www.engineering-suomi.com
NORD Drivesystems

Käyttölaiteratkaisuja jatkuviin kuljettimiin

NORD DRIVESYSTEMS tarjoaa irtotavaran kuljetukseen suorituskykyisiä käyttölaitejärjestelmiä, joiden luotettavuus, turvallisuus ja kestävyys ovat huippuluokkaa. Ne toimivat moitteettomasti vaativimmissakin olosuhteissa.

Käyttölaiteratkaisuja jatkuviin kuljettimiin
Louhoksissa hihnakuljettimien käyttöön tarvitaan suorituskykyisiä teollisuusvaihteita, joita kuuluu NORD DRIVESYSTEMSin valikoimaan.
Kuvalähde: NORD DRIVESYSTEMS


Irtotavaran käsittely asettaa suuria vaatimuksia kuljetinhihnoille ja niiden käyttöteknologialle. Tehtäviin tarvitaan kuljetussuunnaltaan, tilavuusvirraltaan, pituudeltaan ja rakenteeltaan erilaisia kuljettimia. Kestävät ja luotettavat NORD-käyttölaitteet varmistavat keskeytymättömän materiaalivirran. Ne takaavat tarkan, dynaamisen materiaalivirran, jota voidaan ohjata yksilöllisesti.

Hihnakuljettimet ovat kuljetinjärjestelmiä, joita käytetään yleis- ja irtotavaran jatkuvaan kuljetukseen esimerkiksi kaivosteollisuudessa, koneenrakennuksessa tai muovin ja paperin kierrätyksessä. Kuljettimien pituudet, määrät ja nopeudet voivat olla erityisen suuria. Hihnakuljettimissa on jatkuva kumi- tai muovihihna ja vahvistavia vetoelementtejä. Kuljetinhihna kulkee vähintään kahden rummun ylitse, joista vähintään yksi on moottorikäyttöinen ja liikuttaa hihnaa kitkan avulla.

Teollisuusvaihteita erityistarpeisiin
Kestävät ja vähähuoltoiset MAXXDRIVE-teollisuusvaihteet, joissa UNICASE-kotelon laakeroinnit ja tiivistepinnat on koneistettu kerralla, ovat ihanteellisia isoihin hihnakuljettimiin, joilla on suuri kapasiteetti. Uusimman sukupolven MAXXDRIVE® XT on täydennetty sovellusoptimoidulla kaksiportaisella kartiovaihteella. Se on ihanteellinen ratkaisu irtotavara- ja mineraaliteollisuuden hihnakuljetinjärjestelmiin. Sen teho- ja nopeusalue on erityisesti mukautettu vastaamaan kohdealojen tarpeita.

Lieriö- ja kartiovaihteista on saatavana laippa- ja akselikiinnitteisiä malleja, joten ne voi asentaa kuljetinjärjestelmän akselin suuntaisesti tai suoraan kulmaan akseliin nähden. Vaihteet voidaan yhdistää erilaisilla kytkimillä tehokkaaseen jalalliseen IE3-moottoriin, joka on asennettu vaihteen kanssa samalle aluspalkille. Koska useimpiin liittyy pölyn muodostumista, on olemassa räjähdysvaara, jos pöly on tulenarkaa. Tällöin käytetään räätälöidyllä räjähdyssuojauksella varustettuja moottoreita ja vaihdemoottoreita, jotka NORD kokoaa modulaarisesta valikoimastaan kulloistenkin tarpeiden mukaisesti. NORDin käytännöllinen huoltopaketti, suojaustoimenpiteiden ja valvontajärjestelmien yhdistelmä, varmistaa investoinnin toiminnan vaativissakin oloissa, kuten jatkuvassa käytössä, pölyssä ja säiden armoilla.

Käyttölaiteratkaisuja jatkuviin kuljettimiin

Vaativat olosuhteet: Kuljetinhihnoilla varustettujen jatkuvien kuljettimien käyttölaiteratkaisujen on oltava kestäviä.
Kuvalähde: NORD DRIVESYSTEMS


  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan