www.engineering-suomi.com
Alfa Laval News

Alfa Laval ja Bisviridi valmistavat biopolttoainetta biojätteestä aivan uudella tavalla

Alfa Laval on maailmanlaajuinen johtaja lämmönsiirrossa, erotuksessa ja nesteiden käsittelyssä. Bisviridi puolestaan kuuluu BioteCH4-konserniin, joka on Yhdistyneessä Kuningaskunnassa johtava anaerobiseen hajoamiseen keskittynyt yritys.

Alfa Laval ja Bisviridi valmistavat biopolttoainetta biojätteestä aivan uudella tavalla

Yhteistyön myötä Alfa Lavalin huippulaadukasta, tehokkaaseen öljynerotukseen suunniteltua Prodec Oil Plus -dekantterilinkoa hyödynnetään anaerobisessa hajoamisessa, jotta jäteöljystä ja -rasvoista voidaan valmistaa biopolttoainetta. Bisviridin kehittämän ja patentoiman uraauurtavan prosessin avulla voidaan valmistaa bioöljyä, mikä on ympäristöystävällinen vaihtoehto öljypohjaisille polttoaineille.

Bioöljyä voidaan jalostaa myös kestäväksi lentopolttoaineeksi (SAF), mikä tukee ilmailualan hiilestä irtautumistavoitteita ja avaa ovia kasvaville markkinoille.

Bisviridin kaupallinen johtaja Lee Dobinson korostaa kumppanuuden arvoa toteamalla: ”Öljyn hinta on heilahdellut viime vuosina, ja suurten biodieselyritysten on täytynyt etsiä uusia kestäviä jäteöljyn lähteitä. Olemme tämän vuoksi kehittäneet tavan hyödyntää jätettä ja monipuolistaa BioteCH4 :n liiketoimintaa, mikä on myös lisännyt tuottoja ja vastuullisuutta. Olemme innoissamme yhteistyöstä Alfa Lavalin kanssa. Voimme yhdistää AD-osaamisemme heidän menestyksekkään erotusteknologiansa kanssa ja kehittää näin prosessia entisestään. Täten voimme laajentaa myös tuotantoa maailmanlaajuiseksi.”

Alfa Lavalin liiketoimintayksikön johtaja Carl Rehncrona korostaa sitoumusta toteamalla: ”Alfa Lavalin kattava tuoteosaaminen ja globaali palveluverkosto tukevat dekantteria koko sen elinkaaren ajan. Asetamme yhdessä Bisviridin kanssa anaerobiselle hajoamiselle uudet standardit. Uskomme myös, että voimme vaikuttaa alaan positiivisesti käsittelemällä elintarvikejätettä ja tekemällä tulevaisuudesta vastuullisemman ja kestävämmän.”

Jokaisen pisaran hyödyntäminen
Alfa Lavalin Prodec Oil Plus -dekantteri on tärkeä komponentti Bisviridin prosessissa. Se voidaan yhdistää saumattomasti AD-laitokseen, ja se tarjoaa lukuisia etuja. Ennen metanogeneesia dekantteri uuttaa tehokkaasti öljyn biojätteestä ja poistaa siitä öljyt ja rasvat. Näin muut komponentit voidaan käsitellä AD-järjestelmässä uudelleen vain vähäisillä vaikutuksilla biokaasun tuotantoon. Syntyvän bioöljyn puhtaus on jopa 99,5 %, mikä tekee siitä ihanteellisen raaka-aineen biopolttoaineen valmistukseen SAF-markkinoille.

BioteCH4:n yhteistyön ansiosta AD-laitos voi tuottaa öljyä hämmästyttävät 300 litraa tunnissa tai jopa enemmän. Tämä myös lisää ja monipuolistaa samalla AD-yrityksen tulovirtoja. Prodec Oil Plus -dekantterin innovatiivinen rakenne varmistaa helpon käytön ja kunnossapidon sekä minimoi takaisinmaksuajan ja omistamisen kokonaiskustannukset. Dekantteri on saatavana erillisenä komponenttina tai liitettävänä plug and play -ratkaisuna, mikä mahdollistaa helpon integroinnin olemassa oleviin AD-laitoksiin ja -prosesseihin.

Lisätietoja uudesta Prodec Oil Plus -dekantterista on osoitteessa: www.alfalaval.com/prodecoilplus.

www.alfalaval.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan