisia ja käyttökokemus on saumaton kaikille sähköautojen latauspisteiden kanssa toimiville aina asentajista käyttäjiin ja kiinteistönomistajiin.

EVlink Pro AC ja EVlink Pro AC Metal ovat erittäin luotettavia, joustavia ja kestäviä. Tuotteet on testattu ja sertifioitu, ja ne täyttävät tiukat ISO- ja IEC-standardit, muun muassa uusimman IEC 61851 -standardin version 3. Skaalautuvan ja modulaarisen rakenteen ansiosta räätälöidyn ratkaisun löytäminen eri käyttökohteisiin on helppoa. EVlink Pro AC on saanut Green Premium™ -sertifioinnin, ja tuotteessa on otettu huomioon kestävän kehityksen näkökulma niin valmistuksen kuin elinkaarenkin osalta.


EcoStruxure for eMobility lataa sähköautot älykkäästi kotona ja työpaikalla

EVLink Home tarjoaa helppokäyttöisyyttä koteihin
Schneider Electric on lanseerannut tänä vuonna myös EVlink Home -latauslaitteen. Sähköautojen lataamiseen tarkoitettu EVlink Home voidaan liittää kotiin ilman, että kodin muu sähköjärjestelmä ylikuormittuu. Latauslaite on helppo asentaa seinään tai muuhun luonnolliseen paikkaan, missä autoa säilytetään.

Älykodissa sähköauton latausasema on luonnollinen osa muuta kodin älyjärjestelmää. Niinpä tarjolla on myös EVlink Home Smart -mallisto, joka toimii suoraan Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmän kanssa.

– Kaikista kodeista voidaan tehdä älykoteja, ja sähköauton latausratkaisut ovat luonnollinen osa niitä. Wiser-sovelluksella voidaan hallita älykodin toimintoja kokonaisvaltaisesti aina valaistuksen, lämmityksen ja muiden toimintojen ohjauksesta sähköauton lataukseen. Asukkaalla ei ole tarvetta ladata monia sovelluksia, vaan kaikki hoituu yhdestä paikasta. Älykoti tuo asukkaalleen mielenrauhaa ja helppo käytettävyys parantaa arjen sujuvuutta, Kahra sanoo.

www.se.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan