www.engineering-suomi.com
Alfa Laval News

Alfa Lavalin uusi ThinkTop V20 tuo venttiilien asentotunnistuksen Teollisuus 4.0 -aikakauteen

Alfa Lavalin uusi ThinkTop V20 edustaa hygieenisten venttiilien ohjausyksiköiden uutta sukupolvea, joka edistää prosessiteollisuuden digitaalista muutosta.

Alfa Lavalin uusi ThinkTop V20 tuo venttiilien asentotunnistuksen Teollisuus 4.0 -aikakauteen

Venttiilien asennon valvonnan päivittäminen Teollisuus 4.0 -aikakauteen tuo kilpailuetua. Automatisoinnin, digitalisaation ja reaaliaikaisen tietoliikenteen avulla ThinkTop V20 parantaa prosessinhallinnan luotettavuutta ja tarkkuutta. Samalla säästetään aikaa ja rahaa asennuksesta, käyttöönotosta, käytöstä ja ylläpidosta.

ThinkTop V20 on ensimmäinen aidosti huoltovapaa venttiilin valvontayksikkö, joka ei tarvitse manuaalista säätöä tai ohjelmointia. Laitteen tilan ilmaiseva LED näkyy 360° kaikista suunnista. Yksikön avulla Alfa Lavalin hygieenisten venttiilien tilaa voidaan seurata kätevästi ja reaaliaikaisesti valvomosta. Järjestelmä soveltuu meijeri-, elintarvike- ja juoma-, pesuaine- ja kosmetiikka- ja lääketeollisuuteen sekä monille muille teollisuudenaloille.

Luotettavampi prosessinhallinta
ThinkTop V20 on suunniteltu erityisesti venttiilien on-off-valvonnan digitalisointiin, ja valvontayksikkö on käytännöllinen keino tehostaa venttiilien tilan ja asennon hallinnan luotettavuutta. Alfa Lavalin ThinkTop V -sarjan uusi jäsen luo edellytykset entistä paremmalle prosessin valvonnalle niin, ettei tuotantolaitoksessa tarvitse venttiilien asennon seuraamisessa enää luottaa pelkästään visuaaliseen ja signaalipalautteeseen.

”Intuitiivinen ThinkTop V20 on nopeampi ja älykkäämpi kuin tällä hetkellä saatavilla olevat venttiilien ohjausyksiköt. Se tarjoaa entistä luotettavamman prosessinvalvonnan ja nopean, tarkan ja intuitiivisen käyttöönoton sekä kätevän reaaliaikaisen venttiilien asennon valvonnan. Järjestelmän avulla valvomossa voidaan tarkastella sekä reaaliaikaisia että tallennettuja tietoja. Kaiken kaikkiaan se tuo korvaamatonta ajan ja rahan säästöä, joka on tervetullut apu tuotantolaitosten tehokkuusvaatimusten kannalta,”
 Alfa Lavalin venttiilien ja automaation portfoliopäällikkö Ebbe Bundesen sanoo.

40 % nopeampi käyttöönotto kuin perinteisillä venttiilien ohjausyksiköillä
ThinkTop V20:n käyttöönotto kestää vain muutaman sekunnin: laite vain asennetaan, aktivoidaan ja deaktivoidaan. Live-käyttöönotto on nopeaa ja intuitiivista. Anturit tunnistavat venttiilin tyypin ja koon automaattisesti, kalibroivat ja tallentavat venttiilin avautumis- ja sulkeutumisliikkeen ja saattavat käyttöönoton loppuun ilman manuaalista vuorovaikutusta. Lisäksi venttiilin ohjausyksikkö voidaan vaihtaa helposti prosessin käydessä tuotantoa häiritsemättä. Erikoisosaamista, koulutusta, sovittimia tai erikoistyökaluja ei tarvita. Kuka tahansa osaa asentaa uuden ThinkTop V20:n oikein tai vaihtaa vanhan venttiilin ohjausyksikön hygieniasta, tuottavuudesta ja käytettävyydestä tinkimättä säästäen samalla aikaa ja rahaa.

Edistynyt esteettinen muotoilu ja laaja tietoliikenneprotokollavalikoima
Luotettavaksi tunnettuun ThinkTop V -sarjaan kuuluva ThinkTop V20 on ulkonäön, huoltovapaan kotelon ja 360°:n LED-tilanilmaisimen osalta samanlainen kuin ThinkTop V -sarjan suositut ohjausyksiköt. Kompaktin ja kestävän rakenteen ansiosta se sopii ahtaisiin asennuskohteisiin.

Tuotantolaitos valitsee omiin tarpeisiinsa sopivimman tietoliikenneprotokollan – digitaalinen, AS-rajapinta tai IO-Link. V20 on hermeettisesti suljettu, mikä takaa luotettavat asentolukemat ja estää veden, pölyn ja muiden ei-toivottujen ainesten pääsyn laitteen sisään. IO-Link-kaksipisteyhteysprotokolla yhdistää anturit automaatiojärjestelmään. IO-Link helpottaa keskeisten reaaliaikaisten tietojen lukemista, parantaa diagnostiikkaa ja yksinkertaistaa konfigurointia ja ohjausta ja on Teollisuus 4.0 -yhteensopiva.

Digitalisoidun venttiilien tilan valvonnan avulla tarkempi fokus ydinliiketoimintaan
ThinkTop V20:n reaaliaikainen näkyvyys ja etävalvontaominaisuudet tuovat kilpailuetua hygieenisten venttiilien tilatietoja hyödyntäviin prosesseihin. Nopeamman käyttöönoton ja luottavamman prosessinhallinnan ansiosta V20 ylittää perinteisten venttiilin asentoilmaisimien suorituskyvyn.

Lisätietoja: www.alfalaval.com/thinktop-v20.

www.alfalaval.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan