www.engineering-suomi.com
EPLAN

Eplan esittelee uuden Smart Wiring

sovelluksen Ohjauskaapin johdottaminen vaatii paljon aikaa ja asiantuntemusta, mutta Eplan helpottaa prosessia huomattavasti: uusi Smart Wiring -sovellus esitellään Hannoverin messuilla. Ohjelma visualisoi johdotuksen ja tuottaa valmistukseen tarvittavat tiedot täysin digitaalisina. Etu: ohjaustekniikan tietämys liitetään järjestelmään tulevaisuudessa. Käyttäjät välttyvät aikaa vieviltä viime hetken muutoksilta, koska ohjelmisto hoitaa myös usein vaativan projektin vertailun.

Eplan esittelee uuden Smart Wiring

Smart Wiring -sovellus: Smart Wiring -sovellus antaa suunnittelutietoihin perustuvat yksityiskohtaiset ohjeet peltiosien valmistukseen.

Monheim, Saksa, 4. maaliskuuta 2016: Smart Wiring -sovellus: nimi kertoo, millainen uusi ohjelmisto on - se yksinkertaistaa huomattavasti koko ohjauskaapin johdotusprosessia. Eplan esittelee tämän uuden ratkaisun Hannoverin messuilla. On kysymyksessä sitten lähdön/kohteen kuvaus, liitinten käsittely, poikkipinnat, väri, kaapelin pituus, loppuvaiheet tai kaapelin tarkka reititys, ohjelmisto visualisoi ja tuottaa tarvittavat johdotustiedot sekä suunnittelutiedot, jotka tarvitaan ohjauskaappiin asentamista varten. Etu: kaavioperustaista johdotusta - aikaa vievää, virheille altista prosessia, joka vaatii tietotaitoa - ei enää tarvita. Smart Wiring -sovelluksen digitaalinen esitys viittaa Eplan Pro Panelin virtuaalimallin 3D-layoutiin. Uutta sovellusta voidaan käyttää tuottavuuden tehostamiseen myös ilman 3D-layoutia. Ohjelmaan voidaan esimerkiksi lukea Excel-listat kaikkine tarvittavine kytkentätietoineen; reititysten ja asennuksen vaiheiden 3D-visualisointi ei ole käytettävissä, mutta vaihekohtaiset ohjeet sekä eri kytkentälistausten vertailu viime hetken muutoksia varten ovat saatavissa. Työntekijät tietävät koko ajan selvästi, kuinka pitkällä johdotusprosessi on kokonaisuutena, paljonko johdotettavaa on vielä jäljellä, mitä muutoksia saatetaan tarvita ja miten ne tehdään. Smart Wiring -sovellus tulee saataville Eplan Platform 2.6:lle syyskuussa 2016.

 

Järjestelmäohjaus sovellus

Selkeä valikko kuvaa jokaisen liitännän. Tätä tietoa täydennetään laitteiston visualisoinnilla, joka käsittää liittimet ja kaapelien suunnitellun reitityksen ohjauskaapissa. Ohjelmisto antaa lisäksi tiedot johtimen halkaisijasta, käytettävästä väristä ja liitostavasta - esimerkiksi puristusliitos tai ultraäänihitsaus. Johdinsarjojen yhteydet näytetään myös tarkasti, toisin sanoen jokainen liitäntä ja jokainen työvaihe ovat selvästi ymmärrettäviä ja läpinäkyviä. Heti kun kytkentä on täysin johdotettu, se vaihtuu liikennevalon tapaan vihreäksi. Tämä on erittäin hyödyllistä, jos tarvitaan useita vuoroja työn saamiseksi valmiiksi: työntekijät voivat jatkaa johdotusta vaiheesta, johon edellisen vuoron aikana päästiin.


Viime hetken muutosten nopea käsittely


Smart Wiring -sovellus näyttää voimansa, kun projektiin tehdään viime hetken muutoksia, jotka yksinkertaisesti kirjataan Eplan Pro Paneliin ja päivitetään sitten. Smart Wiring -sovellus vertaa projektin kahta tilaa toisiinsa ja dokumentoi kaikki erot, jolloin aikaa säästyy todella paljon verrattuna manuaaliseen työskentelyyn. Ohjelmisto näyttää kaikki tarpeettomat liitännät, jotka on jo johdotettu, mutta on poistettava, samoin kuin tarvittavat lisäliitännät. Enää kytkijöiden ei tarvitse etsiä eikä miettiä, miten muutokset vaikuttavat koko johdotukseen ja valmistusprosessiin.

Taustaa

Johdotuksen osuus on jopa 43 prosenttia ohjauskaapin kokonaisvalmistusajasta (riippuu kaappikohtaisesta käyttötarkoituksesta). Prosessi vaatii erittäin paljon aikaa ja erikoisosaamista. Mitä on yhdistettävä kaapeleilla ja miten kaapelit voidaan reitittää optimaalisesti. Näihin ohjausteknisiin kysymyksiin on yleensä vastattava käyttämällä kaavioita, joita ovat kaapin johdotuksen perusta. Erittäin ammattitaitoiset asiantuntijat tutkivat satoja piirikaavioita ja käyvät sivu sivulta läpi vaadittavan johdotuksen, mikä ei ole aina täysin selvää. Smart Wiring -sovelluksen säästämä aika voidaan käyttää tuottavammin.

Smart Wiring -sovelluksen etuja

•           Integroitu työnkulku asiakkaan tarpeista suunnitteluun, valmistukseen ja testaukseen
•           100 % digitaaliset tiedot
•           Johdotus ilman kaavioita
•           Täydellinen visualisointi
•           Yksityiskohtaiset ohjeet työntekijälle
•           Projektin vertailu viime hetken muutoksille
•           Johdotuksen tila kirjataan
•           Työmäärien parempi skaalattavuus

Eplan Hannoverin messuilla
Halli 6, osasto K16


Lähde: Eplan Software & Service

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan