www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n liikekuularuuveilla on paljon kysyntää

Liikeruuvit ovat suosittuja teollisuudessa kustannustehokkaana vaihtoehtona tarkkuushiotuille kuularuuveille. Valmistusprosessi on ihanteellinen sovelluksiin, joissa ei vaadita hiotun kuularuuvin korkeaa tarkkuutta, mutta joiden on silti siirrettävä lineaarisia kuormia luotettavasti ja tarjottava nopea mutta tarkka paikannus. Tällaisissa sovelluksissa NSK:n kuljetuskäyttöön soveltuvat kuularuuvit - PR/LPR- ja BS Interchangeable -sarjat - ovat erittäin kysyttyjä.

NSK:n liikekuularuuvit ovat täydellinen lineaariliikejärjestelmä esimerkiksi puuntyöstöön, metallilevytyöstöön, pakkaustoimintoihin, poiminta- ja sijoitusjärjestelmiin, automatisoituihin siirtoyksiköihin ja niin edelleen. Sekä PR/LPR- että BS Interchangeable -sarjat pystyvät nopeisiin kierrosaikoihin, kiitos korkean pyörimisnopeuden 160 000 dn (jopa 5000 rpm). Tarkkuudesta ei ole suuresta nopeudesta huolimatta tingitty, sillä molempien kuularuuvien tarkkuusluokka on Ct7.

PR/LPR- ja BS Interchangeable -kuularuuvien lisäominaisuuksiin kuuluu NSK:n innovatiivinen »end deflector» -kuulanpalautusjärjestelmä, joka helpottaa edellä mainitun korkean nopeuden saavuttamisessa. »End deflector» ja sen optimoitu (pehmeä) kuulan kierrätysratkaisu myös vähentää melupäästöjä puoleen tavanomaisiin järjestelmiin verrattuna.

Toinen etu on NSK:n valinnainen K1-voiteluyksikkö. Tämä uraauurtava voitelujärjestelmä rasvaa kuularuuvia koko sen käyttöiän ajan, mikä tekee siitä kestävän ja ympäristöystävällisen tavan tarjota pitkäaikainen ja huoltovapaa toiminta. Yhdessä rasvanpitävän tiivisteen kanssa K1-yksikkö laskee TCO-kokonaiskustannuksia (Total Cost of Ownership). NSK:n K1-sarja voidaan myös jälkiasentaa sovelluksiin.

NSK:n LPR/PR-sarjan kuularuuvit on esijännitetty ja koottu valmiiksi (kompakti mutteri on jo asennettu akselille esijännityksen asettamiseksi). Näitä suosittuja kuularuuveja on saatavana jopa 4 metrin pituisina, ja ne toimivat ilman välystä.

NSK:n BS Interchangeable - kuularuuvisarjan tärkein ominaisuus on erikseen saatavana oleva akseli ja mutteri, joita voidaan yhdistellä vapaasti keskenään (alle 20 µm:n välys), mikä helpottaa asennusta. Se, että muttereita ja akseleita voidaan yhdistellä keskenään vapaasti, tarkoittaa myös sitä, että koneenrakentaja tai valtuutettu NSK-jälleenmyyjä voi leikata kuularuuvin tarpeen mukaan haluttuun pituuteen. Tuloksena on parempi joustavuus ja DIN-vaatimusten mukaisten kuularuuvien nopea saatavuus halutuissa mitoissa (maksimi 2 m), esimerkiksi erikoiskoneisiin tai prototyyppeihin.

Näiden kahden NSK:n tarkkuusvalssatun kuularuuvisarjan teknisten ja suorituskykyisten ominaisuuksien ansiosta koneenrakennusyhteisö kaikkialla Euroopassa voi jatkaa nopean ja tarkan lineaarisen liikkeen hyödyntämistä. Lisäksi kuularuuvien luontainen laatu takaa luotettavan ja toistettavan asemoinnin, joka parantaa tuotemerkin mainetta ja auttaa kasvattamaan sen markkinaosuutta.

1) NSK:n LPR/PR-sarjan kuularuuvit ovat esijännitettyjä ja valmiiksi koottuja


NSK:n liikekuularuuveilla on paljon kysyntää

2) NSK:n BS Interchangeable – kuularuuvisarjan tärkein ominaisuus on erikseen saatavana oleva akseli ja mutteri
  

NSK:n liikekuularuuveilla on paljon kysyntää
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan