www.engineering-suomi.com
NSK

NSK esittelee uusimmat lineaariohjaimensa EMO 2023 -messuilla

Porauksen, jyrsinnän ja hionnan kaltaiset prosessit edellyttävät lineaarisia ja pyöriviä liikeratkaisuja, jotka tarjoavat vaikuttavan suorituskyvyn ja poikkeuksellisen laadun. Näiden tekijöiden vuoksi suuret työstökonevalmistajat luottavat NSK:n asiantuntemukseen ja osaamiseen. Yrityksen menestys tällä alalla perustuu neljään ydinteknologiaan: tribologia, materiaalit, simulointi ja mekatroniikka. EMO Hannover 2023 -messujen (18.-23. syyskuuta) hallin 7 osastolla C42 esitellään muun muassa NSK:n uusimpia lineaariohjaimia. NSK:n lineaariohjaimet hyödyntävät yhtiön neljää ydinteknologiaa, ja ne tarjoavat vaativien työstösykli- ja tarkkuusvaatimusten täyttämiseen tarvittavan nopeuden ja jäykkyyden.

Keskipisteenä NSK:n lineaarijohteiden esittelyssä on uusi pitkäikäinen DH/DS-sarja. Maailman johtavan dynaamisen kuormitusluokituksen ansiosta DH/DS-sarja tarjoaa yli kaksi kertaa pidemmän lineaarisen matkan kuin yrityksen konventionaaliset NH/NS-lineaariohjaimet. Tuote helpottaa myös laitteiden pienentämistä mahdollistamalla pienempien lineaarijohteiden käytön. Pienentäminen puolestaan vähentää painoa ja säästää energiaa.

Lineaarijohteilta vaaditaan jatkuvasti yhä korkeampaa luotettavuutta, ja vastatakseen tähän kysyntään NSK käyttää DH/DS-sarjassa yrityksen omaa TF ”Tough” -lämpökäsittelyteknologiaa. TF-teknologia on ainutlaatuinen lämpökäsittely, jolla kontrolloidaan teräkseen jäävän austeniitin määrää ja pidennetään näin sen väsymiskestoa.

Tämän tekijän kontrollointi pehmentää lommojen ääriviivoja, jotka syntyvät, kun kuula tai rulla painaa kulumispintaa vasten laakerin ulkopuolista materiaa (epäpuhtauksia/hiukkasia). Tämä vähentää alueita, joihin rasitus saattaisi keskittyä, mikä puolestaan vähentää pinnan hilseilyä ja pidentää lineaarista matkaa.

Toinen näyttelyssä esiteltävä innovatiivinen ratkaisu on NSK:n hyväksi todetut RA-sarjan rullaohjaimet, joissa on erittäin pölynkestävät tiivisteet, jotka estävät epäpuhtauksien pääsyn liukukiskon alapuolelta ja parantavat huomattavasti luotettavuutta haastavissa käyttöolosuhteissa.

Optimoitu tiivistehuulten muotoilu ja erittäin kulutusta kestävät materiaalit tarkoittavat, että RA-sarjan rullaohjaimet tarjoavat korkean tiivistyskyvyn pitkäksi aikaa. Epäpuhtaissa ympäristöissä näiden ohjaimien käyttöikä on kaksinkertainen konventionaalisiin tuotteisiin verrattuna. Kohteissa joissa ohjaimet asennetaan ylösalaisin, käyttäjät voivat nauttia neljä kertaa pidemmästä käyttöiästä, joskus vieläkin pidemmästä, yhdistämällä V1-tiiviste koko liukukappaleen alapinnan peittävän V1-pohjatiivisteen kanssa.

Jatkaen lineaarisen liikkeen teemaa NSK esittelee EMO-messuilla jatkuvasti laajenevaa kuularuuvivalikoimaansa, johon kuuluu yhtiön seuraavan sukupolven tarjonta esimerkiksi muottien valmistuksessa käytettäviin korkean tarkkuuden työstökoneisiin. Seuraavan sukupolven kuularuuvit vähentävät liikevirheitä eikä niissä esiinny ”second glitch” -ilmiötä. Tämä vähentää jälkikiillotuksen tarvetta tai poistaa sen kokonaan.

Osastolla esitellään useita uusia tuotteita, mm. NSK:n matalan lämpötilan kuularuuvit, joiden kitkahäviöt ovat noin 45 % pienemmät kuin konventionaalisten järjestelmien. Uutta ovat myös yhtiön erittäin pitkäikäiset HFT-kuularuuvit, jotka on tarkoitettu korkean kuormituksen käyttösovelluksiin ja joiden käyttöikä on jopa kaksi kertaa pidempi kuin konventionaalisten vaihtoehtojen.

Muita esiteltäviä kuularuuveja ovat: S-HTF-mallisto, jossa hyödynnetään NSK:n omaa Tough Steel -terästä, joka kuularuuveja kestämään korkeaa kuormitusta ja epäpuhtauksia; erittäin kestävät kuularuuvit, joissa on erityinen kulumista vähentävä kulumispinnan pintakäsittely; sekä nopeat ja hiljaiset DIN-standardin mukaiset kuularuuvit.

Myös laakerit ovat näkyvästi esillä osastolla, muun muassa erittäin nopeisiin käyttöihin, korkean kuormituskapasiteetin ROBUSTDYNA-viistokuulalaakerit tekevät messuilla ensiesiintymisensä Euroopassa. Nämä innovatiiviset uudet laakerit sopivat erinomaisesti työstökoneiden karoihin. Pitkän väsymiskestonsa ansiosta ne mahdollistavat sekä raskaat leikkuut että korkeat nopeudet.

Toinen uusi esiteltävä tuote on ROBUSTGRD-rasva, joka vähentää takertelua viisi kertaa paremmin kuin yrityksen konventionaaliset tuotteet.

Muita kiinnostavia esiteltäviä tuotteita ovat NSK:n SURSAVE (TSR) -laakeripidin viistokuulalaakereille. Tämä lisää energiasäästöjä työstökoneiden karoissa ja tarjoaa alhaisen NRRO-arvon (non-repeatable runout) sekä korkean nopeuden. Erilaiset NSK:n supertarkkuuslaakerit ja suurnopeusmoottoreihin tarkoitetut laakerit täydentävät työstökoneisiin tarkoitettua valikoimaa. Yritys esittelee myös sen robotteihin tarkoitettuja ohuita viistokuulalaakereita.

1) NSK:n uusi DH/DS-sarja tarjoaa yli kaksi kertaa pidemmän lineaarisen matkan kuin yrityksen konventionaaliset NH/NS-lineaariohjaimet


NSK esittelee uusimmat lineaariohjaimensa EMO 2023 -messuilla

2) NSK S-HTF-sarja on maailman ensimmäinen kuularuuvisovellus, jossa käytetään Tough Steel -teknologiaa
 

NSK esittelee uusimmat lineaariohjaimensa EMO 2023 -messuilla

3) NSK:n erittäin kestävien kuularuuvien kulumispinnassa käytetään erityistä kulumista vähentävää pintakäsittelyä
 

NSK esittelee uusimmat lineaariohjaimensa EMO 2023 -messuilla

4) NSK:n DIN-standardin mukaiset kuularuuvit takaavat, että niiden mitat ja toleranssiluokat sopivat eurooppalaisiin työstökonesovelluksiin
 

NSK esittelee uusimmat lineaariohjaimensa EMO 2023 -messuilla

5) NSK:n uusissa ROBUSTDYNA-laakereissa käytetään suurempia laakerikuulia, jotka kasvattavat maksimikuormituskapasiteettia jopa 15 %


NSK esittelee uusimmat lineaariohjaimensa EMO 2023 -messuilla

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan