www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n uudet kuularuuvit valokeilassa EMO 2023 -messuilla

Olipa kyseessä jyrsintä, poraus, sorvaus, hionta, kipinätyöstö tai taivutus, työstökoneiden prosessit ovat vain niin hyviä kuin niiden osat.


NSK:n kuularuuvien luontainen laatu ja suorituskyky ovat jo vuosikymmenien ajan täyttäneet työstökoneiden nopeus- ja tarkkuusvaatimukset tarjoten samalla hiljaisen toiminnan ja energiankulutuksen minimoinnin. EMO Hannover 2023 (18.–23. syyskuuta) tarjoaa NSK:lle tilaisuuden esitellä viimeisimmät edistysaskeleensa tällä tärkeällä teknologia-alueella. Yrityksen 120 m2:n osastolla (osasto C42, halli 7) on esillä useita kuularuuveja, jotka tekevät messudebyyttinsä Euroopassa.

Uusien kuularuuvien joukossa on NSK:n seuraavan sukupolven tarjonta korkean tarkkuuden työstökoneisiin. Koska NSK:n seuraavan sukupolven kuularuuvit vähentävät liikevirheitä eikä niissä esiinny ”second glitch” -ilmiötä, ne parantavat tuottavuutta mahdollistamalla paremman pintakäsittelylaadun ja vähentämällä tarvetta jälkikiillotustoimenpiteille tai poistamalla ne kokonaan muottien ja muottipintojen työstössä sekä muissa korkeaa tarkkuutta vaativissa sovelluksissa. Lisäksi vääntömomentin pieneneminen voimansiirrossa tuo merkittäviä energiansäästöjä.

NSK:n seuraavan sukupolven kuularuuvit poistavat toisen neljänneksen häiriöpiikin lähes kokonaan, mikä puolestaan poistaa tarpeen kompensointiin parametrien säätämisen avulla. Itse asiassa kitkavaihtelun vähentäminen jopa 20 prosentilla pienentää osaltaan myös ensimmäisen piikin korkeutta.

Toinen uutuus osastolla ovat NSK:n matalan lämpötilan kuularuuvit. Tämän innovatiivisen tuotteen ominaisuuksiin kuuluu kitkahäviö/lämmöntuotanto, joka on noin 45 % pienempi kuin yhtä jäykissä konventionaalisissa järjestelmissä. Tämä auttaa käyttäjiä säilyttämään paikannustarkkuuden. Uudet matalan lämpötilan kuularuuvit vähentävät myös energiankulutusta vähentämällä jäähdytystarvetta tai eliminoimalla sen kokonaan. Lisäetuna tuote tarjoaa noin 65 % pienemmän dynaamisen esijännitysmomentin kuin yhtä jäykät konventionaaliset tuotteet.

Toinen messuilla esiteltävä uusi kuularuuvi on yhtiön superpitkäikäinen HFT-kuularuuvisarja, joka on tarkoitettu korkean kuormituksen käyttösovelluksiin. Tämä innovatiivinen tuotesarja tarjoaa jopa kaksinkertaisen käyttöiän konventionaalisiin kuularuuveihin verrattuna, mikä johtuu suurelta osin kuormituksen jakautumisen optimoinnista kuulapiirin eri kohdissa. Tämä erittäin pitkäikäinen sarja säästää resursseja pitkän käyttöiän ja koneiden koon pienentämisen ansiosta, ja se sopii täydellisesti 100% sähkökäyttöisiin työstökoneisiin, esimerkkeinä ruiskuvalukoneet ja servopuristimet.

NSK täydentää EMO-messuilla erittäin pitkäikäistä HTF-sarjaansa S-HTF-mallistolla, jossa hyödynnetään yhtiön omaa Tough Steel -terästä. Tästä on hyötyä sovelluksissa, jotka altistuvat korkealle kuormitukselle ja epäpuhtauksille. Sarja tarjoaa noin 2,2 kertaa pidemmän väsymiskeston ja jopa 1,8 kertaa korkeamman kuormituskestävyyden kuin konventionaaliset ratkaisut, ja se on maailman ensimmäinen kuularuuvisovellus, jossa käytetään Tough Steel -teknologiaa.

Muualla osastolla NSK esittelee erittäin kestäviä kuularuuveja, joissa on erityinen kulumispinnan pintakäsittely, joka vähentää kulumista ja mahdollistaa pidemmät huoltovälit jopa lyhyen iskunpituuden sovelluksissa. Yritys esittelee myös DIN-standardin kokovaatimusten mukaiset nopeat ja hiljaiset kompaktit kuularuuvit. Tämä takaa, että niiden mitat ja toleranssiluokat sopivat eurooppalaisiin työstökonesovelluksiin.

Toinen EMO-messuilla esillä oleva painopistealue ovat lineaariset ohjaimet, erityisesti uusi pitkäikäinen DH/DS-sarja, joka tarjoaa yli kaksi kertaa pidemmän lineaarisen matkan kuin yrityksen konventionaalinen NH/NS-ratkaisu. NSK esittelee myös vakiintuneet RA-sarjan rullaohjaimet, joissa on erittäin pölynkestävät tiivisteet, jotka estävät epäpuhtauksien pääsyn ohjaimien sisään.

EMO-messuilla esiteltäviin NSK:n laakereihin kuuluvat myös erittäin nopeat ja suuren kuormituskapasiteetin ROBUSTDYNA-viistokuulalaakerit. Näissä ensimmäistä kertaa Euroopassa esiteltävissä laakereissa käytetään suurempia laakerikuulia, mikä kasvattaa niiden maksimikuormituskapasiteettia jopa 15 prosenttia edellisen sukupolven ratkaisuun verrattuna.

Vielä yksi messuilla esiteltävä tuote on NSK:n ROBUSTGRD-rasva, joka vähentää takertelua ja sopii käytettäväksi erittäin nopeiden karojen laakereissa.

Messuvieraat voivat tutustua myös viistokuulalaakerien SURSAVE (TSR) -laakeripitimeen, joka vähentää energiankulutusta, käyntilämpötilaa, tärinää ja melua työstökoneiden karoissa. NSK:n supertarkkuuslaakerit ja suurnopeusmoottoreihin tarkoitetut laakerit täydentävät työstökoneisiin tarkoitettua valikoimaa, samoin kuin robotteihin tarkoitetut ohuet viistokuulalaakerit.

1) NSK S-HTF-sarja on maailman ensimmäinen kuularuuvisovellus, jossa käytetään Tough Steel -teknologiaa


NSK:n uudet kuularuuvit valokeilassa EMO 2023 -messuilla

2) NSK:n erittäin kestävien kuularuuvien kulumispinnassa käytetään erityistä kulumista vähentävää pintakäsittelyä


NSK:n uudet kuularuuvit valokeilassa EMO 2023 -messuilla

3) NSK:n DIN-standardin mukaiset kuularuuvit takaavat, että niiden mitat ja toleranssiluokat sopivat eurooppalaisiin työstökonesovelluksiin


NSK:n uudet kuularuuvit valokeilassa EMO 2023 -messuilla

4) NSK:n uusi DH/DS-sarja tarjoaa yli kaksi kertaa pidemmän lineaarisen matkan kuin yrityksen konventionaaliset NH/NS-lineaariohjaimet


NSK:n uudet kuularuuvit valokeilassa EMO 2023 -messuilla

5) NSK:n uusissa ROBUSTDYNA-laakereissa käytetään suurempia laakerikuulia, jotka kasvattavat maksimikuormituskapasiteettia jopa 15 %


NSK:n uudet kuularuuvit valokeilassa EMO 2023 -messuilla

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan