www.engineering-suomi.com
Watson Marlow

WMFTS Qdos H-FLO

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) on julkaissut kemikaalien mittaus- ja annostelupumpun Qdos™ H-FLO:n. Se on suunniteltu erityisesti suuremmille virtausnopeuksille, jotka ovat jopa 600 L/h.

Qdos H-FLO tarjoaa saman erinomaisen tarkkuuden ja luotettavuuden kuin muut Qdos-pumput, mutta se toimii suuremmilla virtausnopeuksilla ja käyttää monenlaisia pumppupäitä sekä erilaisia letkumateriaaleja, joilla varmistetaan kemiallinen yhteensopivuus prosessinesteen kanssa.

Qdos H-FLO -tarkkuuspumppu joustaa ja skaalautuu asiakkaan prosessin mukaisesti riippumatta siitä, onko kyse veden ja jäteveden käsittelystä, kaivostoiminnasta tai mineraalien prosessoinnista, kemiallisista sovelluksista elintarvike- ja juomateollisuudessa tai selluloosasta ja paperista.

Uuden Qdos H-FLO -pumpun julkaisu laajentaa Qdos-pumppujen valikoimaa ja tarjoaa virtausnopeuksia, jotka ovat 600 L/h, sekä jopa 7 baarin (102 psi) painekyvyn.

Kuten muut Qdos-sarjan peristalttiset pumput, Qdos H-FLO alentaa kustannuksia tarkemman kemiallisen mittauksen ansiosta, sillä annostelun tarkkuus on ±1 % ja toistettavuus ±0,5 %.

Qdos H-FLO tuo etuja muun muassa seuraaviin sovelluksiin:

 • Desinfiointiaineet
 • Koagulantit
 • Flokkulantit
 • Hapot/emäkset
 • Kaivostoiminnan reagenssit
 • Pinta-aktiiviset aineet

Adeel Hassan, WMFTS:n tuotepäällikkö, kertoo: ”Me Watson-Marlow Fluid Technology Solutions -yhtiössä uskomme tekniseen innovointiin, jonka ansiosta voimme ratkaista monimutkaisia asiakasongelmia tarjoamalla helppokäyttöisiä ratkaisuja. Pumppujemme korkea tarkkuus ja toistettavuus auttavat saavuttamaan kustannussäästöjä kemikaalien käytössä, mikä tukee asiakkaitamme heidän tiellään kohti nettonollatavoitteita. Vaikka pumppu on perinyt ainutlaatuisia ominaisuuksia nykyisestä Qdos-sarjasta, se tuo markkinoille myös useita uusia ominaisuuksia, jotka tekevät kemikaalien annostelusta yksinkertaisempaa, turvallisempaa ja kustannustehokkaampaa.

”Asiakaspalaute on ollut keskeinen tekijä Qdosin kehittämisessä suurempien virtausnopeuksien sovelluksiin. Qdos H-FLO:n tavoitteena on tehdä kemikaalien annostelusta yksinkertaisempaa ja tehokkaampaa käyttö-, huolto- ja EHS-tiimeille. Se tarjoaa useita sisäisiä tiedonsiirtovaihtoehtoja SCADA- ja PLC-integraatiota varten prosessin optimoimiseksi.”

Uuden Qdos H-FLO -pumpun etuja ovat:

 • Virtausnopeus 2,0 mL/min–600 L/h
 • Painekyky enint. 7 bar
 • Pumppupään RFID-tunnistus varmistaa oikean pumppupään vahvistuksen
 • Kierroslukumittari pumppupään huoltoa varten
 • Vuodonilmaisin ja nesteen hallinta estävät roiskeet ja kemikaalialtistumisen pumppupään vanhetessa
 • Verkkoon liitäntää, ohjausta ja tiedonsiirtoa varten käytettävissä on EtherNet/IP, PROFINET ja PROFIBUS, jotka mahdollistavat helpon integroinnin SCADA:n/PLC:n kanssa
 • Yksi yhteinen pumppukäyttö ja useita pumppupäävaihtoehtoja muuttuvia prosessiolosuhteita ja kemikaaleja varten

Valinnaisesti saatavana on paineanturisarjat tukemaan Qdos H-FLO -pumpun toimintaa. Tämä mahdollistaa reaaliaikaisen paineenvalvonnan, mikä puolestaan takaa prosessin varmuuden ja parantaa turvallisuutta. Valinnainen paineanturisarja sisältää konfiguroitavat hälytykset prosessin valvontaa varten. Paineanturisarja on saatavana koko Qdos-sarjalle ja on yhteensopiva prosessiteollisuudessa yleisesti käytettyjen kemikaalien kanssa.

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) on maailman johtava erikoisalan peristalttisten pumppujen ja niihin liittyvien nesteväyläteknologioiden valmistaja biotieteissä ja prosessiteollisuudessa.

Qdos-mallistossa on kuusi WMFTS-pumppua —20, 30, 60, 120, CWT ja H-FLO – jotka täyttävät kemikaalien mittaus- ja annosteluvaatimukset.

WMFTS on 42 maassa toimivan SpiraxSarco Engineering plc:n täysin omistama tytäryhtiö.

Lisätietoja löytyy osoitteesta www.wmfts.com/fi-fi.

Voit lukea artikkelin klikkaamalla tästä.


WMFTS Qdos H-FLO
Qdos-kemikaalien mittaus- ja annostelupumput: Qdos H-FLO (kuvassa keskellä), Qdos 60 ja Qdos CWT


WMFTS Qdos H-FLO
Qdos H-FLO Universal+ kemikaalien mittaus- ja annostelupumppu letkulla varustettuna

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan