www.engineering-suomi.com
NSK

NSK kehittää yhteistyössä pitkälti räätälöitävää robottikättä

.

NSK ja Saksan avaruuskeskus kehittävät robottikäsijärjestelmää, joka auttaa automatisoimaan manuaalisia tehtäviä erityisesti palvelualalla. Konsepti keskittyy räätälöitävään robottikäteen, joka koostuu erikseen konfiguroitavissa olevista sormimoduuleista, jotka ovat alalla ensimmäisiä laatuaan. Monipuolisuuden ja edullisuuden yhdistelmän ansiosta tämä innovatiivinen uusi tuote auttaa automatisoimaan manuaalista työtä, johon liittyy tarttumista monenlaisiin esineisiin.

Monissa maissa ympäri maailmaa, mukaan luettuna useat Euroopan maat, on vakava työvoimapula monilla tärkeillä aloilla. Robotit, jotka voivat suorittaa manuaalisen työn, ovat hyvä tapa selättää tämä yleistyvä nykytilanne. Robotiikan käyttöönotto ei kuitenkaan ole edennyt riittävästi vähittäiskaupan, ravintoloiden ja valmistuksen sektoreilla tehtävissä, joissa vaaditaan suurta sorminäppäryyttä. Merkittävä tekijä tässä on hinta. Vaikka sellaisten robottikäsien, jotka voivat tarttua vain yhden tyyppiseen tai kokoiseen esineeseen, hinta on alhainen, robottikädet, jotka voivat tarttua monenlaisiin esineisiin, ovat erittäin kalliita.

Tätä taustaa vasten NSK ja Saksan avaruuskeskus tekevät yhteistyötä kehittääkseen robottikäsijärjestelmän, jonka sormimoduulit voidaan konfiguroida helposti uudelleen kunkin käyttötapauksen mukaisesti. Yksittäiset sormimoduulit mahdollistavat sellaisten robottikäsien rakentamisen, jotka vaativat minimaalisesti konfigurointia täyttääkseen asiakkaan tarpeet: on helppoa luoda robottikäsi, joka tarttuu vain vakiotuotteisiin, tai robottikäsi, joka tarttuu monenlaisiin esineisiin.

Rajoittamalla tuotannon yksittäisiin sormimoduuleihin NSK pyrkii etenkin saavuttamaan alhaiset yksikkökustannukset massatuotannon avulla. Tämän pitäisi olla erittäin houkuttelevaa yrityksille, joiden käyttökohteissa tarvitaan sujuvaa sormen liikettä, helppoja asettelun muutoksia ja optimoitu sormimoduulin sijoittelu.

Sujuva liike ja hellävarainen tarttuminen erilaisiin esineisiin saavutetaan Saksan avaruuskeskuksen johdinkäyttötekniikan avulla, kun taas NSK:n oma irrotettava magneettimekanismi tekee sormimoduuleiden asettelun muuttamisesta nopeaa ja helppoa, kun ne voidaan kiinnittää tai irrottaa yksinkertaisesti vivusta vetämällä. Mitä tulee sormimoduulin sijoitteluun, NSK:n digitaalinen kaksoistekniikka johti sellaisen algoritmin kehittämiseen, joka optimoi tämän tehtävän esineen koon ja muodon mukaan.

Edistääkseen koneistusta ja automaatiota monilla aloilla, mukaan luettuna ravitsemusala, jälleenmyynti, valmistus, logistiikka ja maatalous, NSK tekee nyt ratkaisuehdotuksia robottijärjestelmien integraattoreille ja asiakkaille, joilla on jo robottilaitteisto. Kenttäkokeet alkavat lähiaikoina.

1) Kaksi NSK:n ja Saksan avaruuskeskuksen kehittämää sormimoduulia pitelee metallilevyä


NSK kehittää yhteistyössä pitkälti räätälöitävää robottikättä

2) NSK:n ja Saksan avaruuskeskuksen kehittämä sormimoduulitrio on tarttunut muovipalloon
 

NSK kehittää yhteistyössä pitkälti räätälöitävää robottikättä
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan