www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Ammoniakki tarjoaa ratkaisun tulevaisuuden globaalia vetyinfrastruktuuria varten

Sähköistämisen kasvun ohella vedyllä on ratkaiseva rooli energiamurroksen avaintekijänä. Tämä koskee kaikkea energian pitkäaikaisesta varastoinnista aina kaikkien fossiilisten polttoaineiden korvaamiseen molekyylitasolla. Valitettavasti Saksan kansallinen tuotanto ei riitä kattamaan koko tulevaa kysyntää. Tällä hetkellä oletuksena on, että tuonnin osuus tulee olemaan 60–70 prosenttia.


Vetyä kuljetetaan laivoilla, mikä muodostaa ongelman. Esimerkiksi nesteytys kuluttaa paljon lisäenergiaa. Muita liikennevälineitä ei kuitenkaan ole vielä saatavilla.

Ammoniakin kuljetus sen sijaan on vakiintunut prosessi, ja sitä kuljetetaan päivittäin noin 20 miljoonaa tonnia. Tästä syystä tunnetut toimittajat ovat päättäneet tuottaa ammoniakkia yhdistämällä vihreää vetyä ja typpeä sekä kuljettaa sen jälkeen ammoniakki vakiintuneita menetelmiä käyttäen.

Koska aine on myrkyllistä ja räjähdysvaarallista, se vaatii asianmukaisiin turvatoimiin ryhtymistä. Käytetyistä järjestelmistä löytyy Pepperl+Fuchsin tuotteita - kuten K-System-sarjan kytkinvahvistimia, jotka erottavat kenttälaitteet turvallisesti ohjaimista - aina purkamisvarastosta ja lisäkuljetuksesta maata pitkin jatkokäsittelyvaiheisiin. Monenlaisia sulkuja voidaan räätälöidä halutun järjestelmän mukaan. Nykyaikaisessa tiedonsiirrossa käytetään lisääntyvässä määrin Ethernet-APL-kytkimiä, mikä mahdollistaa korkean tiedonsiirtonopeuden suojatussa ympäristössä.

Käytettävissä on antureita, joilla voidaan valvoa suurta määrää venttiileitä ja ilmoittaa niiden asentotiedot.


Ammoniakki tarjoaa ratkaisun tulevaisuuden globaalia vetyinfrastruktuuria varten
Langaton venttiilin asennon valvonta

Latausosoite
https://myconvento.com/public/get_file.php?id=enc2_VkdwSWRIa3daeXRrZDNoMFNESkRaMHRzVjFNeVFUMDk&download=1


Ammoniakki tarjoaa ratkaisun tulevaisuuden globaalia vetyinfrastruktuuria varten
 Vety ja sen johdannaiset korvaavat fossiilisia polttoaineita.

Latausosoite
https://myconvento.com/public/get_file.php?id=enc2_VFRCcVJtcG9aMVIxZUdKcVVXMHZPRzQwVkhOMlFUMDk&download=1


  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan