www.engineering-suomi.com
Steute

sWave.NET: Langattomat kojeistot ja verkot

SPS IPC Drives –messuilla steuten liiketoimintayksikkö Wireless esitteli uuden langattoman kojeistonsa ja myös täysin uuden alustan langattoman kojeiston integrointiin käyttäjän IT-rakenteisiin.

sWave.NET: Langattomat kojeistot ja verkot
"Access Point" -kuvateksti: Kenttätasolla uudet tukiasemat muodostavat langattoman sWave.NET-verkon selkärangan.

Kenttätasolla langaton sWave.NET-verkko helpottaa muuttuvaa viestintää langattomien kytkinlaitteiden ja tukiasemien välillä, jotka toimivat samoin myös reitittimen kanssa. Ne vastaanottavat signaaleja langattomista kytkinlaitteista, niputtavat ne ja lähettävät ne sitten esimerkiksi Ethernet- tai Wi-Fi-verkon kautta yhteen tai useampaan sovelluspalvelimeen.

Tukiasemat (kuvassa) asennetaan lähetyskantaman alueelle ja ne viestivät langattoman kojeiston kanssa. Yksi tukiasema voi hallita noin 100 langatonta kytkintä. Jos sWave.NET-tukiaseman kantaman alueelle tarvitaan useampia antureita, lisätukiasemien rekisteröinti on mahdollista. Kun kytkentälaite lähettää signaalin, vastaanottavien tukiasemien järjestys on kiinteä. Jos lähetys epäonnistuu ensimmäiselle tukiasemalle, se osoitetaan seuraavalle ja niin edelleen. Tämä takaa erittäin korkean lähetysluotettavuuden.

Vastaava sovelluspalvelin sisältää steuten tarjoaman tietokannan, joka kerää kaikki tiedot kenttätasolla ennen niiden lähettämistä, joko suoraan tai väliohjelmiston kautta asiakkaan IT-alustalle (toiminnaohjausjärjestelmä/ERP, tuotantotietohankinta/PDA, kunnonvalvontajärjestelmä/CMS, varastonhallintajärjestelmä/IMS....), tarvittaessa myös web-palveluiden kautta useapaikkaisiin IT-järjestelmiin. Tämä takaa jatkuvan viestinnän yksittäisestä kytkinlaitteesta yrityksen IT-hierarkian huipulle saakka.

sWave.NET käyttää poikkeuksellisen vakaata ja kuitenkin vähän energiaa käyttävää langatonta protokollaa yleisesti saatavana olevalla 868/915 MHz taajuusalueella ja se viestii jokaisen vastaanotinyksikön kanssa erittäin luotettavasti ja laadukkaasti. Sähkömekaanisten langattomien kytkinlaitteiden (asentokytkimet, jalkakytkimet, vetolankakytkimet…) lisäksi myös langattomat anturit (esim; solenoidikytkimet) ja langattomat ohjausjärjestelmät voidaan sisällyttää sWave.NET-verkkoihin.

sWave.NET-verkko voidaan konfiguroida vastaamaan erilaisiin vaatimuksiin Web-palvelimen kautta. Tietokanta voidaan myös sovittaa yksittäisen asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

steute Wireless –asiantuntijat uskovat, että sWave.NET edustaa seuraavaa loogista askelta kojeistojen integroinnissa teolliseen datamaisemaan. Räätälöidyt verkkoratkaisut yrityksen IT-rakenteisiin omilla sovelluspalvelimilla ja omilla käyttöliittymillä tarjoavat uusia mahdollisuuksia tietojen ja datan vaihtamiseen yksittäisten tasojen ulkopuolella – eri alueilla ja sovelluksilla sekä tuotantoympäristöissä, jotka on suunniteltu Teollisuus 4.0 -periaatteiden mukaisesti. Jatkuva tiedonkulku on keskeinen edellytys, kun halutaan valmistaa (osittain) automatisoidusti pieniä määriä monimutkaisia tuotteita.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan