www.engineering-suomi.com
Seco Tools

Seco suuntaa kohti kestävää tulevaisuutta ja kierrätettäviä pakkauksia

Seco on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen pyrkiessään 90 prosentin kiertotalousasteeseen vuoteen 2030 mennessä ja hiilineutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Yhtenä merkittävänä toimena kohti kestävää toimintaa Seco vaihtaa tuotepakkauksensa kierrätysmateriaaleista valmistettuihin pakkauksiin. ”Jos haluamme harjoittaa kestävää liiketoimintaa, meidän on toimittava talouden, ympäristön ja yhteiskunnan kannalta vastuullisesti ja samalla hyödynnettävä kestävän kehityksen mahdollisuuksia arvoketjussamme”, sanoo Secon kestävästä toiminnasta sekä ympäristö-, terveys- ja turvallisuustoimista vastaava johtaja Maria Blomqvist.


Toimenpide on osa jatkuvaa työtä kohti kestävää toimintaa aktiivisella ja rakentavalla tavalla. Seco pyrkii kierrättämään mahdollisimman paljon raaka-ainetta ja parantamaan valmistusprosessien tehokkuutta. Näiden toimien ansiosta jätteen määrä vähenee jatkuvasti ja energian- ja vedenkulutus tehostuu. ”Pyrimme vakiinnuttamaan asemamme vastuullisena valmistajana ja toimimaan määrätietoisesti kestävän toiminnan eteen. Tästä syystä olemme vaihtamassa tuotepakkaukset ja pakkausmateriaalit kestäviin pakkauksiin, jotka on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista”, kertoo Secon tuotepakkausjohtaja Eva Söderberg. ”Kestävä kehitys on osa visiotamme ja jokaista strategista peruspilariamme. Toimimme kohti neljää tavoitetta, jotka ohjaavat kestävää toimintaamme. Pyrimme toimimaan kestävän kehityksen roolimallina alallamme, lisäämme tuotekiertoa edistämällä kiertotaloutta, pienennämme ilmastovaikutustamme ja asetamme turvallisuuden ensisijalle, koska työntekijämme ovat arvokkain resurssimme.”

Vähemmän päästöjä uusilla tuotepakkauksilla
Uudet ympäristöystävälliset pakkaukset korvaavat aiemmat, vuodesta 2008 asti käytössä olleet kääntöterien pakkaukset, jotka on valmistettu ensiömateriaalista. Uudet pakkaukset valmistetaan kierrätysmateriaalista, joka on pääasiassa kotitalouksien hävitetyistä muovipakkauksista valmistettua muovia. Kierrätysmuovin lisääntynyt käyttö tehostaa kestävää toimintaa vähentämällä hiilipäästöjä ja vie Secoa kohti 90 prosentin kiertotalousastetta vuoteen 2030 mennessä.

Vuonna 2021 kääntöteräpakkauksiin käytettiin noin 122 tonnia ensiömuovia, ja prosessi tuotti noin 173 tonnia hiilidioksidia. Täyskovametallisten työkalujen pakkausprosessi puolestaan tuotti noin 35 tonnia hiilidioksidia. Vuoden 2023 lyhytaikainen tavoite on muuntaa 17 tonnia kierrätettäväksi materiaaliksi tuotepakkauksiin, joka vastaa 14:ää prosenttia käytetystä kokonaismäärästä. Vuonna 2024 määrä nousee 99 tonniin tai 81 prosenttiin. Seco säästää noin 131 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2021 verrattuna korvaamalla ensiömuovin kierrätysmateriaalilla.

Kierrätysmateriaalien ansiosta kääntöteräpakkausten väri muuttuu valkoisesta tummanharmaaksi, joka on kestävän toiminnan kannalta paras vaihtoehto.

Pakkaukset täysin kierrätettävää materiaalia
Tähän asti Seco on käyttänyt valkoisia, kartonkisia pakkauslaatikoita, jotka on päällystetty liinapintapaperilla – materiaalilla, joka edellyttää ylimääräistä valkaisuprosessia ja tuottaa näin jätettä ja aiheuttaa ympäristöhaittoja. Secon valkoisten laatikoiden keskimääräinen kierrätettyjen raaka-aineiden määrä on 77,2 %, kun taas uudet ruskeat laatikot on valmistettu sataprosenttisesti kierrätettävistä materiaaleista.

Seco ottaa Aasian ja Tyynenmeren alueen jakelukeskuksessaan käyttöön uudet pakkaukset, jotka on valmistettu täysin kierrätettävistä materiaaleista, ja lakkaa käyttämästä 77,2-prosenttisesti kierrätettävistä materiaaleista valmistettuja pakkauksiaan. Yhdysvaltain jakelukeskuksessa kierrätettävän materiaalin osuus nousee 20 prosentista 100 prosenttiin, ja Kiinan jakelukeskuksessa siirrytään valkoisesta kierrätyspaperista ruskeaan kierrätyspaperiin, mikä eliminoi valkaisuprosessin.

Vuodesta 2020 lähtien laatikoiden täyttömateriaalina on käytetty paperitäytettä kuplamuovin sijaan. Uusissa ruskeissa laatikoissa on musta Seco-mustelogo, joka on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin sinisen logon tulostaminen valkoisiin laatikoihin. ”Pakkauksista syntyy vuosittain paljon jätettä. Tämän kierteen katkaisu on yksi tavoitteistamme. Haluamme, että pakkauksemme ovat osa kestävää kiertotaloutta. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja, materiaaleja ja prosesseja varmistaaksemme, että yrityksemme voi saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteensa”, sanoo Maria Blomqvist.


Seco suuntaa kohti kestävää tulevaisuutta ja kierrätettäviä pakkauksia
Seco New Sustainable Packaging for Inserts

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan