www.engineering-suomi.com
Parker News

Parkerin uusi kuorma-auton irtikytkettävä kaksoisvirtauspumppu säästää polttoainetta ja pienentää elinkaarikustannuksia

Parker Hannifin on tuonut markkinoille F4-sarjan, irrotettavan kaksoisvirtaustrukkipumpun, innovaationa mobiilihydrauliikan markkinoille.

Parkerin uusi kuorma-auton irtikytkettävä kaksoisvirtauspumppu säästää polttoainetta ja pienentää elinkaarikustannuksia

Uusi F4-hydraulipumppu yhdistää suosittujen F2-kaksoisvirtauspumppujen ja kiinteiden F3-aksiaalimäntäpumppujen tekniikat. Tuloksena on yksinkertainen ja joustava ratkaisu ajoneuvoille, jotka edellyttävät erillisiä, kapasiteetiltaan erilaisia virtauksia. Pumpulle on monenlaisia käyttötarkoituksia esimerkiksi suolanlevittimissä, koukkulavoissa, metsänostureissa, viemäriautoissa, lumiauroissa ja monissa muissa ajoneuvoissa.

Patentoidun kytkintoiminnon avulla käyttäjä voi kytkeä ja vapauttaa pumpun dieselmoottorista liikkeessä ja moottoria sammuttamatta. Hänen tarvitsee vain painaa kojelaudassa olevaa kytkintä. Näin voidaan merkittävästi pienentää sekä polttoainekuluja että hiilidioksidipäästöjä.

Jos esimerkiksi uudella F4-sarjan pumpulla varustettua kuorma-autoa (jossa on koukkulava ja irrotettava lumiaura) käytetään ensimmäisen kuukauden aikana 260 tunnin ajan, ja tästä ajasta voimanulosotto (PTO) on käytössä vain 56 tunnin ajan, tarvitaan noin 1,2 kW/h vähemmän virtaa, kun pumppu on kytketty irti. Tämä vastaa noin 50 litran polttoainesäästöjä pelkästään tämän yhden kuukauden aikana, ja vuoden mittaan mahdolliset säästöt saattavat olla jopa yli 600 litraa (varsinkin kun lumiaura on käytössä vain muutaman kuukauden ajan). Näin ollen myös hiilidioksidipäästöt pienenevät noin 1,8 tonnia.

Lisäksi kytkintoiminto vähentää pumpun kulumista, minimoi kalliiden seisokkien riskin ja pienentää samalla melupäästöjä.

Lue lisää F4-pumppusarjasta osoitteessa: https://ph.parker.com/fi/fi/axial-piston-fixed-pumps-series-f4.

www.parker.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan