www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Dynaaminen kaltevuusanturi ainutlaatuisella kulmastabiilisuudella

Oletko koskaan yrittänyt asettaa kuvaa seinälle vaakasuoraan vatupassin avulla? Kyllä, se on helppoa - vatupassin kupla osoittaa, milloin kuva on vaakasuorassa. Oletko koskaan yrittänyt pitää pyöräkuormaajan kauhaa vaakasuorassa kun se kiihdyttää, jarruttaa tai kun se kulkee soratiellä tai kuoppaisella tiellä? Et tietenkään - vatupassi tai edes staattinen kaltevuusanturi ei pysty antamaan mielekästä arvoa tässä tapauksessa!.

Dynaaminen kaltevuusanturi ainutlaatuisella kulmastabiilisuudella

IMU F99 ja J1939

Staattisten kaltevuusanturien äärirajat tulevat nopeasti vastaan, kun niitä käytetään dynaamisesti liikkuvien koneiden, kuten tuuliturbiinien, AGV-laitteiden sekä rakennus-, maa- ja metsätaloudessa käytettävien koneiden kanssa. Tämä johtuu siitä, että staattiset kaltevuusanturit mittaavat kulman muutoksen suhteessa aina samalla akselilla tapahtuvaan putoamiskiihtyvyyteen. Kaikki ylimääräiset kiihtyvyydet, jotka aiheutuvat esimerkiksi jarrutuksesta tai kuopan ylitse kulkemisesta, aiheuttavat merkittäviä häiriöitä ja tekevät luotettavan kulmamittauksen mahdottomaksi.


Dynaaminen kaltevuusanturi ainutlaatuisella kulmastabiilisuudella
IMU F99 -anturia on käytetty kaivinkoneen puomin kulman mittaamiseen

IMU F99 on dynaaminen kaltevuusanturi, joka on kehitetty erityisesti tämäntyyppisiä sovelluksia varten. Laite perustuu sekä pyörimisnopeuden että kiihtyvyyden mittaukseen kaikissa kolmessa spatiaalisessa suunnassa, minkä jälkeen ne yhdistetään älykkäässä algoritmissa kulma-arvon tuottamiseksi. Tämä mahdollistaa luotettavan kulma-arvon muodostamisen. On kuitenkin selvää, että erilaiset koneet liikkuvat eri tavalla, joten pyörimisnopeuden ja kiihtyvyyden yhdistämistapa on sovitettava kunkin koneen mukaiseksi. Pepperl+Fuchs tarjoaa siksi ainutlaatuisen ja käyttäjäystävällisen säätömenetelmän, jonka avulla asentomittaukset voidaan suorittaa yhdellä ja samalla laitteella, olipa kyseessä sitten pyöräkuormaaja, puskutraktori, nosturi tms.


Dynaaminen kaltevuusanturi ainutlaatuisella kulmastabiilisuudella
IMU F99 -anturia on käytetty pyöräkuormaajan hyötykuorman mittaamiseen

IMU F99 antaa kulmalähdön lisäksi myös kunkin kolmen akselin pyörimis- ja kiihtyvyysnopeudet. Tämän ansiosta tuotetta voidaan käyttää mitä erilaisimmissa sovelluksissa. Laitetta voidaan käyttää esimerkiksi tuuliturbiinien pyörimisnopeuden määrittämiseen. Samalla se voi myös mitata lapojen kiihtyvyyttä, joka voi vaihdella sen seurauksena, että lapoihin muodostuu ei-toivottua jäätä. Tämä mahdollistaa pyörimisnopeuden seuraamisen sekä ennakoivan huollon suorittamisen tuulivoimalalle.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan